Alkekopter

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
304 TOPLAM İNDİRME
21.8 MB DOSYA BOYUTU

Alkekopter, oynaması basit ancak ustalaşması zaman alan, arcade türünde başarılı bir Türk oyunudur.

Alkekopter, Microsoft’un oyun geliştirme yarışması Dev2Win’de birincilik ödülü kazanan Aslan Game Studio tarafından geliştirilmiş, hem grafikleri hem de fizik tabanlı oynanışı ile dikkat çeken bir oyundur.

Arcade türündeki bu oyunda ateş topu ile donatılmış bir kurukafayı kontrol ediyor, zincirli ateş topumuzu kullanarak etrafımızı çevreleyen kurukafaları bir bir savurmaya çalışıyoruz. Ancak işimiz bununla bitmiyor; bölüm sonunda bizim güçlendiricilerimizle (Alev topu, bombardıman, sağlık) beslenen dev kurukafa ile karşılıyoruz.

Ödüllü Türk yapımı arcade oyunu Alkekopter, son derece basit oynanışa sahip. Kendinizi ve size zincirle bağlanmış ateş topunu hareket ettirmek için tek yapmanız gereken, parmağınızı ekranın herhangi bir yerinde sürüklemek. Tabii ki ateş topunu etkin bir biçimde kullanmanız biraz zamanınızı alacaktır.

Türkçe dil desteği ile gelen Alkekopter, tüm platformlarda yer alan başarılı Türk oyunlarından biri.

Erkan Calp

Alkekopter

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
54 TOPLAM İNDİRME

Alkekopter, Türk yapımı arcade türünde başarılı bir mobil oyundur.

Alkekopter, Microsoft Türkiye’nin düzenlediği oyun geliştirme yarışması Dev2Win’de birinci olmayı başarmış arcade türünde bir mobil oyundur. Türk yapımı olan, ister Türkçe isterseniz de İngilizce dilde oynayabileceğiniz oyun fizik tabanlı ve kısa sürede bağımlılık yapan oynanış sunuyor.

Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da büyük ilgi ile karşılanan Alkekopter’da havada süzülen bir kurukafayı yönetiyor, kafamıza zincirle bağlanmış ateş topunu savurarak karşımıza çıkan kötü kurukafaları bir bir yok ediyoruz. Sayıları oldukça fazla olan bu kurukafalara, ikide bir karşınıza çıkan Nemesis’iniz eşliyor. Bölüm sonunda da gökten inen güçlendiricilerle kendisini yenileyen dev kurukafa ile karşılaşıyorsunuz. Kısacası kolay gibi görünen ancak oldukça zor bir oyun sizleri bekliyor.

Alkekopter, basit ancak alışılması gereken kontrol seçenekleri ile geliyor. Kendinizi ve size bağlı ateş topunu hareket ettirmek için ekranın herhangi bir yerinde parmağınızı sürüklemeniz yeterli. Ancak gerek ufak gerekse de dev kurukafaları etkisiz hale getirmek için kontrollere iyice alışmanız yani ustalaşmanız gerekiyor.

Alkekopter, Türklerin de mobil platformda başarılı oyunlar çıkarttığını gösteren örneklerden. Eğer siz de benim gibi Türk oyunlarına ilgi duyuyorsanız bu ücretsiz oyunu kesinlikle indirin.

Erkan Calp

Alkekopter

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
25 TOPLAM İNDİRME

Alkekopter, tamamen Türkçe ve ödül almış fizik tabanlı oynanışa sahip bir mobil oyundur.

Alkekopter, tamamen Türk yapımı ve Türkçe olarak oynanabilen başarılı bir arcade oyunudur. Düşük bellekli Windows Phone telefonlarla uyumlu ve ücretsizdir.

Alkekopter adlı yepyeni Türk yapımı mobil oyunda kurukafa rolünü üstleniyor, irili ufaklı etrafımızı saran kötü kurukafalara karşı savaşıyoruz. Bir yanda başımıza musallat olan, güçlendiricilerimizi çalarak gücüne güç katan Nemesis, diğer yanda bizi adeta ateş yağmuruna tutan dev kurukafa Colossus… Bunlarla başa çıkmak içinse zincirli topumuzun yanı sıra sağlık, bombardıman, ilave ateş topu, zaman yavaşlatıcıyı içeren güçlendiriciler emrimizde.

Oyun mekanikleri ise oldukça basit tutulmuş. Kurukafayı hareketlendirmek ve ateş topunu sallamak için parmağımızı ekranda sürüklememiz gerekiyor. Bunun dışında başka bir kontrol bulunmasa da gerek çevremizi saran, gerekse de bölüm sonunda karşımıza çıkan kurukafayı yenmek için ateş topunu ustaca kullanmamız gerekiyor.

Alkekopter, sadece ülkemizde değil yurt dışında da büyük ilgi görmüş bir mobil oyun.

Erkan Calp

Alkekopter

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
21 TOPLAM İNDİRME
22 MB DOSYA BOYUTU

Alkekopter, Microsoft tarafından düzenlenen Dev2Win’de birincilik ödülünü kapmış arcade oyunudur.

Alkekopter, 3 boyutlu grafiklere sahip, tamamen Türkçe arayüz ile gelen arcade türünde bir mobil oyundur. Microsoft’un oyun geliştiricilerine yönelik hazırladığı bir yarışma olan Dev2Win’de birinci sırada yer almayı başarmıştır.

Basit ancak ustalaşması zaman alan oyunlar arasında yer alan Alkekopter’de yegane silahı ateş topu olan bir kurukafanın kontrolünü elimize alıyoruz. Etrafımızı saran kurukafaları bir bir yok ederek ilerlediğimiz oyunda çok sayıda güçlendirici bulunuyor. Ek alev topu ile kurukafaları alevlerin içine gömebilir, bombardıman ile tek hamlede kurukafaların üstesinden gelebilir, sağlık ile gücünüzü yenileyebilir veya zamanı yavaşlatabilirsiniz. Ancak bu güçlendiricilerden yararlanabilmeniz için ekrana odaklanmanız gerekli. Zira bölüm sonunda karşınıza çıkan dev kurukafa güçlendiricilerinizi size karşı kullanabilir.

Arcade türünde oyunlardan hoşlanıyorsanız, dünya genelinde büyük başarı yakalamış Alkekopter’i kesinlikle denemelisiniz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Slayin

    Klasik oyunseverlere benzersiz bir arcade zevki yaşatacak, soluksuz oynanan bir oyun.
  • SnowBros

    Atari salonlarının vazgeçilmez oyunlarından birisi olan Snow Bros'un bilgisayara uyarlanmış bu versiyonu ile nostalji yapabilirsiniz.
  • Echoes+

    Echoes+ muhteşem ve canlı görselleriyle dikkatimizi çeken aksiyon dolu bir arcade oyunu.
  • Smash

    Smash, eski arcade dövüş oyunlarından ilham alınarak hazırlanmış bir aksiyon MMORPG oyunudur.
  • Towerfall Ascension

    Towerfall Ascension, PlayStation 4 konsolundan sonra PC ortamına da getirilmiş harika bir arcade aksiyon oyunudur.
  • Crimsonland

    Crimsonland yenilenmiş Steam versiyonuyla karşınızda
  • Infectonator Hot Chase

    Infectonator Hot Chase eğlenceli bir zombi oyunudur
  • Air Assault

    Air Assault eğlenceli bir savaş oyunudur