4Neurons Eraser

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
292 TOPLAM İNDİRME
0.2 MB DOSYA BOYUTU

4Neurons Eraser ile dosyalarınızı iz bırakmayacak şekilde yok edebilirsiniz.

4Neurons Eraser bilgisayarınızdaki dosyaları kalıcı olarak silme konusunda size yardımcı olarak bir dosya silme programıdır.

İşletim sisteminizin size sunduğu standart dosya silme yöntemi maalesef dosyalarınızı kalıcı olarak silmemektedir. Bu dosyalar silindikten sonra dosya kurtarma yazılımları tarafından tespit edilip geri dönüştürülebilmektedir. Bu dosyaların dosya isimleri sadece dizinden silinir ve bu alan boş olarak işaretlenir. Fakat veri hala oradadır ve geriye getirilebilir. Bu nedenle kalıcı olarak dosya silme işlemi için 4Neurons Eraser gibi özel bir dosya silme programına ihtiyaç duyarsınız.

Dosyalarınızın kalıcı olarak silinememesi kişisel bilgi güvenliği konusunda da tehditler oluşturabilir. Geçici olarak depoladığınız şifreler, özel bilgiler, adresler gibi hassas içerikler bu yolla izniniz olmadan başkalarının eline geçebilir. Bu nedenle 4Neurons Eraser gibi bir programa ihtiyacınız olabilir.

4Neurons Eraser kalıcı olarak dosya silme işlemini yaratıcı bir şekilde gerçekleştirir. Program önce içeriği fiziksel olarak siler, sonrasında dosyanın üzerine defalarca rasgele veri yazar. Bu sayede silinen dosyaların kapladığı veri kümesi tamamen yeni içerikle doldurulur.

Bu tip birden fazla sayıda dosya üzerine yeniden yazma yöntemi kalıcı olarak dosya silme işlemi için oldukça önemlidir. Çünkü sadece bir kere üzerine yazılan bu bilgiler veri kurtarma alanında uzmanlaşmış firmalar tarafından özel donanımlar kullanılarak kolayca geri getirilebilmektedir. 

4Neurons Eraser kolay bir kullanım da sunar. Windows içerik menüsüyle büütünleşen program sağ tıklama menüsüne kısayollarını yerleştirir. Bunun yanında konsol kulanımı da desteklenmektedir.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Free Secure File Eraser

    Free Secure File Eraser, sabit diskiniz üzerinde yer alan dosyaları kalıcı olarak silebileceğiniz ücretsiz bir dosya silme programıdır.
  • Glary Tracks Eraser

    Glary Tracks Eraser sayesinde sabit diskinizde yer alan gereksiz dosyaları ve tarihçeleri kolayca temizleyebiliyorsunuz.
  • Secure Data Eraser

    Secure Data Eraser, algoritmaları hızlı ve güvenli şekilde silmek için, tasarlanmış desenleri kullanarak, çoklu geçişlerle veri yazar.
  • Soft4Boost Secure Eraser

    Soft4Boost Secure Eraser, sabit diskiniz üzerinde yer alan dosyaları kalıcı olarak silebileceğiniz ücretsiz bir programdır.
  • Hidden Disk

    Hidden Disk, dosya ve klasör gizlemek için kullanabileceğiniz sanal disk oluşturma programı.
  • Disk Sorter

    Disk Sorter, hızlı ve kolay kullanımlı bir dosya sınıflandırma programıdır.
  • AML Free Disk Defrag

    Disk üzerindeki dosya dağınıklığı sonucunda oluşan performans düşüklüğünü ortadan kaldırmanıza yardımcı olan ücretsiz ve alternatif bir disk birleştirme aracı.
  • DAEMON Sync Server

    DAEMON Sync Server pratik bir kablosuz dosya transfer yazılımıdır