Chicken Maze

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
157 TOPLAM İNDİRME
6 MB DOSYA BOYUTU

Chicken Maze, labirentte tavuğunuzu tilkilere yem olmadan beslemeye çalıştığınız hızlı bir Windows 8.1 oyunu.

Chicken Maze, mobilin yanı sıra Windows tabanlı tablet ve bilgisayarlarda da oynanabilen ücretsiz ve ufak boyutlu bir labirent oyunu. Labirentte tilkilere yakalanmadan tavuğumuzu beslemek amacında olduğumuz oyunun retro görsellere sahip yapımlar arasında olduğunu baştan söyliyim.

Windows 8.1 üzeri tüm cihazlarda oynanabilir olan labirent oyununda amacımız tavuğumuzu olabildiğince beslemek. Tavuğumuzu canlandıran, büyümesini sağlayan yemler labirente gelişigüzel serpiştirilmiş ve yemlerin olduğu yerde aç tilkiler var. Tilkiler biz yem yemeye başladığımızda gelişmelerini gösterip hareket etmeye başlıyorlar. Neyse ki labirentte çitler yapılmış. Çitleri harekete geçirerek tilkilerin yanımıza yaklaşmalarına engel olabiliyoruz.

Bizi hızlı düşünmeye iten son derece eğlenceli bir yapım olan Chicken Maze’de bölüm bölüm ilerliyoruz. İlk bölümde tilkilerin sayısı oldukça az olduğundan yemleri rahatlıkla topluyoruz. Seviye atladıkça labirentin içi tilkiden geçilmiyor, her an bir tilkiyle göz göze geliyoruz. Bu noktada hızlı olmak oldukça mühim. Tavuğunuzla ne kadar hızlı hareket eder ve de çitleri akıllıca kullanırsanız tilkilere yakalanma riskiniz o kadar düşük.

Chicken Maze, vakit geçirmelik oyunlarınız arasına almanızı tavsiye ettiğim retro görselli zevkli bir oyun.

Erkan Calp

Chicken Maze

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
21 TOPLAM İNDİRME

Chicken Maze, retro görsellere sahip hızlı ilereyen bir Android labirent oyunu.

Chicken Maze, labirentte geçen hızlı oyunlara bayılıyorsanız hoşunuza gideceğini düşündüğüm bir Android oyunu. Göze hoş gelen retro görselleriyle dikkat çeken oyund labirentte tilkilerle sıkışıp kalmış bir tavuğa yardım ediyoruz.

Görselleriyle Crossy Road oyununu hatırlatan Chicken Maze’de tilkilerle dolup taşan karmaşık yapıda tasarlanmış bir platform içerisindeyiz. Amacımız tavuğumuzun beslenmesini sağlamak. Tabii ki her yer tilki olduğundan tavuğumuzu son derece dikkatli ilerletmemiz gerekiyor.

Seviye seviye ilerlediğimiz oyunda her bölüm farklı bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Tavuğumuzu gezdirdiğimiz labirentlerin yapısı ve içerisindeki tehlikeler her bölümde farklılık göstermesi sıkıcılığı bir nebze indirdiğinden güzel düşünülmüş diyebilirim. Oynanışa geçecek olursam; Tavuğumuzu ilerletmek için sürekli kaydırma hareketini kullanıyoruz. Parmaklarımızı hızlı kullanmamız hem yemleri çabuk bitirebilmemiz, hem de pusuda bekleyen tilkilere yakalanmamız açısından oldukça önemli. Tilki demişken, tilkiler oyunda büyüyüp küçülebiliyorlar. Yemleri yedikçe gelişiyor, yer yer çıkan harfleri toplayınca yavru zamanlarına geri dönüyorlar.

Chicken Maze, kafa dağıtmak için oynanabilecek tarzda ne çok kolay ne de çok zor yapıda hareketli bir oyun. Retro görselli oyunlara sıcak bakıyorsanız kesinlikle deneyin; keyif alırsınız.

Erkan Calp

Chicken Maze

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
17 TOPLAM İNDİRME

Chicken Maze, labirentte tilkilerden kaçarak tavuğunuzu beslemeye çalıştığınız bir iOS oyunu.

Chicken Maze, retro tarzı görsellere sahip oyunları çekici buluyorsanız zevk alacağınızı düşündüğüm bir iOS oyunu. iPhone ve iPad cihazlarınıza ücretsiz indirip oynayabileceğiniz oyunda tilkilerle dolu bir labirentte tavuğunuzu beslemeye çalışıyorsunuz.

Hem iPhone hem de iPad’de rahatlıkla oynanabilen oyunun aksiyon dozu oldukça yüksek. Tavuğunuzu sürekli olarak beslemek durumundasınız ve de bunu yaparken tilkilere de yem olmamaya çalışıyorsunuz. Labirentte farklı noktalarda duran tilkilere takılmamanın tek yolu ise yemleri olabildiğince hızlı yemek. Eğer yeterince hızlı ilerlemezseniz tilkiler yanınıza yaklaşıyor ve tek hamlede ziyafet yaşamaya başlıyorlar.

Her biri farklı yapıda tasarlanmış onlarca bölümün yer aldığı oyunda tavuğunuzu ilerletmek, yemleri yemek için parmağınızı sürekli olarak kaydırmanız gerekiyor. Parmağınızı ne kadar seri kullanırsanız tavuğunuz o kadar hızlı hareket ediyor, tilkilerden kaçıyor. Bölümün sonlanması ise tavuğunuzu yedirdiğinizde belli bir süre sonra görünmeye başlayan harflerin tamamlamasıyla oluyor. Labirentin farklı köşelerinde çıkan harfleri olabildiğince hızlı toplayarak kelimeyi yazdırmış; bölümü bitirmiş oluyorsunuz.

Cihazın donanımını sarsmayan hem de göze hoş gelen retro görselli oyunlar ilginizi çekiyorsa, labirentte aksiyonu doyasıya yaşatan Chicken Maze oyununa bayılacaksınız.

Erkan Calp

Chicken Maze

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
29 TOPLAM İNDİRME
5 MB DOSYA BOYUTU

Chicken Maze, tavuk ve tilkilerle dolu bir labirentte geçen aksiyon dolu bir Windows Phone oyunu.

Chicken Maze, Windows Phone platformunda yeni karşımıza çıkan labirentte gezinme oyunları arasında. İlk görüşte Crossy Road oyununu hatırlatan yapımda olabildiğince küçük bir labirentte tavuğumuzla hayatta kalma mücadelesi veriyoruz.

Windows Phone cihazımıza ücretsiz indirebildiğimiz retro görsellere sahip olmasıyla oldukça küçük boyutlu olan oyunda tek amacımız tavuğumuzun karnını doyurmak. Bu, kulağa oldukça basit gelebilir lakin labiretin neredeyse her yeri tilkilerle dolu. İşin kötüsü tilkiler büyüyebiliyor ve sürekli olarak hareket halindeler. Biz tavuğumuza yem yedirmeye başladığımızda tilkiler dolanmaya başlıyorlar. Onların midesine inmemek için ise çok seri olmamız gerekiyor. Tavuğumuzu olabildiğince hızlı beslemeli ve açılır kapanır yapıda tasarlanmış geçiş noktalarını çok iyi kullanmamız gerekiyor.

Sürekli bir hareket halinde olduğumuz oyun bölüm bölüm tasarlanmış. Her bölümde labirent ve içerisindekiler farklı bir yapıda karşımıza çıkıyor. Bölümleri tamamlamanın yolu ise tavuğunuzu olabildiğince besledikten sonra çıkan harfleri ivedilikle toplamak.

Oyunun kontrolleri ise her yaş grubunun oynayacağı düşünülerek olabildiğince basit tasarlanmış. Tavuğunuzu ilerletmek için parmağımızı sürekli olarak kaydırmamız yeterli oluyor. Bunu ne kadar seri yaparsak bölümü o kadar çabuk bitirmiş oluyoruz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Chicken Invaders 2

    Chicken Invaders 2 ücretsiz bir Windows 8 oyunudur
  • Chicken Invaders 2 Xmas

    Chicken Invaders 2 Xmas ile intergalaktik tavuklar geri dönüyor
  • Chicken Invaders 3

    Chicken Invaders 3 ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir Windows 8 oyunudur
  • Chicken Farm 2K17

    Chicken Farm 2K17'de kendi tavuk çiftliğinizi kurarak kar etmeye çalışıyorsunuz
  • Chicken Journey

    Bir tavuğu canlandırdığımız Chicken Journey'de, bulmacaları çözerek parkurları hızlıca tamamlamamız gerekiyor.
  • Eusing Maze Lock

    Eusing Maze Lock, bilgisayaınızı başlattığınızda ya da bilgisayarınızdan uzakta iken ekranınızı kilitleyerek ona başkalarının ulaşmasını engelleyen bir kilitleme programıdır.
  • Rail Maze

    Rail Maze, vahşi batı film müzikleri ile dikkat çeken, tren oyunları ile bulmaca türünü harmanlayan bir Windows 8.1 oyunu.
  • Doctor Who: The Lonely Assassins

    BBC Studios ve Maze Theory ortak yapımı tüyler ürperten macera oyunu: Doctor Who: The Lonely Assassins