ANNO: Build an Empire

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
138 TOPLAM İNDİRME
33 MB DOSYA BOYUTU

ANNO: Build an Empire'da kendi imparatorluğumuzu kurmaya çalışıyoruz.

Anno, Android tablet ve akıllı telefonlarda oynanmak üzere geliştirilmiş bir strateji oyunu ve tamamen ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ubisoft imzası taşıyan bu oyun, strateji türünü sevenlerin mutlaka denemesi gereken kaliteli bir yapım niteliği taşıyor.

Oyuna girdiğimiz anda bir takım bilgilendirmeler ve neyi nasıl yapmamız gerektiğini anlatan yönlendirmeler çıkıyor. Bu aşamaları geçtikten sonra sahip olduğumuz köyü, ihtişamlı bir krallığa dönüştürmeye çalışıyoruz. Sıfırdan başladığımız için bunu yapması pek kolay olmuyor. İlkel bir yaşam alanını güçlü bir imparatorluğa dönüştürmek için sahip olduğumuz kaynakları verimli bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Buna ek olarak ordumuzu da her halükarda güçlü tutmamız gerekiyor.

Güçlü bir orduya sahip olmanın bedeli yüksek olduğu için özellikle kaynak getirisi sağlayan binalarımızın gelişimine çok dikkat etmeliyiz. Kaynak sağlamanın tek yolu bu değil elbette. Düşmanlarımıza saldırıp onların kaynaklarını da ele geçirebilme şansına sahibiz. Ne yazık ki aynı şey bizim için de geçerli. Bu yüzden savunmamızı daima güçlü tutmalıyız.

Oyunda kullanabileceğimiz 150 farklı bina, onlarca farklı askeri birim ve hatta donanma birimleri bulunuyor. Sahip olduğumuz bu birimleri stratejik olarak kullanarak düşmanları alt etmemiz gerek. Bu yüzden savaşa başlamadan önce nerelerden saldırı yapmamız gerektiğini kestirmemiz yerinde bir karar olacaktır.

Genel olarak başarılı bir oyun olan Anno, strateji oyunları oynamaktan zevk alanların denemesi gereken bir yapım. Üstelik tamamen ücretsiz.

Emircan Erdoğan

ANNO: Build an Empire

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
77 TOPLAM İNDİRME

ANNO: Build an Empire şehir kurma oyunlarından keyif alan oyunseverlerin denemesi gereken seçeneklerden biri.

Şehir kurma oyunları mobil cihazlar üzerinde oynayabileceğimiz diğer oyun kategorileri içerisinde en uzun soluklu olanlarından bir tanesi.

Kısa süreli oynamaktan ziyade herhangi bir şehir kurma oyununa başladığımızda aylar ve hatta yıllar boyunca onu oynamaya devam edebiliyoruz. Bunun en büyük örneği ise Clash of Clans. 3 senedir Clash of Clans oynayan birine rastladığım gün şehir kurma ve savaş oyunlarının mobil platform için gelecek vaat ettiğini anladım!

ANNO: Build an Empire altında Ubisoft imzası taşıyan keyfli bir şehir kurma ve strateji oyunu olarak tanımlanabilir. Oyunda tahmin ettiğiniz gibi sıfırdan başlatıp kendi şehrimizi kurmaya ve onu en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Fakat bu oyun daha çok ekonomi, diplomasi ve ticaret üzerine kurulu. Çatışamalara girmeden ekonomimizi büyütmeye ve komşu ülkelerle ticaret yaparak para kazanmaya çalışıyoruz.

Grafik olarak bu tarz bir oyundan beklenenin fazlasını taşıyan ANNO: Build an Empire’da istersek arkadaşlarımızla takım olabiliyor ve bu şekilde daha güçlü bir devlet konumuna gelebiliyoruz. Savaş ve strateji karışımı oyunlara mesafeliyseniz ve daha sakin bir oyun arıyorsanız ANNO: Build an Empire’ı denemelisiniz.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Origins of an Empire

    Tarihi mobil oyunları sevenler bu yapımı kaçırmamalı!
  • Wars of Empire

    Wars of Empire Android İndir: Türk yapımı online strateji oyunu
  • Age of Warring Empire

    Age of Warring Empire kaliteli bir strateji oyunudur
  • Invasion: Modern Empire

    Invasion: Modern Empire, detaylı görsellere sahip gerçek zamanlı strateji oyunu.
  • Empire: Origin

    Empire: Origin ile mobil platformda sürükleyici bir strateji oyunu oynayacaksınız.
  • Empire Z

    Empire Z ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir çevrimiçi strateji oyunudur
  • Royal Empire: Realm of War

    Royal Empire: Realm of War mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir strateji oyunudur
  • 300: Rise of an Empire

    300: Rise of an Empire destansı bir aksiyon oyunudur.