Türkiye'nin Satın Aldığı Koronavirüs Aşısını Geliştiren SinoVac'tan Açıklama

Koronavirüse karşı aşı geliştiren Çinli SinoVac şirketi tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Geliştirilen aşının etkinliği kanıtlandı mı?

Emre Fırtına -

Çin aşısının etkinliği kanıtlandı mı? Çin aşısı etkili mi? CoronaVac aşısını geliştiren SinoVac şirketi geliştirdiği aşı ile ilgili açıklamada bulundu. Türkiye'nin de satın aldığı aşı olan CoronaVac ne kadar etkili? İşte SinoVac tarafından yapılan açıklama.

Çin Aşısının Etkinliği Kanıtlandı Mı?

Sinovac Biotech şirketinin Başkanı Yin Weidong, "Bu Faz-3 klinik denemeleri, CoronaVac aşısının dünya çapındaki güvenilirliğinin ve etkinliğinin iyi olduğunu kanıtlamak için yeterli" açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada da belirtildiği üzere aşısının etkinliği kanıtlandı.

Çin Aşısı Ne Kadar Etkili?

Sinovac Biotech şirketinin Başkanı Yin Weidong, Brezilya, Endonezya ve Türkiye'den gelen farklı sonuçları değerlendirdi.

Başkan Yin Weidong, 3 ülkeye gönderilen aşıların aynı parti üretimden olduğunu ve yıllık aşı üretimini de şubat ayında iki kat artırarak 1 milyar doza çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Türkiye, Çin aşısını perşembe veya cuma gününden itibaren uygulamaya başlayacak.

Mobil

Sağlık Bakanlığı Aşıla Uygulaması Çıktı! Hemen İndirin

Türkiye'de Kimlere Koroanvirüs Aşısı Yapılacak?

Türkiye koronavirüs aşısı yol haritası şu şekilde:

Bilim

DSÖ Açıkladı: Dünya Yeni Koronavirüs Mutasyonu ile Karşı Karşıya!

Hemen aşağıdan Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasını cihazınıza indirebilir ve son duruma bakabilirsiniz. Hayat Eve Sığar uygulamasında koronavirüs haritası yer alıyor. Bu haritada üzerinden nerelerde koronavirüs var olduğu bölgelerin ne kadar derecede riskli olduğu görülüyor. Aynı zaman HES kodu işlemleri de uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Benzer İçerikler

YORUMLAR