Chirp

ÜCRETSİZ
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
192 TOPLAM İNDİRME
6.3 MB DOSYA BOYUTU

Arkadaşlarınızla yapacağınız mesajlaşmaları kuş sesleriyle şifreleyerek, başkalarının görmesini engelleyebilirsiniz.

Arkadaşarınızla aranızda özel bir iletişim yöntemi kurmanızı sağlayan Chirp, göndereceğiniz mesajları kuş sesleriyle şifreleyerek göndermenizi sağlıyor.

Eskiden arkadaşlarımızla konuşurken, aramızda sır olan konulardan konuşurken kuş dilini kullanırdık. Kimse ne dediğimizi anlamadığından olayı çözemezlerdi ama biz gayet net bir şekilde anlaşırdık. Bunu temel alarak geliştirilen Chirp uygulaması da, göndereceğiniz metin veya dosyaları kuş sesleriyle şifreleyerek arkadaşlarınıza gönderiyor. Karşıdaki kişide de aynı uygulama yüklü olması gerekiyor ve uygulama ekranındaki + simgesine dokunduğunuzda açılan menüden ; take a Picture, add from gallery, add a note veya add a link seçeneklerinden birini seçmeniz yeterli oluyor. Mesajınızı hazırladıktan sonra Z harfine benzeyen logoya dokunarak mesajınızı iletebilirsiniz.

Peki bize gönderilen şifreli mesajları nasıl anlayacağız? Bunun da çözümü çok basit. Uygulama açıkken alacağınız mesajı, telefonun mikrofunuyla dinleyen uygulama şifrelenmiş mesajları çözerek telefonunuza kaydediyor. Siz de arkadaşınızın ne gönderdiğini kolayca anlayabiliyorsunuz. Eğer arkadaşlarınızla aranızda özel bir iletişim yöntemi kurmak istiyorsanız ve mesajlarınızı kimsenin görmemesini istiyorsanız Chirp uygulamasını Android cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Volkan Yılmaz

Chirp

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
10 TOPLAM İNDİRME

Arkadaşlarınızla birbirinize göndereceğiniz mesajları kuş sesleriyle şifreleyerek başkalarının okumasını önleyebilirsiniz.

iOS işletim sistemli cihazlarınızda kullanabileceğiniz Chirp uygulaması ile arkadaşlarınızla yapacağınız mesajlaşmaları şifreleyebilir ve koruma altına alabilirsiniz.

Çok eski zamanlarda arkadaşlarımızla konuşurken çeşitli şifreler geliştirir ve bu şekilde konuşurduk. Etraftakiler ne dediğimizi anlamadığından, gizli sohbetlerimizi bu yöntemle rahat rahat gerçekleştirebiliyorduk. Chirp adlı uygulama da bunun çağa ayak uydurmuş versiyonu desek yanlış olmaz sanıyorum. Her iki tarafın da uygulama üzerinden göndereceği yazılı mesajlar, sesler, görüntüler ya da dosyaları şifreli şekilde ileterek sadece uygulamayı kullananların anlayabileceği şekilde görüntüleyen uygulama sayesinde gizli sohbetlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Göndereceğiniz mesajları kuş sesleriyle şifreleyen uygulama, mesajı ilettiğiniz kişinin telefonundaki uygulama tarafından çözümleniyor ve bu şekilde görüntülenebiliyor.

Uygulama ana ekranında bulunan artı simgesine dokununca açılan menüden; fotoğraf çek, fotoğraf ekle, not yaz veya link ekle gibi seçeneklerle karşılaşıyoruz. Uygun olan seçeneği işaretledikten sonra mesajımızı hazırlıyor ve Z harfine benzeyen butona tıklayarak mesajı gönderebiliyoruz. Arkadaşlarınızla size özel bir iletişim yöntemi kurmanızı sağlayan Chirp uygulaması, iPhone ve iPad cihazlara ücretsiz olarak sunuluyor.

Volkan Yılmaz

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • RTÜK İletişim Merkezi

    RTÜK İletişim Merkezi uygulaması izleyicilerin programlar hakkındaki şikayetlerini ulaştırabileceği ücretsiz bir iletişim platformu.
  • LoL Messenger

    LoL Messenger isimli uygulama, League of Legends hesabınızdaki kişileriniz ile iletişim kurmanızı sağlıyor. Bu sayede siz oyunda değilken bile League of Legends hesabınızdaki kişileriniz ile iletişim kurabiliyorsunuz.
  • IM+

    IM+, 2010 yılının en popüler çoklu iletişim protokollerini desteleyen, platform bağımsız, tüm iletişim servislerini desteleyen ücretsiz bir sohbet uygulamadır.
  • Hello APK

    Hello APK, Facebook kişilerinizle daha rahat iletişim sağlayabilmenize imkan tanıyan bir Android uygulaması. Kim arıyor, arama engelleme özellikleri de mevcut.
  • Talkray

    Talkray, anlık mesajlaşma ve iletişim uygulamalarından biri.
  • Curse

    Curse oyun içi iletişim kurmanızı sağlayan bir mobil sohbet uygulamasıdır
  • MessageMe

    MessageMe, WhatsApp benzeri ve oldukça kapsamlı bir mesajlaşma ve iletişim uygulaması.
  • Knock

    Knock kullanıcıların çok daha hızlı iletişim kurmasını sağlayan bir mobil uygulamadır