Eşit Sözlük

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
96 TOPLAM İNDİRME

Eşit Sözlük, dilde eşitliği sağlamak için Arçelik tarafından Android işletim sistemi için geliştirilen bir sözlük uygulamasıdır.

Eşit Sözlük, Android telefon ve tabletler üzerinde kullanılabilen bir sözlük uygulamasıdır

Arçelik tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan Eşit Sözlük uygulaması, "Dil Sürçecek, Eşit Sözlük Eşitleyecek" sloganıyla uygulama marketlerinde yerini alan bir çalışma. Türkçede kullanılan ve kadın-erkek eşitliğini zedeleyen deyimleri, kelimeleri ya da ata sözlerini düzeltmek için ortaya çıkarılan Eşit Sözlük, değiştirilmesi gerektiği düşünülen kelimeler için yeni öneriler sunuyor. Örneğin; "adam gibi adam" kullanımının yerine "düzgün insan" önerisi sunan sözlük, bunun gibi yüzlerce farklı kelime için öneriler yaparak, belirli alışkanlıkları kırmak için mücadele veriyor. 

Eşit Sözlük uygulamasıyla birlikte bir farkındalık kampanyası başlatmak için harekete geçen Arçelik, sözlükteki önerilerle birlikte bütün her yerde bu kelimelerin kullanılmasının önüne geçmeyi ve dilimizdeki eşitlikçi olmayan kelimelerin yerine, farklı kullanımların geçmesini amaçlıyor. Bunun için hem Android hem de iOS için geliştirilen uygulama, yeni eklenen kelimelerle genişlemeyi amaçlarken, yapılacak reklam çalışmalarıyla kullanıcı sayısının arttırılması amacını da taşıyor. 

Telefon klavyelerine entegre olmasıyla birlikte herhangi bir arama yapmadan direkt olarak mesajlaşırken size önerileri gösteren ve bu yolla çeşitli kullanım alışkanlıklarınızı değiştirmenize yol açabilecek Eşit Sözlük, kullanıcılar tarafından da tam not almaya devam ediyor. 

 

Ramazan Tugay Kahraman

Eşit Sözlük

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
29 TOPLAM İNDİRME
8.8 MB DOSYA BOYUTU

Eşit Sözlük, iOS işletim sistemi üzerinde kullanılabilen, cinsiyet ayrımcılığı üzerine odaklanan bir tür sözlük uygulamasıdır.

Eşit Sözlük, iPhone ve iPad üzerinde kullanılabilen bir sözlük uygulamasıdır

Arçelik tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak için geliştirilen uygulama, Türkçede kullanılan ve cinsiyet ayrımı içeren kelimelerin yerine, yeni kelimeler öneren bir sözlük. "Adam gibi adam" kullanımının yerine "düzgün insan" tarzında öneriler yapan ve oldukça geniş bir sözlük dağarcığı bulunan akıllı telefon uygulaması, artık dilimize pelesenk olmuş kelimelerin tamamen ortadan kalkarak, yeni kullanımların tercih edilmesi için geliştirilmiş durumda. 

Eşit Sözlük ile Eşitle projesi kapsamında Dil Şürçecek, Eşit Sözlük Eşitleyecek sloganıyla ortaya çıkarılan Eşit Sözlük uygulaması, Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer tarafından; “Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak üzere kurumsal kültürümüzü dönüştürürken, çözüme yaklaşmanın önemli bir parçasının kullandığımız dil olduğunu gördük. Teknolojinin gücünü toplumsal eşitliği sağlama yolundaki kararlılığımızla birleştirerek “Eşit Sözlük ile Eşitle” projesini geliştirdik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumda ve iş hayatında kadını güçlendiren projelerimizi önceliklendirerek, inovatif ve değer yaratan çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz” şeklinde tanımlandı. 

Direkt olarak telefonların klavyesine bağlanarak çalışan ve bu yolla herhangi bir şey yazarken, önerilerini hemen karşınıza getiren bu uygulama, kullanıcılardan da tam not almaya devam ediyor. 

Ramazan Tugay Kahraman

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Türkçe-İngilizce Sözlük

    Türkçe-İngilizce Sözlük çevrimdışı olarak kullanabileceğiniz bir İngilizce sözlük uygulamasıdır
  • Türkçe-Almanca Sözlük

    Türkçe-Almanca Sözlük çevrimdışı olarak kullanabileceğiniz bir Almanca sözlük uygulamasıdır
  • Türkçe-Fransızca Sözlük

    Türkçe-Fransızca Sözlük çevrimdışı olarak kullanabileceğiniz bir Fransızca sözlük uygulaması
  • Türkçe-İtalyanca Sözlük

    Türkçe-İtalyanca Sözlük mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir İtalyanca sözlük uygulamasıdır
  • Hızlı Sözlük

    Hızlı Sözlük, sesle komut alan bir İngilizce - Türkçe ve Türkçe İngilizce sözlük uygulamasıdır.
  • Sözlük

    Sözlük, internet bağlantınız olmasa bile kullanarak dilediğiniz çevirileri yapmanızı sağlayan ücretsiz ve yararlı bir Android sözlük uygulaması.
  • TDK Türkçe Sözlük

    TDK Türkçe Sözlük İndir (Android): Türk Dil Kurumu güncel Türkçe sözlük uygulaması.
  • Arapça-Türkçe Sözlük

    Arapça-Türkçe Sözlük, tüm Arapça - Türkçe çevirilerinizi kolayca yapmanızı sağlayan ücretsiz ve kullanışlı bir sözlük uygulaması.