Beyond Gravity

x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
42 TOPLAM İNDİRME
27 MB DOSYA BOYUTU

Kaliteli grafik ve müzkleriyle göz kamaştıran Beyond Gravity, beceri ve bilim kurgu kategorilerini bir araya getiren bir oyun.

Beyond Gravity, grafikleriyle dikkat çeken bir beceri oyunu. Hareket eden gezegenden gezegene doğru zamanlamada zıplamanız gereken oyunda ana karakteriniz sakallı bir astronot. Oyun hemen başlangıcında kısa bir sinematik ile başlıyor. Hikayeye göre uzay mekiğinize bir meteorun çarpması sonucu bilinmeyen bir gezegene iniyorsunuz. Hemen sonrasında oyun yükleniyor ve sıcağı sıcağına konuya dahil oluyorsunuz.

Oynanışı son derece basit olan bu oyunda gezegenden gezegene atlayışlarınızda toplayabileceğiniz metal parçalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Kulağa basit gelen bu görev birçok yan etmenle birlikte karmaşık bir hale geliyor. Gezegenlerin boyutları ve rotasyon hızları değiştiği için her defasında daha az hata yapmanız gerekecek ve belli bir ritme alışmanız mümkün değil. Siz atlarken yolunuza çıkacak ateşli meteorlara da dikkat etmeniz lazım.

Tüm bu dinamiklere hızlı alışılan eğlenceli bir oyun keyfi sunuyor ancak bir sıkıntı var, ona da değinmekte fayda var. Bir noktadan sonra oyun içersinde sadece bekleyip zıplamaktan sıkılmaya başlayabilirsiniz. Oyun, tüm eğlencesine rağmen yeterli miktarda derinliğe sahip değil. Topladığınız metal parçalarıyla yapabileceğiniz upgrade seçenekleri daha hızlı zıplamanızdan tutun çeşitli ek kontroller getirirken bu upgradelerin oldukça fazla metal parçası istediğini es geçmeyelim. Grafiklerin ve müziklerin cizgi film havasında olduğu bu oyun, daha çok yaşı ufak oyunculara eğlence vaad etme potensyeline sahip.

Alper Çetiner

Beyond Gravity

x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
24 TOPLAM İNDİRME
62.9 MB DOSYA BOYUTU

Kaliteli grafik ve müzkleriyle göz kamaştıran Beyond Gravity, beceri ve bilim kurgu kategorilerini bir araya getiren bir oyun.

Beyond Gravity, güzel grafikleriyle dikkatleri üstünde toplamayı başaran bir beceri oyunu. Rotasyonlar aracılığıyla hareket eden gezegenler arasında zıplayarak ilerlediğiniz bu oyunda yönettiğiniz kahraman sakallı bir astronot. Oyuna başlar başlamaz karşınıza çıkan sinematikte uzay geminiza meteor çarptığı için bilinmeyen bir gezegene zorunlu iniş yapyıyorsunuz. Çok geçmeden kendinizi hikayenin içinde bulup oynamaya başlıyorsunuz.

Oynanışı yalın ve kolay olan Beyond Gravity, bahsettiğimiz gibi gezegenden gezegene zıpladığınız bir oyun. Sürekli farklı hızlarda ve farklı eksenlerde dönen farklı boydaki gezegenler arasındaki zıplamalarınızda dikkat etmeniz gereken hususlardan biri topladığınız metal parçaları. Belli bir ritme alışmadan duruma göre kanaat getirmeniz gerekiyor ve ileriki bölümlerde yolunuza takılan ateşli meteorlardan da sıyrılmanız gerekecek.

Oyunun sunduğu kontrol opsiyonlarına saniyeler içerisinde alışıp oynarken keyif alabiliyorsunuz. Ne var ki sıkıntılı bulduğum bir kısım da var. Belli bir süre oynadıktan sonra sürekli bekleyip zıplama dinamiklerinden sıkılabilirsiniz. Oyuna derinlik katabilecek bir yan unsur nedense düşünülmemiş. Topladığınız metal parçalarıyla size sunulan upgrade seçenekleri var. Bu sayede daha hızlı zıplama, çift zıplama gibi kontrollere kavuşabiliyorsunuz ama upgrade için gereken metal sayısı gerçekten çok fazla. Grafik ve müzik konusunda başarılı bir stil yakalayan oyun modern çizgi film havasını iyi taşıyor. Siz belki çabuk sıkılırsınız ama ufaklıklar bu oyuna bayılacaklar.

Alper Çetiner

Beyond Gravity

x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
148 TOPLAM İNDİRME
22 MB DOSYA BOYUTU

Kaliteli grafik ve müzkleriyle göz kamaştıran Beyond Gravity, beceri ve bilim kurgu kategorilerini bir araya getiren bir oyun.

Beyond Gravity, bir beceri oyunu olması yanısıra oldukça başarılı grafikleriyle de ön plana çıkmayı başarıyor. Hareket eden gezegenler arası bir zıplama yolculuğu olan bu oyunda baş kahraman sakallı bir astronot. Oyun hemen başlangıcında bize bir sinematik sunuyor ve konu, uzay gemisine meteor çarpınca bilinmedik bir gezegene iniş yapmak zorunda kalan kahramanımızın kurtulma mücadelesi. Giriş biter bitmez kendinizi aktif olarak oyunun içinde buluyorsunuz.

Oyunu oynamak ve oyun yapısına alışmak son derece kolay ve genel anlamda oyun dinamikleri epey akıcı. Az önce anlattığım gibi, gezegenden gezegene zıplamanız gerekiyor ama bu gezegenlerin boyutları, rotasyon hızları ve yönleri birbirinden farklı olduğu için işin içine biraz daha beceri giriyor. Amacınız öteki tarafa atlarken elinizden geldiğince çok metal parçası toplamak. Oyun içersinde bulunan çeşitli dinamikler sizin belli bir hız ve refleksi ezberlemenize mani oluyor ve zıplayacağınız rotaların arasında ateşli meteorlar bile oluyor ki, onlara da çarpmasanız sizin için daha iyi olur.

Oyun içersinde size sunulmuş olan kontrol seçeneklerine saniyeler içersinde alışıyorsunuz ama her şey bu kadar pozitif değil. Belki uzun bir oyun sezonundan sonra sürekli bekleyip zıpladığınızı hissedeceksiniz. Ne yazık ki oyuna derinlik getirecek farklı bölüm yapıları yok. Renk getirmek için kullanılan yöntem upgrade seçenekleri. Upgrade sayesinde daha hızlı, daha yüksek, çiftli ve üçlü zıplama gibi ek kontrolleriniz oluyor ama bunların her biri için istenilen metal sayısı ateş pahası. Grafik ve müzik konusunda modern çizgi film akımlarına taş çıkartan bir ambiyans yaratıldığı için özellikle yaşı küçük olanlar bu oyunu uzun süre ellerinden bırakamayacaklar.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Gravity Box

    Harika deneyim sunan bir beceri oyunu
  • Gravity Caves

    Gravity Caves, yerçekimini değiştirerek ilerlemeye çalıştığınız zorlu bir Android oyunu.
  • Gravity Switch

    Gravity Switch, Ketchapp'ın yer çekimine karşı geldiğiniz yeni Android oyunu.
  • Gravity Square!

    Gravity Square!, girintili çıkıntılı platformda bazen baş aşağı durarak ilerlemeye çalıştığınız bir Android oyunu.
  • GRAVITY TREK

    Uzayda göktaşı yağmurundan kaçmaya çalıştığınız bu beceri oyunu klasik oyunlara daha akıcı bir kontrol getiriyor.
  • Swap Gravity

    Swap Gravity ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir mobil beceri oyundur
  • Gravity Ball

    Gravity Ball, Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir beceri oyunudur.
  • Gravity Duck

    Gravity Duck, Android işletim sistemine sahip cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz, beceriye dayalı bir oyun.