Apple'ın Katlanabilir iPhone Geliştirdiğine Dair İddialar Artıyor

Apple'ın katlanabilir iPhone geliştirdiğine dair iddialar bugün şirketin e-mürekkep ekranları üzerinde çalıştığı söylentileriyle daha da arttı. İşte detaylar!

Barış Bulut -

Geçtiğimiz hafta Apple'ın katlanabilir iPhone'ları geliştirmeyi başladığı ile ilgili ilk iddialar gündeme gelmişti. Son yıllarda ekran alanındaki en havalı trendlerden biri olan Kindle, diğer geleneksel e-okuma cihazlarında görülen standart e-mürekkep ekranlarını geliştirerek renkli e-mürekkep ekranlarının tanıtılması ile ortaya çıkmıştı. Şimdi ise TF International Securities analisti ve uzun süredir Apple gözlemcisi Ming-Chi Kuo, Twitter'da Apple'ın gelecekteki bir katlanabilir ekranı ve "tablet benzeri" uygulamalar için elektronik kâğıt ekranları (EPD) test ettiğini iddia ediyor.

Kuo, renkli e-mürekkep ekranlarının, güç tasarrufu teknolojisi nedeniyle katlanabilir cihazlarda ekranlar için popüler bir seçenek hâline gelebileceğini ekleyerek Apple'ın tek renkli e-mürekkep ekranları yerine renkli panelleri test ettiğini öne sürüyor. Kuo attığı tweet'te "Apple, gelecekteki katlanabilir cihazların ekranı ve tablet benzeri uygulamalar için E Ink'in Elektronik Kâğıt Ekranını (EPD) test ediyor. Renkli EPD, mükemmel güç tasarrufu sayesinde katlanabilir cihazların sahip olması gereken ana/ikinci ekran için genel bir çözüm olma potansiyeline sahip." diyerek bu teknolojinin geleceğin öncüsü olacağını iddia ediyor ve Apple'ın vizyonu da göz önünde bulundurulduğunda çoktan bu testlerin başlamış olması muhtemel.

E-mürekkep ekranlar gerçekten de etkileyici bir güç tasarrufu teknolojisine sahip ve genellikle enerji kullanmadan hareketsiz görüntüleri ve metni gösterir. Tabii bu faydalar iyi bir yenileme hızı ve parlaklık pahasına olsa da.

Yeni Ekran Teknolojisi, Katlanabilir Telefonların Geleceğini Etkileyebilir

Yine de katlanabilir bir telefonun harici bir e-mürekkep ekranlı (renkli veya tek renkli) kombinasyonu, bazı senaryolarda pil ömründe önemli kazanımlar sağlayabilir. Örneğin katlanabilir telefonlarını kapalıyken kullanarak çok fazla zaman harcayan kişiler, önemli bir dayanıklılık artışı görebilirler. Bu aynı zamanda, saat ve diğer bildirimleri görüntülerken daha az güç tüketen kapaklı katlanabilirlerde her zaman açık olan ekranlar için önemli olabilir.

Üzerinde konuştuğumuz mevcut Apple cihazı şu anda yalnızca test aşamasında gibi duruyor bu nedenle piyasaya sürülmesi en iyi ihtimalle seneler alabilir.

Benzer İçerikler

YORUMLAR