Cryptocat

ÜCRETSİZ
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
194 TOPLAM İNDİRME

Cryptocat mesajlaşmalarınızı güvence altına almak için kullanabileceğiniz bir güvenlik eklentisidir

Cryptocat eğer arkadaşlarınızla kişisel bilgilerinizin çalınmasından kaygı duymadan güvenli bir şekilde yazışmak isterseniz faydalanabileceğiniz tarayıcı eklentisi şeklinde tasarlanmış bir güvenlik aracı.

Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve Safari internet tarayıcıları için geliştirilmiş bir eklenti olan Cryptocat temel olarak hackerların veya bilgilerinizi takip eden kurumların verilerinize izinsiz erişim yapmalarını engelleyen bir sistem içeriyor. Cryptocat ile yaptığınız yazışmalar şifreleme yöntemiyle gizleniyor ve dışarıdan bu verilere erişilmeye çalışıldığında şifrelenmiş verilerin içindeki bilgilere ulaşmak imkansız hale geliyor.

Cryptocat'ın çalışma mantığında verileriniz bilgisayarınızdan çıkmadan önce şifreleniyor. Bu sayede Cryptocat sunucularında bile şifrelenmiş olan verilerinizin içindeki bilgilere ulaşılamıyor. Bu şifre ancak hedef noktaya ulaştığında çözülebiliyor ve mesajlar görünür hale geliyor.

Cryptocat güvenli dosya paylaşma özelliğine de sahip. Eklenti ile doysa ve fotoğraf gönderip alırken şifreleme imkanından faydalanabiliyorsunuz. Cryptocat grup sohbeti yapmanıza da izin veriyor.

Sayfamızdaki ana indirme bağlantısı üzerinden Cryptocat'ın Google Chrome versiyonunu, alternatif bağlantılar üzerinden Firefox, Opera ve Safari versiyonlarını indirebilirsiniz.

Can Erdil Şentürk

Cryptocat

ÜCRETSİZ
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
33 TOPLAM İNDİRME

Cryptocat mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir güvenli mesajlaşma uygulamasıdır

Cryptocat eğer kişisel bilgi güvenliğinize önem veriyorsanız size aradığınız güvenli mesajlaşma çözümünü sunabilecek bir anlık mesajlaşma uygulaması olarak tanımlanabilir.

iOS işletim sistemini kullanan iPhone telefonlar ve iPad tabletler için geliştirilmiş bir uygulama olan Cryptocat temel olarak internet üzerinden yaptığınız yazışmalara istenmeyen kişi ve kurumların müdahale etmesini ve verilerin içerisindeki bilgilere erişmesini imkansız kılıyor. Uygulama bu iş için mesajlarınızı şifreleme yöntemiyle gizliyor. Cryptocat ile gönderilen bir mesajın şifresi ancak mesajın alıcısı tarafından açılabiliyor.

Cryptocat'in çalışma mantığı verilerinizin iOS cihazınızdan çıkmadan önce şifrelenmesine dayalı. Bu sayede Cryptocat ağı üzerinde bile verilerin içeriğine ulaşılamıyor. Cryptocat sizi hacker saldırılarından koruyor, paylaştığınız şifre ve hesap detayları gibi hassas bilgilerin güvenliğini sağlıyor.

Cryptocat içinde kullanıcılar sohbet grupları da oluşturabilmekte.

Can Erdil Şentürk

Cryptocat

ÜCRETSİZ
x
3.5/5 EDİTÖR
3.5/5 ZİYARETÇİ
1,394 TOPLAM İNDİRME

Herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymadan web tarayıcınız aracılığıyla sohbet imkanı sunan Cryptocat, şifreleme özelliğiyle güvenliğinizi sağlıyor.

Sohbet odalarını kullananalar genellikle güvenliklerinden şüphe ederler. Kişisel gizliliğinizi korumak için sohbet odasındaki tüm paylaşımlarınızı şifreleyen Cryptocat bu endişenize son verecek.

Tor projesinden aldığı destekle sohbet sırasında herhangi biri olacak ve arkanızda iz bırakmayacaksınız. Cryptocat ile özel sohbet odanızı açmak için tek ihtiyacınız olan sohbete başlayacağınız kişi ile aranızda belirlediğiniz bir şifre. Belirlediğiniz şifreyi karşılıklı olarak girdiğiniz anda size özel şifreli dolayısıyla güvenli sohbet odanız açılıyor.

Cryptocat ile giriş yapmak ve sohbete başlamak çok kolay. Tek yapmanız gereken takma adınızı belirlemek. Firefox ve Google Chrome tarayıcı desteği olan servisten para ödemeden yararlanabilirsiniz.

Yeşim Halıcı

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Flock

    Flock, takım olarak çalışna arkadaş grupları yada iş yerleri içinde iletişim kurmak isteyenlerin kullanarak rahatlıkla mesajlaşabileceği verim arttıran bir iletişim programı.
  • Hangouts

    Hangouts, Google tarafından üretilen Google Talk uygulamasının gelişmiş ve yeniden isimlendirilmiş ürünü.
  • MindMeister

    Takım çalışmasına uygun ve bir fikri geliştirebilmek için üzerinde yoğunlaşabileceğiniz, sistem analizi yapabileceğiniz ve iş geliştirme adımlarını görselleştirebileceğiniz proje yönetim servisidir.
  • Contact Form 7

    WordPress tabanlı web sitelerinizde, çeşitli özelliklere sahip bir iletişim formu kullanarak ziyaretçilerinizle etkileşim halinde olabilirsiniz.
  • Meebo

    Arkadaşlarınız hangi mesajlaşma programını kullanırsa kullansın, siz Meebo sayesinde hepsiyle tek bir sayfa üzerinden mesajlaşabileceksiniz. Meebo'nun Firefox eklentisiyle tüm mesajlaşma programlarını küçük bir pencerede toplayabilirsiniz
  • Proxy Helper

  • Postacı

    Araç çubuğu
  • Adblock Edge

    Adblock Edge ile reklamsız internet gezintisi yapabilirsiniz