Dolphin

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
1,271 TOPLAM İNDİRME
9.28 MB DOSYA BOYUTU

Nintendo Wii ve GameCube oyunlarını PC üzerinden çalıştıran başarılı bir emülatör.

Nintendo Wii ve GameCube oyunlarını PC üzerinden oynamanızı sağlayan Dolphin isimli emülatör, bu oyunları 1080p çözünürlükte aktarma özelliğine de sahip. Bu özellik gerçekten sıradışı bir yenilik katıyor, çünkü bahsi geçen konsolların bu çözünürlükte görüntü üretme kapasiteleri yok. Açık kaynaklı bir yazılım olduğu için dışardan gelen yardıma açık olan Dolphin, gün geçtikçe gelen güncellemeler sayesinde oyun kütüphanesiyle uyum oranını artırıyor. Son stabil versiyonu olan 4.0.2 ile bu oran %71.4'e ulaşılmaz.

x86 ve x64 sürümleri olsa da kişisel kullanımımdan yola çıkarak 64-bit işletim sistemi kullananlara da x86 sürümünü tavsiye ediyorum. x64 ile gelen bazı yeniliklerin bilgisayarlara göre problem çıkarma olasılığı var. Bununla birlikte kızılötesi algılayıcıyı bağladığınızda bir USB Bluetooth bağlantısı aracılığıyla WiiMote kullanmanız da mümkün.

Benim Dolphin ile ilgili en sevdiğim özellik ise oyun oynamak istediğinizde hile kodalarının sisteme kayıtlı olması. Dış kaynaklarda aramak zorunda kalmadan size sunulan liste üzerinden kafası daha büyük bir Mario veya sonsuz mermisi olan bir Samus ile oynamanız mümkün. Otomatik kaydetme ve yükleme seçeneği sayesinde PC üzerinden oyun oynama keyfini bu konsollara aktarabiliyorsunuz. Anti-Aliasing ve 1080p çözünürlük ile orjinal konsolların başaramadığı görüntü kalitesini yakalayıp grafiklere hayran kalabilirsiniz.

Kurulumu biraz zorlu bir aşama olsa da burayı tıklayarak bilgisayarınıza göre daha detaylı ayarlamalar yapıp FPS sayısında 20'ye varan artışlar yakalamanız mümkün.

Alper Çetiner

Dolphin

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,956 TOPLAM İNDİRME
9.44 MB DOSYA BOYUTU

Mac bilgisayarınızda Gamecube ve Wii oyunlarını oynamak için emülatör arıyorsanız Dolphin'i kaçırmamanızı öneriyorum.

Dolphin ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir Gamecube, Wii ve Triforce emülatörü. Aynı zamanda içerisinde konsolların kendilerinde bulunmayan pek çok özelliği de başarıyla barındırıyor. Her ne kadar Gamecube ve Wii desteği konusunda tamamen sorunsuz ve başarılı bir şekilde çalışsa da hali hazırda ülkemizde pek bilinmeyen Triforce konusunda o kadar başarılı değil ancak cihazın popülerliği olmaması nedeniyle bunu gerçek bir sorun olarka görmek mümkün değil.

Dolphin yapmaya çalıştığı emülasyon görevini başarıyla yerine getiriyor ve Gamecube ile Wii sahibi olmayıp da bu cihazlardaki oyunları oynamak isteyenler için bulunmaz bir nimet halini alıyor. Dolphin’in en dikkat çeken özelliklerine değinmek gerekirse;

  • DOL/ELF desteği, fiziksel yedek diskler, Wii sistem menüsü
  • Gamecube memory card yöneticisi
  • Wiimote desteği
  • Gamepad kullanımı (Xbox 360 padi dahil)
  • NetPlay özelliği
  • OpenGL, DirectX ve software render özellikleri

Program oyunları oynamanızı sağlayan bir emülatör olduğu için kısmen güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyuyor diyebiliriz. Oynamak için sahip olmanız gerekenler şu şekilde:

SSE2 desteği olan bir modern işlemci. Daha iyi çalışması için çift çekirdekli olması tercih ediliyor.

PixelShader 2.0 veya daha üzerine sahip olan modern bir ekran kartı. nVidia veya AMD ekran kartları uygunken Intel çipler maalesef çalışmamakta.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • 3D Dolphin Reef

    Yunus balıklarını seviyorsanız bu ekran koruyucusunu çok seveceksiniz.
  • Reaper

    Reaper, Hexage imzasını taşıyan görsel ve oynanışı ile büyüleyen bir rol yapma oyunu.
  • Parsec

    Oyun bilgisayarınıza erişmenizi sağlayan bir yazılım
  • E-mail Fun

    Bir Şaka Programı
  • Euro 2004 Türkçe Yama

    Euro 2004 Türkçe Yama
  • Güncel Oyunların Hileleri...

    TAMindir.com tarafından Derlenen Güncel Oyun hileleri...
  • ZSNES

  • GOG Galaxy

    GOG Galaxy bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz bir dijital oyun platformudur