Ghostery

ÜCRETSİZ
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,696 TOPLAM İNDİRME
1.15 MB DOSYA BOYUTU

Ghostery, internet üzerinde gezindiğğiniz sitelerin hangileri sizin bilgilerinizi takip ediyor tespit edebilmek ve bunu önlemek için kullanabileceğiniz yararlı bir uygulama.

Ghostery, günümüzde Google ve Facebook'da dahil pek çok internet sitesinin yapmış olduğu bilgi ve aktivite takip sistemini durdurmak ve böylece kişisel bilgilerinizin ve hareketlerinizin güvenliğini sağlamak amacıyla geliştirilen bir Google Chrome eklentisidir.

Eğer tarayıcı olarak Chrome kullanıyorsanız, Ghostery eklentisini mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim. İnternet sayfalarına yerleştirilen özel kodlar sayesinde hangi sayfada ne yaptığınız, nelere ilgi duyduğunuz gibi bilgiler toplanarak daha sonra size sunulacak olan reklamlarda kullanılıyor. Yani kendi girdiğiniz siteler sizin ilgi alanlarınızı sizin haberiniz olmadan öğrenerek yine size satıyor. Eğer bunu engellemek isteyen internet kullanıcıları arasında yer alıyorsanız basit ve ufak bir eklenti ile sağlayabiliyorsunuz. Ghostery sizi gizlice takip eden ve bilgilerinizi toplayan tüm siteleri tespit ederek bu sitelerin bilgi almalarını durduran başarılı bir eklenti.

1 MB boyutunda olan eklenti sayesinde bilgilerinizin takip edildiği siteler hakkında detaylı bilgiler de sunuyor. Bunun dışında sizi takip eden siteleri tespit ettikçe Ghostery'e kimliksiz bir şekilde gönderek eklentinin daha detaylı bir liste oluşturmasına da yardımcı olabiliyorsunuz.

İnternet üzerinde özgürce gezinmek ve yaptıklarınızın kaydedilmesini istemiyorsanız Ghostery eklentisini hemen Chrome üzerine kurarak kullanmaya başlamalısınız.

Barış YANIK

Ghostery

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
251 TOPLAM İNDİRME
1.6 MB DOSYA BOYUTU

Ghostery ile internet gezintilerinizi takip eden servisleri görüntüleyebilir ve engelleyebilirsiniz

Ghostery kullanıcılara internet gezintilerini daha güvenli hale getirme imkanı veren ve kişisel bilgi güvenliğizi sağlamanıza yardımcı olan bir mobil internet tarayıcısıdır.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinize ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir internet tarayıcısı olan Ghostery bize internetin görünmeyen yüzünü gösteren bir uygulama. Normalde internet üzerinde gezinti yaparken farklı interent sitelerini ziyaret edebiliyoruz. Bu sitelerde karşımıza birçok farklı reklam çıkıyor ve bu reklamlar genelde internet kullanım alışkanlıklarımızla ilgili oluyor. Alışveriş sitelerinde göz attığ8ımız ürünler, üzerine tıkladığımız reklamlar, oynadığımız oyunlar veya tıkladığımız sayfalar bizim internet kullanım alışkanlıklarımızı belirliyor. İşte bu tür eylemler internetservisleri tarafından takibe alınarak kaydediliyor. Firmalara satılan bu bilgiler ise bize reklam olarak dönüyor. Sonuçta iznimiz olmadan internet kullanım tercihlerimizin ticareti yapılmış oluyor. İşte Ghostery bize hangi firmaların ne amaçla bizim internet kullanımımızı takip ettiğini gösteriyor.

Güvenli internet tarayıcısı olarak nitelendirilebilecek Ghostery anonim gezinti yapmamızı mümkün kılıyor. Bizim kişisel bilgilerimizi takip eden servisleri listeleyen uygulama bu servisleri engellememizi ve bilgilerimizin bu servislere gönderilmesini önleyebiliyor. Ghostery Facebook ve G0oogle gibi dev internet servislerinin yanında yüzlerce ek reklam ağını tespit edip engelleyebiliyor.

Eğer kişisel bilgi güvenliğinize önem veriyorsanız Ghostery sizin için vazgeçilmez olacaktır.

Can Erdil Şentürk

Ghostery

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
39 TOPLAM İNDİRME
1.3 MB DOSYA BOYUTU

Ghostery ile sizi takip eden reklam ağlarını deşifre edebilirsiniz

Ghostery, kişisel bilgi güvenliğinizi sağlamanıza ve internet üzerinde anonim gezinti yapmanıza yardımcı olan bir güvenli internet tarayıcısıdır.

iOS işletim sistemini kullanan iPhone telefonlarınıza veya iPad tabletlerinize ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir mobil internet tarayıcısı olan Ghostery internet üzerindeki hareketlerinizi izleyen servisleri ortaya çıkarabiliyor. İnternetin görünen yüzünün dışında kalan görünmez internet bölgesinde birçok farklı reklam ağı yer alıyor. Bu reklam ağları kullanıcıların internet üzerinde tıkladıkları reklamları, satın aldıkları ürünleri, göz attıkları ürünleri, ziyaret ettikleri sayfaları, okudukları haberleri ve benzer kullanım eğilimlerini kullanıcılara danışmadan kayıt altına alıyorlar. Daha sonradan bu bilgiler satılarak maddi gelir elde ediliyor. Sonuçta size ziyaret ettiğiniz sayfalarda önceden araştırdığınız ürünler, izlediğiniz videolar ve okuduğunuz haberlerle ilgili reklamlar gösteriliyor.

İşte bu takibi yapan servisleri Ghostery aracılığıyla ortaya çıkarabiliyorsunuz. Ghostery size takip yapan servisleri listeleyebiliyor ve bu servislerin ne amaçla bilgi topladığını ve kullanıcı güvenliği sözleşmelerini gösterebiliyor. Dilerseniz Ghostery üzerinden bilinmeyen takip servislerini engelleyebiliyor ve kişisel bilgilerinizi ele geçirmelerini önleyebiliyorsunuz.

Eğer kişisel bilgi güvenliğinize önem veriyorsanız Ghostery'i kaçırmayın.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Intel Easy Migration

    Intel Easy Migration ile bilgisayarınızdaki dosyaları ve bağlantıları kolayca chromebookunuza taşıyabilirsiniz
  • GetThemAll

    GetThemAll, Microsoft Edge üzerinde kullanılabilen bir tür indirme yöneticisi eklentisidir.
  • Adblock Fast

    Adblock Fast eklentisi sayesinde can sıkan reklamları kolayca engelleyebilirsiniz.
  • Adobe Flash Player

    Adobe Flash Player programı, Windows bilgisayarlar için flash oyunları oynamak gibi flash içerikleri görüntülemek için bir tarayıcı eklentisidir.
  • DuckDuckGo

    DuckDuckGo, güvenli arama motoru ve web browser olarak Windows, Mac, Android, iOS kullanıcılarının favorilerinden.
  • Google Keep

    Google tarafından geliştirilen not alma uygulaması Google Keep'in Chrome eklentisidir.
  • Bitly

    Bitly, linklerinizi organize etmek, kaç kez tıklandıklarını saymak ve kolayca paylaşımda bulunabilmek için kullanabileceğiniz etkili ve başarılı bir Google Chrome eklentisidir.
  • RoboForm

    Otomatik form doldurucu ve şifre yöneticisi RoboForm ile site hesaplarınıza hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.