Barkodlu Belge Doğrulama

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
1,236 TOPLAM İNDİRME
8.2 MB DOSYA BOYUTU

Barkodlu Belge Doğrulama uygulaması ile E-Devlet Kapısı'ndan alınan belgelerin doğruluğunu sorgulayabilirsiniz.

E-Devlet Kapısı adresinden başta Adli Sicil Kaydı, Öğrenci Belgesi, Askerlik Durum Belgesi olmak üzere pek çok belgeyi resmi kurumlara gitmeden bulunduğumuz yerden alabiliyoruz. Bilgisayarımız veya mobil cihazımız üzerinden aldığımız resmi belgeler, he ne kadar resmi nitelikli olsa da bilgisayar üzerinden çıktısı alındığından beraberinde güvenlik sorununu getiriyor. 

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından sunulan Barkodlu Belge Doğrulama uygulaması sayesinde tarafınıza ulaştırılan belgenin gerçekten ilgili resmi kurumdan verilip verilmediğini sorgulayabiliyorsunuz. Belgeyi doğrulamak için tek yapmanız gereken belge üzerine iliştirilmiş karekodu Android’li akıllı telefonunuzun kamerasından okutmak. Okutma işleminin ardından belgenin hangi resmi kurum tarafından, ne zaman verildiğini öğrenebiliyorsunuz. Dilerseniz belgeyi cihazınıza indirebiliyor veya çevrimiçi görüntüleyebiliyorsunuz.

E-Devlet Kapısı üzerinden alınan belgelerin doğruluğunu kontrol edebileceğiniz resmi bir uygulama olan Barkodlu Belge Doğrulama, tüm Android telefonlara ücretsiz olarak yüklenebiliyor.

Erkan Calp

Barkodlu Belge Doğrulama

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
1,200 TOPLAM İNDİRME
3.7 MB DOSYA BOYUTU

Barkodlu Belge Doğrulama, E-Devlet Kapısından alınan belgelerin geçerliliğini öğrenebileceğiniz resmi bir uygulamadır.

Barkodlu Belge Doğrulama E-Devlet Kapısı üzerinden alınan belgelerin doğruluğunu sorgulamak amacıyla kullanabileceğiniz bir mobil uygulamadır. T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından sunulan uygulama sayesinde Sabıka Kaydı, Askerlik Durum Belgesi, Öğrenci Belgesi gibi önemli belgelerin doğruluğunu birkaç saniye içerisinde doğrulayabilirsiniz.

E-Devlet Kapısından alından belgeler, resmi belge olma niteliğini taşıdığından doğrudan resmi kurumdan alınmış gibi oluyor. Ancak kişi söz konusu belgeyi kendi bilgisayarından aldığından belgenin gerçekten kurum tarafından verilip verilmediği soru işareti oluşuyor. Tam bu noktada Barkodlu Belge Doğrulama uygulamasını kullanarak size gönderilen belgenin doğruluğunu sorgulayabiliyorsunuz. Belge üzerindeki karekodu telefonunuzun kamerasına okuttuğunuz vakit, belgenin sahibinin adı – soyadı ve TC kimlik numarası, belgeyi veren kurumun adı ve belgenin veriliş tarihini görebiliyorsunuz. Bunların yanı sıra belgeyi uygulama üzerinden görüntüleme şansına da sahipsiniz.

E-Devlet Kapısından alındığı söylenen belgelerin geçerli olup olmadığını anlayabilmenizi sağlayan Barkodlu Belge Doğrulama, iOS 7.0 ve üzeri yüklü tüm Apple cihazlarda kullanılabiliyor.

Erkan Calp

Barkodlu Belge Doğrulama

ÜCRETSİZ
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
121 TOPLAM İNDİRME
1 MB DOSYA BOYUTU

Barkodlu Belge Doğrulama uygulaması ile E-Devlet üzerinden alınan resmi belgelerin doğruluğunu sorgulayabilirsiniz.

Devletin vatandaşlara resmi dairelere gitmeden evrak ve belgelerini dijital ortam üzerinden gönderme kolaylığı sunduğu bir sistem olan E-Devlet Kapısı, gün geçtikçe gelişiyor ve artık öğrenci belgesi, askerlik durum belgesi, adli sicil kaydı gibi hayatımızın çeşitli dönemlerinde gerekli olan belgeleri sunuyor. Peki E-Devlet üzerinden alınan belgelerin gerçekten resmi kurum tarafından verilip verilmediğini nasıl anlayacağız?

Tam bu noktada mobil cihazlar için E-Devlet uygulamasını tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sunan T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geliştirilmiş Barkodlu Belge Doğrulama uygulaması yardımımıza koşuyor. Pratik kullanım sunan bu uygulama ile turkiye.gov.tr adresinden geldiği belirtilen belgenin resmi olup olmadığını detaylı olarak görebiliyorsunuz.

Barkodlu Belge Doğrulama ile önünüze gelen belgeyi sorgulamak için tek yapmanız gereken belgenin üzerine iliştirilmiş karekodu telefonunun kamerası ile okutmak. Kısa süren tarama işleminin ardından belgeyi veren resmi kurumun adını, belgeyi kime ve ne zaman verdiğini görebiliyorsunuz. Dilerseniz belgeyi çevrimiçi görüntüleyebiliyorsunuz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Mini Scanner

    Mini Scanner ile tüm belgelerinizi kolay bir şekilde tarayabilir ve kaydedebilirsiniz.
  • Docady

    Docady, iş kullanıcılarına yönelik hazırlanmış belge yönetimi uygulaması.
  • SignEasy

    SignEasy, masaüstü cihaza ihtiyaç duymadan belge imzalamanıza ve elektronik olarak göndermenize imkan sağlar.
  • Tiny Scanner

    Tiny Scanner, Android cihazlarda ücretsiz kullanılabilir pdf belge tarayıcı.
  • Scanbot

    ScanBot uygulaması sayesinde Android cihazlarınızdan belge taratma işlemlerini tamamlayabilir ve PDF'e dönüştürebilirsiniz.
  • ScanWritr

    ScanWritr sayesinde Android telefon ve tabletlerinizi kullanarak kolayca belge tarama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Tiny Scan

    Tiny Scan, her türlü yazılı metni kısa sürede tarayabilen kolay kullanımlı bir belge tarama uygulamasıdır.
  • Gmail

    Gmail, akıllı telefonlarınızda kullanabileceğiniz kapsamlı bir e-posta uygulamasıdır.