Dungeon Hunter 5

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
2,777 TOPLAM İNDİRME

Sevilen Dungeon Hunter serisinin beşinci bölümü her zamankinden daha iddialı bir Aksiyon ve Rol Yapma Oyunu.

Dungen Hunter serisi Gameloft'un mobil oyun dünyaya katmış olduğu örnek gösterilesi bir çalışma olarak yer alıyor. Başarılı olan bu aksiyon RPG oyunları sahip olduğu donanımıyla PC üzerinden de keyifle oynanabilecek bir kaliteye sahip. Dungeon Hunter 5 birkaç aydır çıkışı beklenen ve kalitesini daha da yükselten bir mizaç çiziyor. Mobil platformlar için tasarlanmış olan oyun masaüstü üzerinden de oynanırken kalite ve geniş kapsamlılık konusunda Windows 8 kullanıcılarını üzmeyecektir. Üstelik tüm bu özelliklerine rağmen mobil oyun atikliği de mevcut ve 15 dakikalık boş bir zamanda bile keyifli vakit geçirmeniğzi sağlayacak bir oyun akışı söz konusu.

Oyunseveri en çok şaşırtan olaylardan bir tanesi elbette Dungeon Hunter 5 gibi bir oyunun ücretsiz olarak sunuluyor olması. Gameloft bu iş uygulama içi satın alma ile çözmüş gibi görünüyor ama bunu yaparken sizin para ödemenizi zorunlu kılmayan bir oyun zevkinin de cepte olduğunu belirtelim. Bunun nasıl olacağını merak ediyorsanız yazının devamını takip edin.

Kılıç veya büyü gibi saldırıların yanısıra ihanetin ve entrikanın eksik olmasığı hikayenin sinematiklerle doldurulmuş olması önemli bir artı puan. Daha da önemlisi bu sinematiklerin yeni nesil oyunların zorunlu 20 dakikalık işkence dolu bekleyişlerini andırmıyor olması. Oyunun başında size bulunduğunuz dünyanın şartları ve burada sahip olduğunuz karakterin aldığı inisiyatifleri anlatılıyor. Oyunda bir kelle avcısı olan ana karakteriniz ekstralar satın alarak veya rakip öldürerek güçleniyor. Dolayısıyla insan avı bu oyunun önemli bir parçası.

Dungeon Hunter 5'in hemen başında sizi uzun bir kişiselleştirme menüsü beklemiyor. Aksine, oldukça yalın ve standart bir karakter ile oyuna başlıyorsunuz ve seviye atladıkça özellikler atıyorsunuz. Dolayısıyla büyücü sınıfına dahil olmak isteyenler her ufak aşamayı kendi seçiyor ve vakit içerisinde çokd aha kişisel bir karakter yaratmış oluyor.

Hack & slash oyunları konusunda zengin bir oyun kütüphanesine sahip olan PC'de Dungeon Hunter 5 kesinlikle emanet görünmüyor. Aksine, oyunu oynayınca oldukça hoş bulacaksınız, ve birçok oyunun da bu kadar seri oynanabiliyor olmasını dilemeniz oldukçöa mümkün. Yine alışıldık ortamlarda savaştığınız oyunda etrafınızı kuşatan mekanlar genelde yıkıntı halindeki zindanlar, kaleler, binanalar ve sokaklar. Siz ilerledikçe rakipleriniz de daha güçlü oluyor ve bu mekanik oyun içerisindeki rekabet dürtüsünü canlı tutuyor.

Uygulama içi satın alma menüsüne değinecek olursak, Gem (mücevher) satın almakla temel ihtiyaçlara yönelik alışverişler yapabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda genelde silah ve büyü satın alınırken akıllı ve readikal bir karar alan Dungeon Hunter 5 ekibi size ek karakter kontenjanı, dayanıklılık, enerji ve kalkan gibi seçenekleri Gem ile açmanızı sağlıyor. Öte yandan sabırlı oyunculara güzel bir haberimiz var. Oyun içerisinde Gem toplamanız mümkün olduğu için bunları satın almanız şart değil.

Online oyun modu konusunda ciddi değişiklikler var. Gameloft bu alanı canlı tutmak için belli saatlerde bonus eşya bulabileceğiniz etkinlikler düzenliyor. Online chat modu sayesinde ise RPG tadını daha da artırmışlar. Görevleri tek başına yapmaktan sıkılıyorsanız arkadaşlarınızı oyuna davet edip haritadaki diğer alanlara aktarıp seri bir dünya temizliği yapmanız mümkün.

Bir başka online yenilik de kale savaşı modu. Artık Clash of Clans benzeri bir sistem aracılığıyla dilerseniz arkadaşlarınızla ortak surlar oluşturuyorsunuz veya karşılıklı kale savaşlarında kozlarınızı konuşturuyorsunuz.

Hack & slash tarzı oyunları canlı tutan en önemli unsurlardan bir tanesi oyun içerisinde bulunan eşya ve rakip çeşitliliği. Eşya konusunda herhangi bir sıkıntı olduğunu söylemek oldukça güç ama biraz rakip çeşitliliği hiç fena olmazdı. Gameloft'un bu sıkıntıyı yeni güncellemelerle çözeceğini düşünüyorum.

Alper Çetiner

Dungeon Hunter 5

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
4,410 TOPLAM İNDİRME
1.3 GB DOSYA BOYUTU

Sevilen Dungeon Hunter serisinin beşinci bölümü her zamankinden daha iddialı bir Aksiyon ve Rol Yapma Oyunu.

Gameloft'un uzun süredir beklenen hit oyun serisi Dungeon Hunter beşinci oyunuyla beklentileri daha da yükselten bir mizaç yaratıyor. Dungeon Hunter 5, mobil oyun geliştiricilerinin kafasını kurcalayan bir soruyu farklı bir
şekilde yanıtlıyor. Normalde konsollarda geniş kapsamlı ve bol kişiselleştirme seçenekli oyunları iyi grafik kalitesiyle beklerken mobil platformlar bu işi ucundan koklatıp basit yapılarla başarılı bir profil çizmeye çalışıyor. Gameloft bu dengeyi biraz değiştirip konsol kalitesine yakın bir iş çıkartıp dilediğiniz zaman oyuna dahil olabileceğiniz veya terk edebileceğiniz bir dinamik yaratmış.

Üstelik tüm bu uğraşlar bittikten sonra kazanç getirebilecek satış modelinin de hesaplanması gerekiyor. Bu noktada Gameloft Dungeon Hunter 5'i Android kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuyor ve uygulama içi satın alma seçenekleriyle daha modern bir sistem inşa ediyor.

Kılıçların ve büyülerin ihanet ile buluştuğu oyunun hikayesi başarılı sinematiklerle donatılmış. Dünyanın durumunu ve karakterinizin tutumunu modern konsol oyunlarındaki gibi bir intro aracılığıyla öğrenmeniz mümkünken üzülerek alışık olduğunuz 15 dakikalık çıldırtan uzun süreli anlatımlardan vazgeçilip kısa bir sekans oluşturulmuş. Kelle avcısı olarak oynadığınız oyunda düşman öldürerek veya ekstralar satın alarak teçhizatınızı daha kapsamlı hale getiriyorsunuz. Oyuna direkt insan avıyla başlıyorsunuz.

Oyunun başlangıç aşamasında derhal büyük kişiselleştirme seçenekleriyle karşılaşmıyorsunuz ve farklı varyasyonlara gelişim için seçmiş olduğunuz modellerde kavuşuyorsunuz. Oyuna hızlı bir giriş yapmanızı sağlayan güzel bir atılım olduğunu belirtmem gerekiyor. Büyücü olmak istiyorsanız bu özellikleri seviye atladıkça edineceksiniz.

Bu tarz bir oyun ile tecrübeniz varsa oynamış olduğunuz bölümlerin tamamına aşina olacaksınız. Savaştığınız mekanların çoğu harap olmuş binalar, şatolar ve sokaklardan oluşuyor. Oyun içerisinde aşama kaydettikçe karşınıza hep daha güçlü düşmanlar çıkacaktır.

Uygulama içi satın alma menüsünde Gem (mücevher) için para ödediğinizde karakter kontenjanı, kalkanlar, enerji, dayanıklılık gibi özellikleri aktifleştirebiliyorsunuz. Ama oyun içerisinde de Gem bulabileceğiniz için bu özelliklere para ödemeniz şart da değil.

Tek başına görevleri tamamlamaktan yoruluyorsanız birkaç seviye atladıktan sonra arkadaşlarınızı oyununuza davet etmeniz mümkün. Farklı görevlere yolladığınız arkadaşlarınızla birlikte hiçbir görev eksiksiz kalmayacaktır. Kaleler kurabildiğiniz oyunda arkadaşlarınızı bu yapılara davet edebiliyorsunuz. Dilerseniz rakip yapabileceğiniz dostların kalesine saldırı düzenleyebiliyorsunuz veya kendi yapınızı sağlamlaştırmak için daha fazla vakit ayırıyorsunuz.

Online modu oldukça canlı görünen Dungeon Hunter 5, özel etkinlik zamanları sayesinde normalden fazla eşya kazanmanıza da olanak tanıyor. Oyun içerisinde bulunan chat odası da tam kapsamlı bir RPG havası arayanları mutlu edecek nitelikte.

Bu tarz oyunları canlı tutan en önemli şeylerden bir tanesi eşya ve rakip çeşitliliği. Eşya konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmazken farklı rakip türlerini gözler zaman zaman arayabiliyor. İleri vadede gelecek olan güncellemelerle bu sorunun ortadan kaldırılması oldukça olası.

Alper Çetiner

Dungeon Hunter 5

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
284 TOPLAM İNDİRME
712 MB DOSYA BOYUTU

Sevilen Dungeon Hunter serisinin beşinci bölümü her zamankinden daha iddialı bir Aksiyon ve Rol Yapma Oyunu.

Dungeon Hunter serisi anıldığı zaman mobil oyun dünyası derin bir nefes alıp Gameloft'un mobil aksiyon RPG oyunlarına sağlamış olduğu benzersiz katkılar düşünülür. Serinin devamı olan Dungeon Hunter 5 için de aynı durum geçerli. iOS işletim sistemine çıkan versiyonunda hem iPhone hem de iPad için uygun bir formatta sunulan Dungeon Hunter 5 ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir oyun. Konsollardan alışık olduğumuz geniş kapsamlı oyun mentalistesine mobil oyun dünyasında cesurca yer veren çalışmada mobil oyunlar için geçerli olan oyuna hızlı dahil olup kısa soluklu eğlenme mantığı da eklenmiş durumda. Dolayısıyla 15 dakikalık bir boşlukta bile oynayabileceğiniz bir oyun tasarlanmış.

Oyunun ücretsiz olduğunu belirtmiştik, ama uygulama içi satın almaların olduğuna da değinmekte fayda var. Bu satın almalar sayesinde marjinal gelirini elde eden Gameloft, ücretsiz oynanabilecek bir oyun dünyasını da inşa etmeyi başarıyor. En azından oyuna göz atıp karar verme yetisi oyunseverlere bırakılmış durumda.

Kılıçları veya büyüleri kuşandığınız entrika dolu bir dünyada oyuna başlama sekansınızı süsleyen başarılı sinematikler de mevcut. Üstelik modern oyunlardan alışık olduğunuz geçilemeyen 20 dakikalık kalıplar yerine kısa ve öz bir şekilde bulunduğunuz dünya ve oradaki rolünüz size aktarılıyor ve geriye alan işleyiş oyun içerisine adapte ediliyor. Kelle avcısı rolünü üstlendiğiniz Dungen Hunter 5'te düşman öldürerek veya ekstralar satın alarak teçhizatınızı, dolayısıyla gücünüzü de artırıyorsunuz. Bu nedenle biraz insan avcısı bir tutum sergilemeniz gerekiyor.

Dungeon Hunter 5 uzun karakter tasarım seçenekleriyle gelmiyor. Standart bir profil oluşturduktan sonra seviye atlamalarıyla birlikte savaşçı veya büyücü karakter özelliklerini aşama aşama kendiniz kaydediyorsunuz. Oyuna hızlı bir başlangıç sağlamak adına zeki bir karakter tasarım modeli oluşturulduğunu belirtmem gerekiyor.

Daha önce hack & slash tarzı oyunlar ile tecrübeniz olduysa etraftaki ambiyans size oldukça tanıdık gelecektir. Genel anlamda karşılaştığınız mekanları harabelere dönüşmüş zindanlar, kaleler ve sokaklar kapsıyor ve ilerlemeye devam ettikçe yüzleştiğiniz rakipler her defasında daha oturaklı ve güçlü oluyorlar.

Uygulama içi satın alma menüsünden alabileceğiniz Gem (mücevher) ile spesifik silah ve zırh seçeneklerinden çok temel ihtiyaçların kapsanmış olması umut verici. Karakter kontenjani, kalkan, dayanıklık ve enerji gibi seçenekleri para ile aktifleştirmeniz mümkün ama oyun içerisinde de Gem edinebileceğinizisöylemekte fayda var. Dolayısıyla sabırlı oyuncular para ödemeden oyunu tam anlamıyla oynayabiliyorlar.

Görevlerin hepsini tek başına tamamlama fikri sizi yoruyorsa birkaç seviye atladıktan sonra arkadaşlarınızı partiye davet edebildiğiniz gerçeği sizin yükünüzü hafifletecektir. Düzenli bir ekip çalışması sayesinde dostlarınızla tüm oyun dünyasını ortak bir temizlikten geçirmeniz mümkün. Kaleler de oluşturabildiğiniz oyunda isterseniz arkadaşlardan yardım alıp daha güçlü yapılar oluşturuyorsunuz veya dostlarınızla savaşıp güç yarıştırıyorsunuz.

Online oyun moduna inanılmaz bir canlılık getiren Gameloft, Dungeon Hunter 5'te özel etkinlik zamanları sunarak değerli eşya bulma şansınızı yükseltiyor ve başka oyuncularla maceraya atılım konusunda iyi bir motivasyon sağlıyor. Barındırdığı chat odası sayesinde online RPG keyfini tam anlamıyla yaşamak isteyenlerin de ihtiyaçları düşünülmüş.

Eşya ve rakip çeşitliliği bu tarz oyunları uzun soluklu tutan en önemli unsurlar. Eşyalar konusunda tüm sorunları ortadan kaldırmış gibi gözüken Dungeon Hunter 5 belki rakip çeşitliliğinden biraz yoksun, ancak ileri vadede gelecek olan güncellemeler ile bu sorunun da ortadan kalkması çok yüksek bir ihtimal.

Alper Çetiner

Dungeon Hunter 5

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
466 TOPLAM İNDİRME

Sevilen Dungeon Hunter serisinin beşinci bölümü her zamankinden daha iddialı bir Aksiyon ve Rol Yapma Oyunu.

Dungeon Hunter denildiği zaman akla gelen en önemli unsurlardan bir tanesi Gameloft'un aksiyon RPG türüne mobil platformlarda katmış olduğu beklenmeyen kalitedir. Dungeon Hunter 5 de bu yükselen beklentiyi yerine getirmeyi başaran ve çıkışı aylardır bekleyen bir oyun sansasyonu. Konsol oyunculuğunda alışık olduğunuz kaliteli grafikler ve geniş kapsamlı oyun kişiselleştirme seçeneklerini mobil platformlara uyarlamaya başaran oyun bir mobil oyundan beklenildiği kadar da seri olabiliyor. Dolayısıyla 15 dakikalık boş zamanınızda bir bu oyuna girip çıkarak iyi vakit size sunulmuş durumda.

Windows Phone kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan bu oyun gelir durumunu eşitlemek için uygulama içi satın alma seçenekleri sunuyor. Modern bir yöntem seçen şirket bu sayede oyunseverlere ücretsiz bir deneme opsiyonu sunmuş olduğu gibi hiçbir zaman da para ödemenizi talep etmeden oyunu oynamanıza olank tanıyor.

Büyü ve kılıç kuşanmayı tercih ettiğiniz oyunda sizi bekleyen büyük entrikalar da var. Hikaye örgüsünü başarılı sinematiklerle bağlayan Dungeon Hunter 5 yeni jenerasyon konsol oyunlarından üzülerek alışmaya başladığınız 20 dakikalık zorunlu hikayeler anlatmıyor. Onun yerine dünya içerisindeki durumu ve sizin bulunduğunuz şartları özetlerken hikaye işleyişi oyun ile paralel ilerliyor. Bir kelle avcısının rolünü üstlendiğiniz oyunda düşman öldürerek veya ekstra satın alarak güçlenmeye başlıyorsunuz. Dolayısıyla insan avı bu oyunun vazgeçilmez bir parçası.

Dungeon Hunter 5'in başlangıç safhasında devasa karakter kişiselleştirme seçenekleriyle karşılaşmıyorsunuz. Onun yerine standart bir karakterle oyuna başlarken seviye atladıkça vermek istediğiniz özellikleri seçiyorsunuz. Böylece teknik anlamda hem daha kişisel bir oyun karakteri yaratırken oyun içerisinde giriş kısmınızı da daha kısa tutmuş oluyorsunuz. Canınız büyücü olmak istiyorsa bunu kendi ellerinizle başarmanız gerekiyor ve bu fikrin oldukça hoş olduğunu belirtmeliyim.

Bu tür oyunlarla daha önce karşılaştıysanız sizi neyin bekliyor olacağını hemen hemen tahmin ediyorsunuzdur. Yıkık bina, zindan, kale ve sokaklar arasında rakipleriyle boğuşan bir cengaveri oynarken ilerlemeye devam ettikçe karşınıza daha zorlu rakipler çıkıyor.

Uygulama içi satın alma menüsünde köklü bir değişiklik söz konusu. Normalde kaliteli eşyalar için para ödemeniz gerekiyorken bu kez temel ihtiyaçlara seslenilmiş. Gem (mücevher) satın aldığınız oyunda yeni karakter kontenjanı, dayanıklılık, enerji ve kalkan gibi özellikleri edinebiliyorsunuz. Üstelik oyun içerisinde de Gem toplamanız mümkün olduğu için bunları illa ki satın almak zorunda kalmıyorsunuz. Sabırla ücretsiz oynayarak efsaneleşmeniz mümkün.

Online moduna da yeni bir soluk getiren Dungeon Hunter 5, Gameloft'un ayarlamış olduğu özel etkinlik dönemlerini yakalayanlara daha fazla eşya bulma şansu sunuyor. Böylece daha oturaklı bir online dünya ile karşılaşmanız ve oyun dünyasının kalabalıklığına rastlamanız mümkün olacak. Tek başına görev tamamlamak sizi yoruyorsa arkadaşlarınızı da oyuna dahil edip görevleri ortak bitirmeniz mümkün. Dİlerseniz her biri ayrı bir yerde mücadeleye atılabiliyor.

Online RPG oyun deneyimini artıran bir başka özellik de chat odaları. Takımınızla iletişiminiz her daim canlı kalacaktır. Yeni kale modu sayesinde dilerseniz dostlarınızla birlikte sur inşa edebiliyorsunuz veya onlara karşı bir kale savaşı yürütebiliyorsunuz.

Hack & slash tarzı oyunları canlı tutan en önemli faktörler şüphesiz eşya ve rakip çeşitliliği. Eşya konusunda herhangi bir problem gözlemlemek mümkün değil ancak şu an için rakip çeşidinin oldukça az olduğunu farketmek zor değil. Zamanla gelecek olan güncellemelerle Gameloft bu eksiğini de düzenleyecektir.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Dungeon Hunter 4

    Dungeon Hunter 4 bolca aksiyon ve eğlence sunan başarılı bir rol yapma oyunudur
  • Darkest Dungeon 2

    Hemen Darkest Dungeon 2 indirin ve bu stresli ve gergin dünyada hayatta kalarak ilerlemeye başlayın.
  • Soda Dungeon

    Soda Dungeon ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir RPG oyunudur
  • Dungeon Fighter Online

    Dungeon Fighter Online ücretsiz olarak oynayabileceğiniz bir online rol yapma oyunudur
  • Way of the Hunter

    Way of the Hunter ile birbirinden farklı hayvanları avlamaya hazır olun.
  • Heroes of Dark Dungeon

    Heroes of Dark Dungeon co-op desteğine sahip olan bir rol yama oyunudur
  • Monster Hunter Rise

    Monster Hunter Rise ile fantastik bir RYO dünyasını deneyimleyeceksiniz.
  • Monster Hunter: World

    Monster Hunter: World, Capcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan, avcılık üzerine kurgulanan bir rol yapma ve aksiyon oyunudur.