Sesli Kimlik Avı Dolandırıcılığına Dikkat: Büyük Kayıplara Yol Açabilir!

Sesli kimlik avı dolandırıcılığı nedir, nasıl engellenir? İşte "Vishing" olarak da isimlendirilen siber saldırı türüne ilişkin merak edilen bütün ayrıntılar!

Anıl Özünaldım -

ESET, sesli kimlik avı dolandırıcılığı konusunda internet kullanıcılarını uyardı. Bilgisayar korsanları, "Vishing" olarak da isimlendirilen sesli kimlik avı yönteminde sosyal mühendislik yoluyla kullanıcıları tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Dolandırıcılar, internet kullanıcılarını psikolojik ve sosyal yöntemler ile ikna ederek amaçlarına ulaşmayı hedefliyor. Bilgisayar korsanları genellikle banka görevlisi, teknoloji sağlayıcısı, kamu personeli, BT yardım masası çalışanı gibi mesleklerin kimliğine girerek kullanıcının dikkatini ya da ilgisini çekebilecek acil bir durum olduğuna ilişkin bir his uyandırıyor.

Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde uzaktan çalışma sistemine geçen şirketlerin artması ile birlikte Vishing dolandırıcılığı sayısında önemli bir artış meydana geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nde geçtiğimiz yıl yalnızca FBI'ya 241 bini aşkın vaka bildirildi.

Sesli Kimlik Avı Dolandırıcılığı Nasıl Önlenir?

ESET, internet kullanıcılarının Vishing olarak isimlendirilen bu dolandırıcılık yönteminden korunabilmesi için bazı önerilerde bulundu.

Sesli Kimlik Avı Dolandırıcılığının Yöntemleri Neler?

ESET uzmanları, bilgisayar korsanlarının Vishing saldırı türünde kullandığı yöntemleri şu şekilde sıraladı:

Güvenlik

Şifre Güvenliği İçin Yapılması Gerekenler

Benzer İçerikler

YORUMLAR