Authy

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
114 TOPLAM İNDİRME
0.63 MB DOSYA BOYUTU

Authy, çevrimiçi hesaplarınız için iki adımlı doğrulama kodlarını sunan ücretsiz Google Chrome eklentisi.

Authy, LastPass, Facebook, Dropbox, Gmail, Outlook, Evernote, Wordpress gibi iki adımlı doğrulama sistemini kullanan uygulamalar için güvenlik kodunu sms yerine doğrudan almanıza imkan tanıyan bir güvenli giriş uygulaması ve mobilin yanı sıra Google Chrome’da eklenti olarak karşımıza çıkıyor.

Çevrimiçi hesaplarınız için iki adımlı doğrulama sistemini aktifleştirdiyseniz bu ufak eklentiyi yüklemenizi öneririm. İki adımlı doğrulama sistemini kullanan Facebook, Microsoft, Google ve diğer sitelerin elbette güvenlik kodunu doğrudan ileten kendi uygulamaları mevcut ancak bu eklenti hepsi için ayrı uygulama kurma zorunluluğunu ortan kaldırıyor. Hesaplarınızı kolaylıkla ekleyip doğrulama kodunu beklemeden hızlıca uygulamanın sunduğu kodla hesabınıza erişebiliyorsunuz.

Bu noktada güvenlikten bahsetmem gerekirse; İki aşamalı doğrulama etkinleştirilmiş çevrimiçi hesaplarınıza erişim için gerekli onlarca kodu tıpkı parolo yönetme uygulamalarında olduğu gibi master şifreyle koruyabiliyorsunuz. Telefonunuz başkasının eline geçse dahi hesaplarınız güvende oluyor.

Erkan Calp

Authy

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
45 TOPLAM İNDİRME
8.3 MB DOSYA BOYUTU

Authy iPhone ve iPad'iniz için sosyal ağ ve mail hesaplarınıza ekleyebileceğiniz 2 aşamalı bir güvenli giriş uygulamasıdır.

Authy, güçlü kimlik doğrulama sistemlerinin geleceğini iPhone ve iPad cihazlarınızın kullanılabilirliğiyle örtüştüren iki aşamalı bir güvenli giriş uygulamasıdır. Authy cihazınızda ilişkilendirdiğiniz bir hesap için fiş oluşturarak, hesabınızı hacker ve kaçakçılara karşı fazladan güvenlik katmanı ekleyerek korumaya alır.

Auhty'nin kullanımı da iPhone için oldukça kolay. Sade tasarımıyla ilişkilendireceğiniz hesabı seçerek öncelikle bu hesaba giriş yapmanız gerekli. Daha sonra uygulama hesabınızı tanıyarak sizin başka ağlardan bu hesaba erişiminiz dahilinde karşınıza bir kod çıkartıyor ve bu kodu giremeden hesaba erişemiyorsunuz. Aynı şekilde bulut depolama alanınızı da güvenlik altına almanız için Authy yardımınıza koşuyor ve diğer hesaplarınız gibi yedeklenen verilere güvenlik katmanı sağlıyor.

Uygulamanın size verdiği fişlerin tanınması için Authy'i birden fazla cihaza tanıtabiliyorsunuz, böylece sizin güvenli olarak gösterdiğiniz cihazlara her seferinde kod sorgulaması yapılmıyor. Kod sorgulaması için uygunsuz bir zaman denk gelirse, diyelim internet olmayan bir ortamda hesabınıza ulaşmanız gerekti, Authy'nin çevrim dışı mesaj sistemi sayesinde gereken koda ulaşabiliyor ve girişinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

İnternetteki hemen hemen her hesap ve ağı tanıyan Authy güvenlik konusunda hassas kullanıcılar için biçilmiş kaftan görevini üstleniyor ve hesabınızı olası saldırılara koruyor. Authy, 2 aşamalı güvenli hesap kullanıcılarının kaçırmaması gereken bir uygulama.

Cenk Barkın Us

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • FortiClient Standard

    Zararlı yazılımlar sebebiyle internet güvenliği her geçen gün önem kazanmakta. Siz de kişisel bilgisayarınızın güvenlik zaaflarını bu program ile giderebilirsiniz.
  • Free Planet VPN

    Free Planet VPN, sınırsız erişim ve tamamen ücretsiz kullanım imkanı sunuyor.
  • NETGATE Internet Security

    NETGATE Internet Security geniş kapsamlı bir bilgisayar güvenlik programıdır.
  • BitDefender Internet Security

    Bitdefender Internet Security 2017, dört yıl üst üste ödül almış internet güvenliği yazılımıdır.
  • Free Hide IP

    Free Hide IP, ücretsiz olarak IP adresinizi gizleyebileceğiniz bir internet güvenliği programıdır.
  • SpyShelter Firewall

    SpyShelter Firewall ile internet bağlantınızı denetleyebilir ve güvenlik tehditlerini engelleyebilirsiniz
  • ArcaVir Internet Security

    ArcaVir Internet Security bilgisayarınıza kapsamlı koruma sunan bir güvenlik yazılımıdır.
  • GnuPG

    GnuPG ücretsiz olarak kullanabileceğiniz biri nternet güvenliği aracıdır