Controller Companion

x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
645 TOPLAM İNDİRME

Controller Companion bilgisayarınızı gamepad ile yönetmenizi mümkün kılan bir yazılımdır

Controller Companion kullanıcılara gamepad ile bilgisayar kontrolü konusunda yardımcı olan oldukça kullanışlı bir yazılımdır.

Bilgisayarımızda oyun oynarken Xbox kontrol cihazlarını tercih edebiliyoruz. Bu oyun kumandaları sayesinde bilgisayarlarımızda tıpkı oyun konsollarında olduğu gibi oyun oynayabilmekteyiz. Fakat masaüstüne geçiş yapınca klavye ve fare ikilisine geri dönmemiz gerekiyor. Eğer bilgisayarınızı televizyonunuza bağladıysanız ve uzak bir mesafeden, bilgisayar masası olmadan bilgisayarınızı kullanıyorsanız bu geçiş pek pratik olmayabiliyoır. İşte Controller Companion bu noktada oldukça işinize yarayacak bir araç olarak öne çıkıyor.

Controller Companion temel olarak Xinput desteki bir oyun kontrol cihazını kullanarak masaüstünüzde klavye ve fare komutlarını kullanmanızı sağlıyor. Bu sayede klavye ve fare kullanmadan da bilgisayarınızı, medya oynatıcınızı yönetebiliyor, internette gezinti yapabiliyorsunuz. Controller Companion sunduğu sanal klavye ile metin yazmanızı mümkün kılıyor. Kontrol cihazınızın sol analog çubuğu ile fare imlecini hareket ettirebiliyorsunuz. Gamepadi mouse olarak kullanma özelliği bile programı kullanmanız için geçerli bir sebep.

Controller Companion'ı Windows ile birlikte otomatik olarak başlayacak şekilde ayarlanabiliyor. Kontrol cihazınızın tuşlarını dilediğiniz komutları atayabilmeniz de mümkün.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • PC Companion

    PC Companion ile Sony Xperia mobil cihazlarınızı bilgisayarınıza bağlayarak yönetimini rahatlıkla yapabilirsiniz.
  • Media Companion

    Media Companion film ve dizi arşivlerinizi yönetmek için kullanabileceğiniz taşınabilir ve ücretsiz bir yazılım. Her tür detaylı bilgiyi sizin için bulan program XBMC medya oynatıcısıyla uyumlu olarak kullanılabiliyor.
  • Ad-aware Web Companion

    Ad-aware Web Companion programı sayesinde internet tarayıcınızın ana sayfası ve arama motorunun değişmesine engel olabilirsiniz.
  • Instance Controller

    Instance Controller programını kullanarak bilgisayarınızda yer alan programların çoklu olarak açılmalarına engel olabiliyorsunuz.
  • Program Access Controller

    Program Access Controller, bilgisayarınız üzerinde yer alan uygulamaları bloklayabileceğiniz, kısıtlayabileceğiniz ve şifreleyebileceğiniz başarılı bir güvenlik programıdır.
  • Internet Access Controller

    Internet Access Controller, internet erişimini kontrol etmek, engellemek ve kısıtlamak için kullanabileceğiniz bir güvenlik programıdır.
  • Windows Controller

    Windows Controller size klavye kısa yollarını kullanarak, aktif pencerenin pozisyonunu ayarlayan ve özel değerleri ölçülendiren komutları verme imkânı sunar.
  • Free Internet Security Controller

    Windows için ücretsiz Internet Security Controller programı, sizin, ailenizin ya da çalışanlarınızın Facebook, Twitter, YouTube ve diğer web sitelerinde harcadığı zamanı kontrol etmenizi sağlar.