Ücretsiz Windows 11 Yüklemesi Nasıl Yapılır?

Bilgisayarlarınızı ücretsiz olarak Windows'un diğer sürümlerinden 11 sürümüne kolayca yükseltebilirsiniz. İşte ücretsiz Windows 11 yükleme yöntemleri!

Ayşin Demirer -

Laptop ve bilgisayarlarınıza aşağıda belirteceğimiz yöntemlerle Windows 11 yükleyebilirsiniz. Bu yöntemler hem basit hem de ücretsizdir. Sadece Windows 11 yüklemesi öncesinde mutlaka sürümün bilgisayarınızla uyumlu olup olmadığını kontrol ediniz.

Yükleme işlemi için bilgisayarların birkaç temel donanım gereksinimlerini karşılaması gerekiyor. Aynı zamanda BIOS’ta Güvenli Önyükleme ile Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0’i desteklemelidir. Bilgisayarınızın Windows 11’i destekleyip desteklemediğini “Microsoft Windows 11 özellikleri” sayfasından öğrenebilirsiniz. Bunun haricinde Windows araması üzerinden PC Health Check aranıp uygulama çalıştırılarak da öğrenilebilir.

nasıl yapılır

Bilgisayarım Windows 11 Destekliyor mu? (Test Aracı)

Ücretsiz Windows 11 Yükseltme Yöntemleri

Ücretsiz Windows 11 yükseltme işlemleri için aşağıda sıralayacağımız adımları takip edebilirsiniz.

1. Kurulum Asistanı Kullanılarak Ücretsiz Windows 11’e Yükseltme

PC'niz eğer Windows 11 güncellemesiyle uyumluysa şu yöntemleri sırasıyla gerçekleştiriniz;

2. Windows Update ile Windows 11’e Ücretsiz Yükseltme

Windows 11 güncellemesi, Windows Update uygulaması ile de yapılabilir. Windows Update kullanılarak Windows 11 şöyle yüklenir;

3. Medya Oluşturma Aracından Yararlanılarak Ücretsiz Windows 11’e Yükseltme

Windows 10’u yükseltmek için kullanabileceğiniz diğer bir yöntemse Medya Oluşturma Aracı’dır. Önyüklenebilir USB disk oluşturma işlemi için Medya Oluşturma Aracı kullanılır. Yalnız bu Medya Oluşturma Aracı ile sıfırdan kurulum yapılırken tüm dosyalar silinir. Kurulum işlemi öncesinde bilgilerinizi mutlaka yedekleyiniz. Medya Oluşturma Aracı ile Windows 11 yükleme için;

4. ISO Dosyası ile Windows 11’e Ücretsiz Yükseltme

Windows 10’u 11’e yükseltmek için “Win 11 ISO” dosyası gerekiyor. Microsoft’un sitesinden direkt Windows 11 ISO dosyası indirilebilir. Ancak bu işlem gerçekleşirken cihazdaki tüm bilgileri siler. İşleme geçmeden evvel mutlaka bilgilerinizi yedekleyiniz.

Windows 11 ISO dosyası indir işlemi için aşağıda sıraladığımız yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Windows 11 ISO dosyası oluşturma;

5. USB ile Windows 11 Kurma

Bilgisayara Windows 11’i USB ile yükleyebilirsiniz. Bu yöntem için şu adımları takip ediniz;

Ücretsiz Windows 11 güncelleme yöntemlerimizin yanı sıra Microsoft’un Yeni Windows HDR Kalibrasyon Uygulaması Nasıl Kullanılır? başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yazılım

Windows 11'in Bilinmeyen Özellikleri

Benzer İçerikler

YORUMLAR