BuzzFeed News

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
21 TOPLAM İNDİRME
7.8 MB DOSYA BOYUTU

BuzzFeed News uygulamasını kullanarak Android mobil cihazlarınızdan tüm dünyadan haberlere erişebilirsiniz.

BuzzFeed News uygulaması, Android akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının mobil cihazlarını kullanarak en son haberlere erişebilecekleri ücretsiz haber okuma uygulamaları arasında yer alıyor. Ancak uygulamanın İngilizce olarak tüm haberleri sunduğunu ve bu nedenle en az temel düzeyde bir yabancı dil bilgisi gerektirdiğini de eklemek gerek. Fakat bu biraz engelleyici yanını kenara aldığımızda, uygulamanın en son haberleri takip etmek isteyenler için yeterli tüm verileri sunabildiğini belirtmek lazım.

Uygulamanın haber takip etme anlamında kullanıcılara sunduğu bazı seçenekleri temel olarak listelemek gerekirse;

  • Flash haber bildirimleri
  • Dünya ve ABD'den haberler
  • Farklı haber kategorilerini engelleme
  • Bildirim alma ve bildirim sesleri ayarlamaları
  • Okuma ayarları

BuzzFeed News uygulaması diğer haber uygulamalarının aksine direkt olarak haberleri size listelemeye başlıyor ve kategori menüleri arasında dolanmanıza gerek kalmıyor. Ancak ayarlar kısmından istemediğiniz haber akışlarını engelleme imkanınızın olması nedeniyle kategorileri aramanız gerekeceğini de sanmıyorum.

Tabii ki okuduğunuz haberleri dostlarınızla paylaşmak istemeniz halinde kullanabileceğiniz paylaşım butonları da uygulamada mevcut. Rahat okuma düzeni ve yeterli görseller de BuzzFeed News'in yabancı haberleri okumak isteyenler için tercih edilebilir olmasını sağlıyor. Eğer yeni bir haber okuma uygulaması arıyorsanız göz atmadan geçmeyin derim.

Yiğit Ekim Demir

BuzzFeed News

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
6 TOPLAM İNDİRME
23.9 MB DOSYA BOYUTU

BuzzFeed News uygulaması sayesinde iPhone ve iPad cihazlarınızdan kolayca yabancı haberleri takip edebilirsiniz.

BuzzFeed News uygulaması, iPhone ve iPad kullanıcılarının mobil cihazlarını kullanarak İngilizce dünya haberlerine ulaşabilecekleri ücretsiz bir haber okuma uygulaması olarak karşımıza çıktı. Oldukça sade bir arayüzle birlikte gelen ve tüm flaş haberleri takip etmenize olanak tanıyan uygulama, sadece önemli haberler üzerine odaklandığı için gereksiz içerikleri de görmenize gerek bırakmıyor ve kendi hoşunuza gidecek içerikleri görebiliyorsunuz.

Uygulamanın en dikkat çeken yanı, hangi haber türlerinin akışınızda belireceğine kendinizin karar vermesi. Zira böylelikle ABD haberlerini, flaş haberleri, politika haberlerini ve dünyanın her yanından haberleri ayırabiliyor, istediklerinizi görmemeyi seçebiliyorsunuz. Ayrıca bildirim ayarlarının da ayrı bir şekilde hazırlanması sayesinde bildirimlere ve okuma seçeneklerine dair opsiyonlar da kullanıcılara sunuluyor.

Çalışması esnasında internet bağlantısı gerektiren uygulama, videoları oynatmadığınız sürece çok fazla kota tüketimi de gerçekleştirmeyecektir. Fakat videoları oynatmadan önce 3G üzerinde olmadığınızı ve WiFi'dan internete girdiğinizden emin olmayı unutmayın. Uygulamada yer alan içeriklerin dizilimi ve okunma rahatlığı da BuzzFeed News'in öne çıkan yanları arasında yer alıyor.

Maalesef BuzzFeed News'in en büyük dezavantajı tüm haberlerin İngilizce olarak yayınlanması. Ancak bu yayınların dilinin resmi haber kanalları kadar ağır olmadığını ve temel düzeyde İngilizce bilenlerin de anlayabileceğini belirtmek lazım. Eğer hem haberlerden haberdar olmak hem de yabancı dilinizi biraz geliştirmek isterseniz göz atmadan geçmeyin derim.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Google News

    Yapay zeka destekli haber uygulaması: Google News
  • Vodafone Ready News

    Ready News, hem kurumsal hem de bireysel haberlere erişebileceğiniz bir Android haber uygulaması.
  • BBC News

    BBC News, dünyanın en popüler haber kanallarından bir tanesi olan BBC'nin resmi Android uygulamasıdır.
  • Pulse News

    Pulse News, başarılı arayüzü ve işlevselliği ile diğer RSS okuyuculardan bir adım öne çıkan başarlı bir haber derleyicisi.
  • Opera News: En Son TR Manşeti

    Opera News: En Son TR Manşeti, Türkiye'den ve dünya gündeminden çeşitli kaynaklarla birlikte bilgi almanızı sağlıyor.
  • MSN News

    MSN News güncel haberleri takip etmenize yardımcı olan bir mobil uygulamadır
  • News Kit

    News Kit, mobil cihazınız üzerinden dünyadaki tüm haberleri anında takip etmenizi sağlıyor.
  • Umano: Listen to News Articles

    Umano: Listen to News Articles, güvenilir ve popüler kaynaklardan alınan güncel ve son dakika haberlerine ulaşabileceğiniz ücretsiz ve kullanışlı bir sesli haber uygulamasıdır.