Galaxy S21 FE Ne Zaman Çıkacak?

Unpacked Part 2 kullanıcılar açısından pek de beklenildiği gibi geçmedi. Peki Samsung Galaxy S21 FE ne zaman tanıtılacak?

Berk Demirci -

Samsung birkaç gün önce Unpacked Part 2 ile hayranlarının karşısına çıktı ancak genel bir bütün halinde bakıldığında çevrim içi etkinlik pek de beklenildiği gibi geçmedi. Bu bakımdan pek çok kişi şirketin Galaxy S21 FE olarak adlandırılan yeni fiyat / performans cihazı ile tanışmayı bekliyordu ancak ne yazık ki buna yönelik herhangi bir duyuru gerçekleştirilmedi. Peki Galaxy S21 FE ne zaman tanıtılacak?

Galaxy S21 FE Ne Zaman Tanıtılacak?

Ağustos 2020 tarihinde tanıtılan Galaxy S20 FE, şirketin pek çok amiral gemisi özelliğini bünyesinde barındıran nispeten uygun fiyatlı bir akıllı telefon modeli olarak karşımıza çıkmıştı: Galaxy Note 20 Ultra modelinde kullanılan Exynos 990 işlemci, 120Hz yenileme hızı, IP68 sertifikası, kablosuz ters şarj desteği ve dahası...

Ardından beklenmedik bir hamleye imza atan Samsung, Galaxy S20 FE için Snapdragon 865 sürümünü lanse etmişti. Bu hamleyi takip eden kısa bir süre içerisinde modelin en çok satanlar listesinde yer almaya başladığını gördük. Şimdi ise, aradan geçen bir yılı aşkın süreden sonra, Galaxy S21 FE modelini bekliyoruz.

Galaxy S21 FE ile başlangıçta Ağustos 2021 tarihinde karşılaşmayı bekliyorduk ancak bu olmadığında, en uygun takvim Unpacked Part 2 gibi gözüküyordu. Nitekim güncel sızıntılar, modelin Ocak 2022 tarihinde tanıtılmasını öngörüyor. Buradaki gecikmenin ana sebebi ise küresel ölçekte etki gösteren yarı iletken sıkıntısı olarak gösteriliyor.

Mobil

Yarı İletken Sıkıntısı Akıllı Telefonları Vurmaya Başlayabilir

Daha önceki araştırmalar, akıllı telefon sektöründe yarı iletken sıkıntısına karşı en dayanıklı markanın Apple olduğunu işaret etmişti ancak Apple'ın dahi üretimi kısmaya hazırlandığı bu süreçte, diğer markaların daha ağır darbeler alması oldukça olası gibi gözüküyor.

Galaxy S20 FE Özellikleri Neler?

Galaxy S20 FE ile önemli satış başarılarına imza atan Samsung, buradaki en önemli atılımı Exynos 990 işlemcili varyantın ardından Snapdragon 865 işlemcili varyantı pazara sürerek yapmıştı. Kullanıcıların dikkatini çeken Snapdragon 865 işlemcili varyant, kısa sürede milyonlarca satmayı başardı.

Bu bakımdan Galaxy S21 FE modelinin de (yapılan hata anlaşıldı ise) Snapdragon işlemci ile satışa sunulması doğru olacaktır. Ayrıca Galaxy S20 FE modelindeki bazı eksiklikler ve sorunlar da yeni modelle birlikte çözüme kavuşturulabilir gibi gözüküyor.

Mobil

Unpacked Part 2 Etkinliği: Yapılan Duyurular (Canlı Blog)

Mobil

Samsung Galaxy S21 FE Çıkış Tarihi Sızdırıldı

Benzer İçerikler

YORUMLAR