FLY OR DIE

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
146 TOPLAM İNDİRME
5 MB DOSYA BOYUTU

FLY OR DIE, küçük kuş Piou'nun uçmasına yardımcı olduğunuz bir beceri oyunu.

FLY OR DIE, bir dönem çoğumuzun en az bir kere oynadığı çıldırtıcı derecede zor olmasına karşın bizleri ekrana kilitlemeyi başaran beceri oyunu Flappy Bird benzeri bir Windows oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

Küçük kuş Piou’nun uçmasına yardımcı olduğumuz oyun görsel açıdan benzemese de oynanış olarak Flappy Bird’ün aynısı diyebilirim. Uçmamakta direnen kuşun kanatlarını çırpmasını sağlamak için ekrana belli aralıklarla dokunmamız (PC’de oynuyorsanız fare ile kontrolü sağlıyorsunuz) gerekiyor. Dokunma zamanını da yolumuza çıkan engellere göre ayarlıyoruz. Engel demişken, hem üst hem de alt tarafa konumlandırılmış sabit ve hareketli engellerin sayısı bir hayli fazla ve aralarından geçmek tahmin edeceğiniz üzere oldukça zor.

Sabır, odaklanma ve refleks üçlüsünü birleştirmeden oyunda başarılı olma ihtimaliniz yok. Engeller dediğim gibi oldukça fazla sayıda ve öyle yerlerde karşınıza çıkarılıyor ki tereddütte kalmaya gelmiyor.

Oyun orman, ateş, kum ve gökyüzü olmak üzere farklı mekanlarda geçiyor ancak ilk başladığımızda sadece yeşilliklerle dolu şehir açık. Diğerlerinde oynayabilmek için olabildiğince meyve toplamamız gerekiyor.

Erkan Calp

FLY OR DIE

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
18 TOPLAM İNDİRME
2 MB DOSYA BOYUTU

FLY OR DIE, Windows Phone telefonunuzda ücretsiz oynayabileceğiniz Flappy Bird benzeri oyun.

FLY OR DIE, bir dönem bazılarımızın çılgınlar gibi oynadığı sonrasında mağazalardan çekilen ancak benzeri çıkmaya devam eden beceri oyunu Flappy Bird’ü hatırlatsa da Windows Phone platformunda en sorunsuz ve eğlenceli Flappy Birds benzeri oyun diyebilirim.

Windows Phone telefonumuza ücretsiz indirip oynayabildiğimiz kuş uçurma oyununda Piou adında uçmayı öğrenen küçük kuşa yardım elimizi uzatıyoruz. Ekranın herhangi bir noktasına yaptığımız ufak dokunuşlarla kuşun havalanmasını sağlıyoruz. Kuşu sürekli olarak uçar vaziyette tutmak son derece basit olmasına karşın engellerin olmadık zamanlarda çıkması ve bunlardan bazılarının hareketli yapıda olması işimizi zorlaştırıyor.

Oyunda Piou ile gökyüzünde, ormanda, çölde ve cehennemde gezintiye çıkıyoruz. 4 farklı mekanı ücretsiz olarak oynayabiliyoruz ancak oyunun başlangıcında sadece orman açık ve meyveleri topladıkça diğer bölümler açılmaya başlıyor. Oyunun zorluğu da bu noktada devreye giriyor. Kuşu engellere çarptırmadan uçurmayı başarabilmek kadar meyveleri toplamak ta önemli.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Dumb Ways to Die 2: The Games

    Dumb Ways to Die 2: The Games, çıldırtıcı derecede zor bağımlılık yapan mini oyunlar sunuyor ve tüm platformlarda oldukça popüler.
  • Move or Die

    Move or Die, Steam üzerinden satın alıp oynayabileceğiniz bir tür aksiyon oyunudur.
  • Death Must Die

    Köle ordularını öldürmeye çalıştığınız Death Must Die'da, hayatta kalmaya çalışın ve mükemmel bir roguelite oyun deneyimi yaşayın.
  • Sekiro: Shadows Die Twice

    Sekiro: Shadows Die Twice, From Software tarafından geliştirilen ve yine çok zor olmasıyla göze batan bir tür aksiyon oyunudur.
  • 7 Days to Die

    7 Days to Die ile zombi öldürmeye başlayın. Açık dünyada hayatta kalmaya çalışın ve hareket eden her şeyi vurun.
  • Orcs Must Die! Unchained

    Orcs Must Die! Unchained online olarak oynayabileceğiniz bir kale savunma oyunudur
  • Die by the Blade

    Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz Die by the Blade'de, 1v1 dövüşlere katılarak rakiplerinizi alt edebilirsiniz.
  • Fly Simulator

    Fly Simulator online olarak da oynanabilen bir simülasyon oyunu.