GLOBE Observer

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
13 TOPLAM İNDİRME

GLOBE Observer, NASA tarafından yapılan ve yayınlanan bir tür gözlem uygulamasıdır.

GLOBE Observer, NASA tarafından yayınlanan bir tür gözlem uygulamasıdır

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi ya da bilinen adıyla NASA, gönüllü gözlemcilerden destek alarak hazırladığı yeni programını, Google Play üzerinden yayınladı. CERES programı kapsamında, uydu verilerin doğruluğunu sorgulama ve daha etkili uydu verileri elde edebilmek adına başlatılan program çerçevesinde, telefonlarını günlük olarak bulutlara yöneltecek gönüllülerin arandığı söylenmişti. 

Günlük olarak 10 farklı gökyüzü fotoğrafı çekerek, NASA'nın geliştirdiği GLOBE Observer isimli uygulama yardımıyla daireye gönderecek olan gönüllüler, bu yolla NASA'nın uydular yardımıyla çekilen görüntülerin kontrolünün yapılmasını sağlayacak. Bu nedenle GLOBE Observer'ı indiren kullanıcılar, uygulamadaki yönergeleri kullanarak, fotoğrafları NASA'ya gönderebilecekler. 

Oldukça sade bir arayüze sahip olan ve kullanımı bir hayli basit olan bu uygulama sayesinde gözlem uydularının kalitelilerinin arttırılması planlanırken, gelecekte daha başarılı havadurumu tahminlerinin yapılması planlanıyor. 

Ramazan Tugay Kahraman

GLOBE Observer

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
11 TOPLAM İNDİRME
15.4 MB DOSYA BOYUTU

GLOBE Observer, NASA tarafından geliştirilen bir tür bulut gözlem uygulamasıdır.

GLOBE Observer, iOS işletim sistemi üzerinde kullanılabilen bir gözlem uygulamasıdır

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), çevrenin öğrenimi amacıyla gerçekleştirilen GLOBE (Çevreden Yararlanan Küresel Öğrenim ve Gözlemler) programı kapsamında kullanıcı fotoğraflarına ihtiyaç duyduğuna dair bir açıklama yapmıştı. CERES projesi kapsamında düzenlenecek olan GLOBE'un gözlem uydularının daha iyi veriler toplamasını sağlamak adına geliştirilidği kaydedilmişti. 

Yakın zaman önce yaptığı resmi açıklamayla birlikte GLOBE Observer adını verdiği uygulamasını App Store üzerindne yayınlayan NASA, gönüllülerden bulut fotoğrafları istemeye başlamıştı. Gönüllüler tarafından gönderilen bulut fotoğrafını gözlem uydularının verileriyle karşılaştırmayı planlayan NASA, bu yolla ilerleyen günlerde daha iyi veriler toplayabileceğini söylemişti. 

GLOBE programına katılmak için herhangi bir yeterlilik aranmazken, App Store üzerinden GLOBE Observer uygulamasını indiren herkesin gönüllü olarak programa katılabileceğini ve NASA'nın projesini destekleyebileceği söylendi. 

Ramazan Tugay Kahraman

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • NASA App

    NASA App, NASA tarafından gerçekleştirilen uzay çalışmalarına dair öğelerin yer aldığı popüler bir uygulamadır.
  • Invincible: Guarding the Globe APK

    Heyecan verici çatışmaları içerisinde barındıran Invincible: Guarding the Globe APK, çizgi roman serisine dayanan mobil aksiyon RPG oyunudur.
  • NASA

    NASA, Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz resmi NASA uygulamasıdır.
  • Spaceflight Simulator APK

    Spaceflight Simulator APK Android oyunda kendi roketinizi yapıp uzaya fırlatıyorsunuz. SpaceX ve NASA fırlatmalarını yeniden canlandırmak istemez misiniz?
  • SkySafari 4 Pro

    SkySafari 4 Pro cebinizde taşıyabileceğiniz bir uzay ansiklopedisidir.
  • NASA Science Investigations

    NASA Science Investigations mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir simülasyon oyunudur
  • Cosmobot - Hyper Jump (Kozmobot - Hiper Atlama)

    Kozmobotlarınızla uzayı keşfedin.
  • Corennity: Space Wars

    Bu uzay savaşı oyununda insanlığın tek umudu sizsiniz.