Clown House

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
645 TOPLAM İNDİRME
57 MB DOSYA BOYUTU

Clown House, mobilin yanı sıra Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarda da oynanabilen kaliteli bir korku kaçış oyunu.

Clown House, Windows 8.1 üzeri hem tablet hem de bilgisayarda oynanabilen en iyi korku temalı kaçış oyunu diyebilirim. Adından da anlayayacağınız üzere evin her noktasında bizleri gördükleri yerde öldürmek için can atan palyaçolar var. İşin kötüsü kullanabildiğimiz tek silah mermi sayısı sayılı bir tabanca.

Windows platformuna özel hazırlanmış nadir oyunlar arasında olan Clown House Türkçe adıyla Palyaço Evi oyununda nedensiz bir şekilde tutsak olduğumuz bir evden kaçma mücadelesi veriyoruz. Işık alan hiçbir yerinin olmadığı evde diğer bir deyişle kör karanlıkta el fenerimizle zar zor yolumuzu bularak ilerlediğimiz oyunda tek amacımız anahtara ulaşmak. Ancak anahtar çok iyi gizlenmiş ve de ortam karanlık olduğundan bu oldukça zamanımızı alıyor. Bu noktada el fenerimizi açık konuma getirip odalara teker teker üşenmeden bakmaya başlıyoruz.

Korku duygusunu bir köşeye atıp, el fenerimizle odalara dalarak ilerlediğimiz oyunda karşımıza sürpizler çıkabiliyor. Bu süprizler tahmin edeceğiniz üzere koltukta öylece oturan cansızmış gibi davranan ve satır bıçaklarıyla bizleri bekleyen palyaçolar. Palyaçoların saldırılarından korunmak için tabancamızı kullanıyoruz. Tabancayla ateş ederek kendimizi koruyabilsek te palyaçoların yapay zekası çok iyi olduğundan hamlemize seri bir şekilde karşılık veriyorlar ve kurşunlarımız boşa gidebiliyor.

Korku dozajını oldukça arttıran siyah beyaz görselleriyle de dikkat çeken kaçış oyunun kontrol sistemi oldukça basit tutulmuş. Klasik bilgisayarda wasd ve fare ile, tablette dokunma hareketiyle karakterimizin kontrolünü sağlıyoruz.

Gizli objeleri bulmayı gerektiren klasik kaçış oyunlarından sıkıldıysanız farklı temayla işlenmiş bu oyuna kesinlikle göz atmalısınız.

Oyunu Windows XP, Vista ve Windows 7 üzerinde oynamak isterseniz alternatif bağlantımızda yer alan Steam versiyonunu indirebilirsiniz.

Erkan Calp

Clown House

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
166 TOPLAM İNDİRME

Clown House güçlü atmosferiyle öne çıkan bir korku oyunudur

Clown House ya da Türkçe adıyla Palyaco Evi oyunculara kısa; fakat etkili ve ürpertici bir oyun tecrübesi sunmayı başarabilen bir mobil korku oyunu.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinize ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz odadan kaçış oyunu türünde bir korku oyunu olan Clown House'da kendisini karanlık ve palyaçolarla dolu bir evde uyanarak bulan bir kahramanı yönetiyoruz. Bu güneş görmeyen eve nasıl geldiğimizi bilmiyoruz. Evdeki palyaçolar ilk bakışta hareketsiz gibi görünse de biz evi keşfetmeye başladıkça birşeylerin ters gittiğini anlıyoruz. Sanki biz bakmadığımızda palyaçolar gizlice hareket ediyorlar. Ayrıca evin odalarını keşfettikçe duvarlarda kan ile yazılmış ürpertici notlar da keşfediyoruz.

Clown House'da bu karanlık evden kaçmak için kapının anahtarını bulmamız gerekiyor. Bu anahtar her oyunu oynayışımızda rastgele bir yere yerleştiriliyor. Odalardaki palyaçolardan bazıları normal palyaçolarken bazıları bizi öldürmeye çalışıyor. Bu palyaçoları bize verilen silahı kullanarak yok etmemiz gerekmekte. Hangi palyaçonun kötü niyetli olduğunu tespit etmek ise oldukça önemli. Suçsuz palyaçoları vurmamız oyunun sonlanması anlamına geliyor.

Clown House güzel görünüme sahip olan bir korku oyunu. Oyunu kulaklıklarla oynadığınızda atmosfer daha da ürpertici oluyor. Türk yapımı bir korku oyunu olan Clown House yüksek kaliteli bir yapım olarak değerlendirilebilir.

Can Erdil Şentürk

Clown House

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
71 TOPLAM İNDİRME
76.5 MB DOSYA BOYUTU

Clown House güzel grafiklere sahip olan bir mobil korku oyunudur

Clown House eğer biraz korkmak ve ürpertici bir oyun deneyimi yaşamak isterseniz hoşunuza gidebilecek bir mobil korku oyunu.

iOS işletim sistemini kullanan iPhone telefonlarınıza ve iPad tabletlerinize ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir odadan kaçış oyunu olan Clown House'da gizemli bir eve konuk oluyoruz. Türkçe adı Palyaço Evi olan oyunda kendimizi güneş girmeyen bir malikanede uyanarak buluyoruz. Gözümüzü açtığımızda ilk gördüğümüz şey ise etrafımızda hareketsiz palyaçoların olduğu. Bu palyaçolar biz etrafı keşfetmeye çalıştıkça sürekli bizi gözetliyorlar. Onlara bakmadığımızda ise bir anda arkamızda belirebiliyorlar. Oyunda bu nedenle ani sürprizlerle karşılaşabiliyorsunuz.

Clown House'da temel amacımız bize evden kaçma imkanı verecek anahtarı bulmak. Bu anahtar her oyunu oynayışımızda rastgele bir yere konulduğu için işimiz zorlaşıyor. Evdeki palyaçoların kimi bizi öldürmeye çalışırken kimileri masum olabiliyor. Bizi öldürmeye çalışan palyaçoları önceden belirlememiz ve silahımızı kullanarak onları durdurmamız gerekiyor. Fakat masum palyaçoları öldürmemiz oyunun sonunun gelmesi anlamına geliyor. Oyunda ev içerisindeki odaları keşfederken karşımıza çıkan kanla yazılmış notlar oyunu daha da ürpertici yapıyor.

Türk yapımı bir korku oyunu olan Clown House yüksek kaliteli grafikleri ile öne çıkmakta.

Can Erdil Şentürk

Clown House

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
175 TOPLAM İNDİRME
57 MB DOSYA BOYUTU

Clown House, Windows Phone cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir korku oyunudur.

Clown House, mobil platformlarda görmeye pek alışık olmadığımız türde bir korku oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Windows Phone için geliştirilen bu oyunda, daha önce hiç yaşamadığınız bir deneyim yaşayacağınıza emin olabilirsiniz. Korku oyunlarından çekinenlerin indirmeden önce bir kez daha düşünmesi gereken özelliklere sahip Clown House, akıllı cihazlarımızda farklılık yaratması sebebiyle taktirimi kazandı. Şimdi, garip bir evin içinde yaşanacak olaylara hazır mıyız?

Korku oyunlarından çekinen biri olarak itiraf etmeliyim ki Clown House'u oynarken biraz irkildim. Küçücük ekranda nasıl irkiliyorsun diye sorabilirsiniz. Ekran küçük olsa bile atmosfer korkutucu. Bu tarz oyunlarda hiçbir zaman nereden ne çıkacağını kestiremiyorsunuz. Bu benim içinde geçerliydi. Çekinerek oynadım ama aradığımız fazlasıyla buldum diyebilirim. Bir kere oyun çok iyi bir atmosferde geçiyor ve çok iyi grafiklere sahip. Çevre tasarımları gerçeğe yakın uygulanmış. Konusu da ilginç olan Clown House, bir evin içine sıkışıp kalan Palyaçoları ele alıyor. Size de çok ilginç geldi değil mi? Maceramızda işte tam olarak burada başlıyor.

Hikayeden kısaca bahsedecek olursam, sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı palyaçolar bir evin içinde sıkışıp kalmışlar. Evden kaçmak için anahtarı bulmaya çalışıyoruz. Tabi bir korku oyununda anahtarı bulmak sandığınız kadar kolay değil. Hem kendinizi korumalı, hem korkularınızı yenmeli hem de bazı şeylerle yüzleşmelisiniz. Rastgele evin bir yerine gizlenmiş olan anahtarı bulmak için hazırlığa başlıyoruz. Dikkat ederseniz palyaçolar diye çoğul bir kelime kullandım. Oyunda bazı palyaçolar kötü ve sizi öldürmek istiyorlar. Tabi bunu bilmiyoruz. Elimizde bir tabanca var ve kendimizi gerektiğinde savunmamız gerekiyor. Dikkatli olmanızı öneririm.

Mobil platformlarda görmeye alışık olmadığımız güzel bir korku oyunu olan Clown House'u ücretsiz olarak Windows mağazasından indirebilirsiniz. Farklı bir deneyim yaşamak isteyenlerin mutlaka hoşuna gidecektir. Oynamanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Gökhan Abay

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Spooky's House of Jump Scares

    16 bit grafiklerle hazırlanmış FPS bir korku oyunu istiyorsanız Spooky's House of Jump Scares şaşırtan kalitesiyle dikkat çekiyor.
  • eJay House

    eJay House 6 programı kendi house müziğinizi yapmanızı sağlayan, kullanımı basit, ayrıca müzik düzenleme ve ses kaydetme programıdır.
  • House Flipper 2

    Devam oyunu olarak karşımıza çıkan House Flipper 2, yepyeni özellikleriyle birlikte piyasaya sürüldü.
  • House Builder

    House Builder ile hayalinizdeki evi yapmak artık mümkün. En ince detayına kadar bir ev nasıl yapılır bizzat tecrübe etmek için House Builder oynayabilirsiniz.
  • Flower House

    Flower House, kendi çiçeklerinizle ilgilenebileceğiniz eğlendirici ve dinlendirici bir Windows 8.1 oyunu.
  • Madefire Comics & Motion Books

    Madefire Comics & Motion Books, DC Comics, IDW, Dark House gibi popüler yayıncıların çizgi romanlarını okuyabileceğiniz ve indirebileceğiniz bir uygulama.
  • UNDECEMBER

    UNDECEMBER ile geleneksel Hack & Slash ve ARPG oyunlarına elveda. Türünün en farklı yapımlarından biri olan UNDECEMBER ile sürekli karakterinizi geliştirin.
  • Kingmakers

    Kingmakers ile daha önce hiç görmediğiniz bir Orta Çağ oyununa hazırlanın. Gelecekten gelen karakteriniz ile kimin kral olacağına siz karar verin.