Eski Steam Oyunları Yeni Güncellemeden Sonra Oynanamayacak

Valve, eski Steam oyunları için beklenmedik bir kararın altına imza atmaya hazırlanıyor. Steam'de artık oyunların eski sürümleri oynamak mümkün olmayabilir.

Anıl Özünaldım -

Steam'in son beta sürümü, eski Steam oyunları ile ilgili büyük bir değişikliği içeriyor. Valve, görünüşe bakılacak olursa kullanıcıların eski video oyunlarını oynamasına engel olmaya başlıyor. Bu, oyuncuların dijital oyun mağazasındaki herhangi bir oyuna gelen güncellemeleri geri alma ya da herhangi bir oyunun eski sürümlerini oynama hakkının artık elinde olmayacağı anlamına geliyor.

Yakın bir zamanda geniş çaplı olarak kullanıma sunulacak olan güncelleme ile oyuncuların video oyunlarının önceki sürümlerini oynaması mümkün olmayacak. Steam kullanıcıları, söz konusu değişikliğin ortaya çıkmasının ardından memnuniyetsizliğini dile getirmeye başladı.

Oyun

Steam'e Tamamını İndirmeden Oynama Özelliği mi Geliyor?

Güncelleme ile gelecek kısıtlamadan etkilenebilecek pek çok video oyunu bulunuyor. Örneğin kendilerini Minecraft'ın yayımlanmış bütün sürümlerini arşivlemeye adamış bir hayran topluluğu var. Bu sürümlerin artık bir nevi devre dışı bırakılmasının söz konusu topluluğun ve o topluluğu desteklemekte olan oyuncuların yararına olmayacağı açık.

En azından şimdilik SteamDB gibi yerlerin katkısı ile Steam'de sahip olduğunuz video oyunlarının eski sürümlerini indirmeniz ve oynamanız mümkün. Tek yapmanız gereken video oyununun oynamak istediğiniz sürümünün deposunu bulup indirmekten ibaret.

Valve'in Steam'deki video oyunlarının eski sürümlerinin oynanmasını artık desteklememesinin nedeninin video oyunlarını açarken görülen gecikmelerin önüne geçmek olduğu ifade edildi.

23 Eylül'de yayımlanan beta güncellemesinde oyunculara artık bu tür olanaklar tanınmıyor. Şu anda eski sürümlerini oynamak için az da olsa bir süreniz var ancak söz konusu güncelleme geniş çaplı olarak kullanıma sunulduğunda eski Steam oyunlarını oynayamayacaksınız.

Bu değişiklik, ilk olarak SteamDB'nin arkasındaki isim Pavel Djundik tarafından tespit edildi. Djundik, konu ile ilgili paylaşmış olduğu bir tweette Steam'deki kütüphanenizde yer alan video oyunlarının eski sürümlerini oynamanın artık imkansız olduğunu belirtti.

Eski Steam Oyunları Artık Neden Oynanamayacak?

Valve'in Steam'deki video oyunlarının eski sürümlerinin oynanmasını artık desteklememesinin video oyunlarının uzun açılış süresini engellemek istemesinden kaynaklandığı belirtildi. Bu açıklama, pek çok Steam kullanıcısının ve çeşitli toplulukların değişiklikten rahatsız olmasının ve değişikliğin getirilmemesini istemesinin önüne geçemedi.

Bu kısıtlamanın gelip gelmeyeceğinin şimdilik çok kesin olmadığını da belirtmek gerekiyor. Söz konusu değişikliğin tamamen uygulamaya geçip geçmeyeceği konusundaki nihai kararı elbette ki Valve'in kendisi verecek.

Benzer İçerikler

YORUMLAR