TikTok Anılar Devrede: Bu Yılı Nasıl Geçirdiğinizi Öğrenin!

TikTok anılar özelliği kullanıma sunuldu. Sosyal medya platformunda bu yıl neler yaptığınızı video halinde görmek için özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.

Anıl Özünaldım -

Popüler video paylaşım platformu TikTok, 2020 yılının bitmesine sayılı günler kala yeni özelliği olan “Year on TikTok”u kullanıcıların deneyimine açtı. Sosyal medya kullanıcılarının bu yıl TikTok kullanarak kaydettiği tüm değerli anılara ulaşmanın kısa yolunu sunan şirket, 2021 yılına girmeden önce kullanıcıların bu yılki öne çıkan anılarını hatırlamasına olanak sağlıyor. TikTok anılar özelliği ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

TikTok Anılar Özelliği Ne İşe Yarıyor?

Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan sosyal medya hizmeti TikTok, “Year on TikTok” isimli yeni bir özelliği kullanıma sundu. Sosyal medya platformunun kullanıcıları yeni özellik sayesinde bu yıl en çok öne çıkan anılarına hızlı ve pratik bir şekilde erişebiliyor. Şirkete göre söz konusu özellik 2020 yılında kullanıcının uygulama içerisindeki faaliyetlerine göre hazırlanıyor.

Sosyal medya platformunun resmi Twitter hesabı üzerinden #YearOnTikTok hashtagi ile duyurulan özellk, kullanıcıların yıl içerisinde en çok paylaştığı ve beğendiği videoları da içerisinde barındırarak bir video hazırlıyor. Özelliğin temel amacının sosyal medya kullanıcılarının son bir yıl içinde uygulamayı nasıl kullandığını göstermek olduğu belirtiliyor. TikTok, kullanıcılara nasıl bir yıl geçirdiğini gösteren kişiselleştirilmiş video sunarken yıl boyunca yaptığı faaliyetleri analiz ediyor. Bu da anılar özelliğinin daha çok kullanıcıların uygulama içinde nasıl etkileşimde bulunduğuna odaklandığı anlamına geliyor.

Bu özellik aslında Facebook’taki “Anılar” özelliği ile oldukça benzer bir özellik. Facebook’un özelliğinin amacı, kullanıcıların uygulamayı yıl boyunca bulunduğu etkileşimlerle beraber nasıl kullandığını ve uygulamanın kullanıcıların hayatında ne kadar etkili bir rol oynadığını izlemelerini sağlamak. Kullanıcılara sunulan videonun amacı da kullanıcıların uygulama hakkında daha olumlu şeyler düşünme eğilimine yönlendirmek. “Year on TikTok” isimli bu özelliğin amacı da bir noktada Facebook’un özelliğinin amacı ile kesişiyor.

Şirket, TikTok’ta bu yıl neler yaptığını göstermek için oluşturulan videoları başkaları ile paylaşan kullanıcılara gelecek yıl profil fotoğraflarına ekleyebilecekleri özel bir rozet vereceğini de duyurdu. Bu da sosyal medya kullanıcılarını uygulama hakkında daha olumlu şeyler düşünmesini sağlayan faktörler arasında yer alıyor.

TikTok uygulaması için yapılan bu değişiklikler, kullanıcıların sosyal medya uygulamasını daha içten bağlılıkla kullanmasını sağlayabilir. Peki, siz bu özellik hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Mobil

TikTok, Ücretsiz Apple Music Kampanyası Başlattı!

Benzer İçerikler

YORUMLAR