Önce Kimlere Aşı Yapılacak? Aşıda Öncelikli Meslek Grupları

Önce kimlere aşı yapılacak? Aşıda öncelikli meslek grupları neler? Konu hakkında açıklamalar yapıldı.

Emre Fırtına -

Önce kimlere aşı yapılacak? Kimler önce aşı olacak? Türkiye'de aşılama başladı. Sağlık çalışanlarına aşı uygulanmaya devam ediyor. Aşıda öncelikli meslek grupları açıklandı. Gelin hep beraber önce kimlere aşı yapılacak yakından bakalım.

Önce Kimlere Aşı Yapılacak?

Sağlık Bakanlığı aşıda öncelikli meslek gruplarını açıkladı. Önce kimlere aşı yapılacağı merak edilenler arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan listede öncelikli meslek grupları şekilde:

1. Aşamada Aşı Yapılacak Olan Kişiler

2. Aşamada Aşı Yapılacak Olan Kişiler

3. Aşamada Aşı Yapılacak Olan Kişiler

4. Aşamada Aşı Yapılacak Olan Kişiler

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Koronavirüs yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın.

Hemen aşağıdan Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulamasını cihazınıza indirebilir ve son duruma bakabilirsiniz. Hayat Eve Sığar uygulamasında koronavirüs haritası yer alıyor. Bu haritada üzerinden nerelerde koronavirüs var olduğu bölgelerin ne kadar derecede riskli olduğu görülüyor. Aynı zaman HES kodu işlemleri de uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Benzer İçerikler

YORUMLAR