Autodesk SketchBook

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
3,775 TOPLAM İNDİRME
23 MB DOSYA BOYUTU

Autodesk SketchBook, dokunmatik ve kalem girişli cihazlar için özel olarak optimize edilmiş profesyonel bir çizim uygulaması.

Autodesk SketchBook, mobilin yanı sıra Windows tabletlerde de kullanılabilen profesyonel çizim yapma ve boyama uygulaması. Dokunmatik ve kalem girişli cihazlar için özel olarak optimize edilen uygulama, gerçeğe yakın bir çizim deneyimi yaşayabilmemiz için oldukça fazla sayıda aracı kullanımımıza sunuyor. Günümüzde grafiklerler tarafından ilgiyle kullanılan Autodesk SketchBook, ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor.

Autodesk SketchBook Özellikleri

  • Ücretsiz kullanım,
  • İngilizce dil desteği,
  • Düzenli güncellemeler,
  • Dokunmatik ve kalem girişli cihazlar ile uyumlu,
  • Windows, Android ve iOS sürümler,
  • Geniş renk paleti,
  • Farklı efektler,
  • Resim düzenleme,

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte alışkanlıklar da değişti. Kalem kullanarak kağıda çizmek yerine sylus ile çizimlerimizi dijital ortama aktarmak bunlardan biri. Dijital ortamda çizim yapmak denilince de akla gelen ilk isim Autodesk markası oluyor. Autodesk’in SketchBook uygulaması hem mobil hem de Windows platformunda karşımıza çıkıyor. Windows sürümü tablet kullanıcılarına özel hazırlanmış arayüz ile geliyor ve daha çok çizim yapma – boyama işleriyle profesyonel olarak ilgilenen kullanıcılara yönelik hazırlanmış diyebilirim. Eğer daha önce benzer bir uygulama kullanmadıysanız yani ilk defa dijital kalemle çizimlerinizi yansıtacaksınız ilk kullanımda biraz zorlanacağınızı söyleyebilirim.

Kısmen ücretsiz olarak karşımıza çıkan popüler çizim uygulaması bizlere doğal çizim deneyimi yaşatmak için aralarında kurşun kalem, tükenmez kalem ve işaretçinin de olduğu 10’a yakın hazır fırça sunuyor. Bu fırçalar gerçektekilerinle karşılaştırılabilecek kadar başarılı ve oldukça hassaslar. Gerçekten bir kağıda çiziyormuş hissine kapılıyorsunuz.

Katmanlardan oluşan PSD ve TIFF dosyalarınızı aktarıp çalışabileceğiniz uygulamada gelişmiş yakınlaştırma özelliği de bulunmakta. % 2500’e kadar (yanlış yazmadım) yakınlaştırma yaparak ortaya çıkardığınız sanat eserinizin tüm detaylarını görebiliyor, ince düzeltme gerektiren alanları rahatlıkla fark edebiliyorsunuz.

Pro üyelikte daha gelişmiş araçlar ve özellik sunan Autodesk SketchBook, Windows tabanlı tabletinizde ücretsiz kullanabileceğiniz en kaliteli çizim uygulamalarından biri. Çizim yeteneğiniz varsa kesinlikle denemelisiniz.

Autodesk SketchBook İndir

Profesyonel bir çizim uygulaması olarak karşımıza çıkan ve günümüzde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılabilen Autodesk SketchBook, ücretsiz olarak dağtılıyor. Android, iOS ve Windows platformunda lansmana çıkan Autodesk SketchBook, dokunmatik ve kalem girişli cihazlar için özel olarak geliştirilen uygulama, zengin renk içerikleri ile kullanıcılara profesyonel çizimler yapma şansı veriyor. 

Erkan Calp

Autodesk SketchBook

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
627 TOPLAM İNDİRME
21 MB DOSYA BOYUTU

Autodesk SketchBook uygulaması ile Android cihazlarınızda profesyonel resim çizimleri gerçekleştirebilirsiniz.

Autodesk SketchBook uygulaması, Android cihazlarında kolayca çizimler yapmak isteyenlerin kullanabilecekleri ücretsiz uygulamalar arasında yer alıyor ve kullanışlı yapısıyla hem amatör hem de profesyonel çizimcilere uygun olduğunu söyleyebilirim. Uygulamanın içerisindeki araçların yerleşimi de ekrandan en yüksek oranda faydalanabilmeniz için gizleniyor ve sadece istediğinizde araçların ekranınıza gelmesi sağlanıyor.

Uygulamanın içerisinde bulunan fırçalar, döndürme ve zoom seçenekleri, saydamlık ayarlamaları ve diğer tüm ayarları kullanarak istediğiniz sonuca pek çok uygulamaya göre daha kolay bir şekilde erişebiliyorsunuz. Bunun yanında sanal baskı algılama yeteneği ile ekrana ne kadar bastırdığınızı tahmin edebilen uygulama, bu sayede fırçanın nasıl bir çizim yapması gerektiğini de tahmin edebiliyor.

Çizimleriniz tamamlandıktan sonra dilerseniz cihazınızın kendi galerisine kayıt yapabiliyor, dilerseniz de bulut depolama servisi olan Dropbox üzerine kaydedebiliyorsunuz. Bu sayede çizimlere tüm cihazlarınızdan erişmek de mümkün hale geliyor.

Oldukça doğal bir çizim olanağı sunan uygulama, dilerseniz uygulama içi satın alma seçeneklerini kullanmanıza da izin veriyor ve böylece çok daha fazla fırça seçeneği, katmanlı çalışma olanağı ve akıllı seçimler gibi araçları da hizmetinize sunuyor. Çizimlerinizi farklı sıralamalar ile görüntülemek ve böylece hangisini paylaşacağınızı belirlemek de bir kaç saniyeden daha fazla vakit almıyor.

Eğer çizimlerinizi gerçekleştirmek için yeni ve gerekirse profesyonel araçlar sunabilen bir uygulama arayışındaysanız Autodesk SketchBook uygulamasına göz atmanız yerinde olacaktır.

Yiğit Ekim Demir

Autodesk SketchBook

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
176 TOPLAM İNDİRME
35.9 MB DOSYA BOYUTU

Autodesk Sketchbook uygulamasını kullanarak iPhone ve iPad cihazlarınızda ücretsiz olarak kendi resimlerinizi çizebilirsiniz.

Autodesk SketchBook uygulaması, iPhone ve iPad cihazlarında çizimler yapmak ve bunları kaydetmek isteyenler için hazırlanmış ücretsiz uygulamalardan birisi ve kolayca kullanabileceğiniz, rahatsız edici olmayan bir arayüze sahip.

Pek çok çizim uygulamasının aksine ekranda sabit duran bir arayüz olmaması ile tüm ekranı çizimleriniz için kullanabiliyor ve sadece istediğiniz zaman gerekli araçlara erişim sağlayabiliyorsunuz. Çizimleriniz sırasında amatör de olsanız profesyonel de olsanız istediğiniz sonucu elde etmenizi sağlayacak çok sayıda fırçanın ve seçeneğin yer alması çok çeşitli düzeylerdeki kullanıcılara hitap etmesini sağlıyor.

Ekrana bastığınız kadar sanal bir baskı algılayabilen uygulama, böylece olabildiğince gerçekçi bir çizim deneyimi sunabiliyor. Her ne kadar ücretsiz sürümündeki fırçalar ve boyama seçenekleri biraz sınırlı olsa da, pro sürümünü uygulama içi satın alma seçenekleri ile aktif hale getirebiliyor ve çok daha geniş opsiyonlara sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca Autodesk hesabı yaratarak katmanlı çalışmalar gibi özellikleri ücretsiz olarak açmak da mümkün hale geliyor.

Hazırladığınız çizimleri yedeklemek için iCloud veya Dropbox hesaplarınızda yedeklemek isterseniz uygulama bu imkanı da sunuyor. Zoom seçenekleri ve döndürme, saydamlık ayarları gibi diğer ayarlar ise çizimlerinizin en kolay yoldan görüntülenmesini sağlıyor.

Autodesk SketchBook çizim yapmaya yeni başlayanların kendilerini geliştirebilecekleri uygulamalar arasında yer aldığı için tüm iOS kullanıcılarına önerebileceğim araçlardan bir tanesi.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Pixlr (Windows 8.1)

    Pixlr, AutoDesk tarafından geliştirilen popüler fotoğraf düzenleme uygulaması.
  • Autodesk 123D Sculpt+

    Autodesk 123D Sculpt+, Windows tablet ve bilgisayarınızda 3 boyutlu modellemeler oluşturabileceğiniz ücretsiz bir uygulama.
  • Autodesk 3ds Max

    Autodesk 3ds Max, 3 boyutlu modelleme, görüntüleme, animasyon programıdır. Profesyonel kalitede 3B animasyonlar oluşturabilirsiniz.
  • Autodesk 123D Design

    Autodesk 123D Design ile hızlı bir şekilde 3 boyutlu tasarımlar oluşturabilirsiniz
  • Playcast

    Playcast, Windows PC'nizdeki video, fotoğraf ve müziklerinizi kablosuz olarak televizyonunuza aktarma kolaylığı sunuyor.
  • Fhotoroom

    Fhotoroom, tablet ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilen profesyonel fotoğraf düzenleme uygulamasıdır.
  • Adobe Revel

    Adobe Revel ile tüm fotoğraf ve videolarınız tek bir yerde.
  • Parma Video Player

    Parma Video Player ile ücretsiz olarak internetten video indirebileceksiniz.