DuckTales: Remastered

x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
462 TOPLAM İNDİRME
627.4 MB DOSYA BOYUTU

Dünyanın en iyi platform oyunlarından biri olan DuckTales, 25 sene sonra PC kullanıcılarına makyajlanmış haliyle sunuluyor.

Platform oyunlarının altın çağı olarak bilinen dönemde NES için çıkan Duck Tales, adını tarihe altın harflerle yazdırmayı başaran bir oyun. Capcom tarafından yaratılan 8-bit versiyonun ardından 25 sene sonra Disney kendi karakterini bu oyunda tekrar hayata kazandırıyor. Duck Tales animasyon serisinin karakterlerinin olduğu bu oyunda Scrooge McDuck, Türkiye'deki adıyla Varyemez Amca, ana karakteriniz.

Cimriliği ve zenginliğiyle bilinen karakter bu kez ekibiyle birlikte dünya kültür hazinelerinin peşinde ve karşısında dişli birçok parkur ve rakip var. 8-bit versiyonu ile kıyaslanınca sadece grafik arayüzü değişmeyen oyun, başlangıçta sizi eğlenceli bir eğitim bölümüyle selamlıyor. Bunun sonrasında ise eski bölüm tasarımlarına sadık kalmaya özen gösterilmiş ve daha akıllı parkurlar da tasarlanmış.

Normalde 45 dakikalık bir oyun sürecinde oyun bitirilirken yeni formuyla Duck Tales, minimum 2 saat süren bir oyun deneyimi sunuyor. Kötü cadı Magica De Spell ve Haydut Kardeşler ile olan sekansların içi daha zengin bir hikaye ile doldurulmuş. Böylece oyunu oynarken arka planında da daha farklı bir derinlik hissiyatı yakalanmış.

Oyun müzikleri konusunda klasiklerin arasında yer alan oyunun yeni düzenlemesinden de bahsetmezsek, konuyu eksik bırakmış oluruz. Müzikleri modern bir düzenlemeden geçiren Disney ekibi, bir yandan klasik müziklerin sağlamış olduğu otantik havayı bozmamak için büyük çaba sarfetmiş.

Platform oyunlarına merakınız varsa ve bu oyunu oynamış olmak için yaşınız ve imkanlarınız yardımcı olmadıysa makyajlanmış halini kesinlikle kaçırmamanızı öneriyorum.

Alper Çetiner

DuckTales: Remastered

x
x
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
145 TOPLAM İNDİRME

DuckTales: Remastered klasik platform oyununun yenilenmiş versiyonudur

DuckTales: Remastered seneler önce Nintendo oyun konsolu NES için yayınlanmış olan klasik platform oyunu DuckTales'in günümüz teknolojisiyle yenilenmiş mobil versiyonudur.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletler için yenilenmiş bu Varyemez Amca oyunu bize Disney'in en sevilen çizgifilm kahramanlarından olan Varyemez Amca ile sürükleyici bir maceraya atılma imkanı veriyor. Varyemez Amca ile atıldığımız bu sürükleyici macerada dünyanın birçok farklı noktasına yolculuk ederek büyük hazineleri keşfetmeye ve servetimizi daha da zenginleştirmeye çalışıyoruz. 5 büyük hazine peşinde koştuğumuz bu oyunda Himalayalar'ın zirvelerini, Amazon ormanlarını, vampirler lordu Kont Drakula'nın yaşadığı topraklar olan Tansilvanya'yı, Afrika madenlerini ve hatta Ay'ı ziyaret ediyoruz. Varyemez Amca'nın gizli haritasının bize yol gösterdiği bu yolculukta yalnız da değiliz; kötü kalpli büyücü Magica De Spell ve Beagle çetesi bizi durdurmak için peşimizi bırakmıyor. Varyemez Amca minik yeğenlerini kurtarmak için büyük tehlikelerle yüzleşiyor ve biz de ona eşlik ediyoruz.

DuckTales: Remastered yenilenmiş ve geniş ekranlar ile uyumlu hale getirilmiş grafikler içeriyor. Renkli, 2 boyutlu çizgi grafiklere yer veren yenilenmiş DuckTales görsel olarak tatmin edici bir içeriğe sahip. Oyun içerisinde yüksek tansiyonlu bölüm sonu canavarı savaşları, bize geçici avantaj sağlayan bonuslar ve mücevherleri topladıkça açılan sanatsal çalışmalar bizi bekliyor. Oyunu Bluetooth kontrol cihazlarını kullanarak da oynayabilmeniz mümkün.

Can Erdil Şentürk

DuckTales: Remastered

x
x
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
28 TOPLAM İNDİRME

DuckTales: Remastered klasik platform oyununu mobil cihazlarımıza yenilenmiş haliyle taşıyan bir oyundur

DuckTales: Remastered, Disney'in en sevilen çizgifilm kahramanlarından olan Varyemez Amca ve yeğenlerinin maceralarını konu alan klasik platform oyununun yenilenmiş ve mobil cihazlarla uyumlu hale getirilmiş versiyonudur.

iOS işletim sistemini kullanan iPhone telefonlarınızda ve iPad tabletlerinizde oynayabileceğiniz bu eğlenceli Varyemez Amca oyunu aslında ilk olarak 1980'li yılların sonunda DuckTales adıyla Nintendo oyun konsolu NES için yayınlanmıştı ve büyük bir beğeni kazanmıştı. Aradan geçen yılların ardından bu platform klasiği elden geçirildi, geniş ekranlar ve dokunmatik kontrollerle uyumlu hale getirildi. Böylece DuckTales'in sunduğu eğlenceyi mobil cihazlarımızda yaşayabilir hale geldik. DuckTales: Remastered'a bir yandan Varyemez Amca'yı kontrol ederek dünya çapındaki 5 büyük hazine peşinde koşuyoruz, diğer yandan da sevimli yeğenlerimizi kötü büyücü Magica De Spell ve Beagle çetesinin elinden kurtarmaya çalışıyoruz. Maceramız bizi kimi zaman dünyanın en yüksek noktası olan Himalayalar'ın tepesine taşırken kimi zaman Amazon ormanlarına yönlendiriyor. Afrika madenleri, Kont Drakula'nın anavatanı Transilvanya ve hatta Ay yüzeyi ziyaret edeceğimiz diğer mekanlar.

DuckTales: Remastered'da bizi kuvvetli bölüm sonu canavarları da bekliyor. Heyecan dolu bu bölüm sonu canavarlarını yendiğimizde bir sonraki bölüme geçebiliyoruz. Ayrıca oyun içerisine bize geçici avantajlar sağlayan bonuslar da serpiştirilmiş. Kaliteli 2 boyutlu 8 bit grafikler renkli ve canlı görünüyor. Bluetooth kontrol cihazlarıyla oynayabileceğiniz DuckTales: Remastered'da başarı kazandıkça orjinal sanatsal çizimlerin de kilidini açabiliyorsunuz.

 

Can Erdil Şentürk

DuckTales: Remastered

x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
24 TOPLAM İNDİRME
610 MB DOSYA BOYUTU

Yenilenmiş haliyle DuckTales: Remastered, retro platform oyunu kültürünü mobil kulvara da taşıdı!

Zamanın en çok sevilen 8-bit platform oyunlarından biri olan DuckTales geri döndü! 2013 senesinde DuckTales: Remastered olarak PC versiyonu çıkan oyunun mobil platforma gelmesi biraz sancılı olsa da sonunda beklediğimize değecek, akıllı telefon ve tabletler için biçilmiş kaftan bir platform oyunu ile karşı karşıyayız.

Bir çizgi film serisi olarak çıkan DuckTales'i biz daha çok Varyemez Amca diye biliyoruz. Hatta arkasına takılan üç zıpır yeğeni Cin, Can ve Cem ile birlikte çocukluğumuzda bizleri ekran başına kitleyen bu kahramanlar, te 1989'da Capcom tarafından yayınlanmış ilk bilgisayar oyunlarına kavuşmuşlardı. DuckTales: Remastered da aynı oyunun -oldukça- cilalanmış hali diyebiliriz. İsminden de anlaşılacağı üzere oyunun grafikleri, az da olsa mekanikleri ve kaplamalarına kadar her şey yeniden elden geçirilmiş durumda.

DuckTales ile yeni tanışacaklar için oyunu özetleyecek olursak oyun tam bir platform canavarı! İki boyutlu dünyada Varyemez Amca'yı kontrol ediyoruz ve bu macerada ele geçirmek istediği 5 efsanevi hazinenin peşine düşüyoruz. Bölüm tasarımları ve tema açısından sürekli değişkenlik gösterecek arka planlar bizi Himalayalar'dan tutun Transilvanya'ya kadar götürüyor. Toplam 5 farklı dünya bulunan oyunda elbette bölümleri geçmek sandığınız kadar kolay olmadığı gibi, bölüm sonunda karşılacağınız boss'lar da platform yeteneklerinizi sınayacak.

Oynanış açısından DuckTales: Remastered bütün retro oyun tadını ışıl ışıl grafiklerle beraber yansıtmayı başarıyor. Varyemez Amca ile düşmanları 'sopalayabilir', veya 'pogo jump' adıyla bilinen ve platform oyunlarına zamanında devrim getirmiş zıplama hareketini yapabilirsiniz. Bunlar karakterinizin saldırı hareketleri olarak geçiyor, ama DuckTales'teki en büyük amacınız elbette ölmemek! Bölümler içine gizlenmiş altınları topluyor, ekstra hak kazanabiliyor ve genel olarak karşımıza çıkan düşmanları dövmeye çalışıyoruz.

Oyunun Remastered adı altına geçiş süreci Disney için de gerçekten uğraştırıcı olmuş. Eğer eski DuckTales'i oynadıysanız Remastered'tan da aynı tadı almakla birlikte oyunun makyajına ve ses gelişimine hayran kalabilirsiniz. Hatırladığım kadarıyla Remastered için de ilk DuckTales'teki ses aktörleri kullanılıyor. Bu da yakaladığınız retro tadını ikiye katlıyor. Müziklerine kadar hepsi orijinal esere bağlı kalan, nefis el çizimleriyle tanıdık gelecek bölümler çok hoşunuza gidecek.

DuckTales: Remastered'ın hanesine yazılacak tek eksi, şahsımca fiyatı olabilir. PC versiyonunda da aynı etmenle karşılaşmıştık, mobilde de pek bir şey değişmemiş diyebiliriz. Ne kadar kaliteli olsa da 'retro' havasını ve kültürünü canlandırmak adına yapılan oyunun fiyatı bu kadar yüksek olmalı mı düşünmekteyim. Yine de PC yerine oyunu mobilde oynamak daha eğlenceli olacağı için en azından 40 TL (PC) yerine 20 TL'lik bir fiyat içinizi rahatlatabilir.

Cenk Barkın Us

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Alan Wake Remastered

    En iyi korku oyunlarından Alan Wake, yenilenmiş sürümü Alan Wake Remastered ile karşımızda. Alan Wake Remastered Epic Games Store'da!
  • Jay Fighter: Remastered

    Jay Fighter: Remastered, kuşbakışı kamera açısıyla oynanan bir aksiyon oyunu
  • Dark Souls Remastered

    Dark Souls Remastered, Steam üzerinden oynayabileceğiniz bir aksiyon oyunudur.
  • Full Throttle Remastered

    Full Throttle Remastered, point & click türünde bir macera oyunudur
  • System Shock Remastered

    System Shock Remastered bilgisayarlarınızda oynayabileceğiniz bir FPS oyunudur
  • Crysis Remastered

    Crysis Remastered PC Çıkış Yaptı! Crysis Remastered PC İndir! En iyi Türkçe FPS oyunu Crysis yenilenen grafikleriyle karşınızda
  • Tomb Raider 1-3 Remastered

    Lara Croft'un tekrardan başrolde olduğu Tomb Raider 1-3 Remastered koleksiyonu, optimize edilmiş grafikleri ve gizli seviyeleriyle karşımıza çıkıyor.
  • Call of Duty: Modern Warfare Remastered

    Call of Duty: Modern Warfare Remastered, klasik FPS oyununun yenilenmiş hali