Spotify Çalma Listelerinizi Nasıl Yedeklersiniz?

Spotify'da binlerce şarkı içeren çalma listeleriniz varsa, sizler için Spotify çalma listesi nasıl yedeklenir? Adım adım anlatıyoruz.

Volkan Yılmaz -

Dijital ortamdaki verilerinizi yedeklemek, hayatımızın en önemli parçalarından biri haline gelmiş durumda. Olası çökme, silinme vb. durumlarda verilerinizi kaybetmemek için düzenli aralıklarla ya da otomatik olarak yedekleme yapılmasını sağlamanız gerekiyor.

Spotify dünya üzerinde müzik ve podcast dinlemek için en çok kullanılan platformlardan biri. Milyonlarca kişi kendi Spotify çalma listesini oluşturup müzik zevkini seçebiliyor. Hatta kimileri Spotify çalma listesi oluşturarak para kazanıyor.

Spotify hesabınızda yüzlerce şarkı listesine ve bunların hepsinde binlerce şarkıya sahipseniz, bunları kaybetmek gerçekten korkunç bir durum olurdu. Bunları kurtarmak isteseniz de ne yazık ki tamamını hatırlamanız mümkün olmayacaktır.

Spotify uygulamasında çalma listelerinizi yedeklemek için dahili bir araç bulunmuyor. Ancak, SpotMyBackup adlı bir web platformunu kullanarak çalma listelerinizi kolayca yedekleyebilmeniz mümkün.

Spotify Çalma Listeleri Nasıl Yedeklenir?

Daha önceden yedeklediğiniz çalma listelerinizi başka bir hesabınıza yüklemek istiyorsanız ya da kendi hesabınıza yüklemek istiyorsanız, aynı ekranda bulunan Import butonuna tıklayıp yedek dosyasını seçmeniz yeterli olacaktır.

SpotMyBackup platformu Spotify çalma listesi yedeklemek için oldukça kullanışlı olsada veri güvenliği konusunda %100 güvenli bir platform olduğunu söyleyemeyiz. Eğer Spotify hesabınızın güvenliğinden endişe ediyorsanız Spotify hesabınızı diğer platformlarla paylaşmamalısınız. Eğer Spotify hesabınızı paylaşmadan çalma listesi yedeklemek istiyorsanız aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Mobil

Spotify Çalma Listeleri YouTube Music'e Aktarma Nasıl Yapılır?

Spotify Programsız Çalma Listesi Yedekleme Nasıl Yapılır?

Eğer yeni bir Spotify hesabı açmışsanız ve eski çalma listenizi geri getirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın.

Bu işlem diğer işlemlere göre daha zahmetli olsa da veri güvenliği açısından oldukça yararlıdır. 

nasıl yapılır

Spotify Dinleme Geçmişi Nasıl Görüntülenir ve Silinir?

Bu içeriğimizde Spotify çalma listesi nasıl yedeklenir öğrenmiş olduk. Sizler Spotify çalma listesi yedeklerken hangi işlemleri yapıyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR