Google Dokümanlar

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
5,376 TOPLAM İNDİRME
10 MB DOSYA BOYUTU

Google Dokümanlar üzerindeki tüm belgelerinize Google'ın resmi uygulaması ile Android cihazlarınızdan erişebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Google Drive uygulaması uzun süredir Android kullanıcılarının hizmetinde ancak sadece dokümanları açmak için bütün Google Drive hesabımıza erişimin gerekmesi de kullanıcıların pek sevmediği konular arasında yer alıyor. Dolayısıyla Google bu durumun üstesinden gelebilmek için Google Dokümanlar uygulamasını yayınladı ve böylece direkt olarak dokümanların açılabileceği bir Android uygulaması da sunulmuş oldu.

Uygulama her zamanki Google sadeliğini ve kullanım kolaylığını bünyesinde barındırıyor. Bu nedenle herhangi bir sorun yaşamadan hemen kullanmaya başlayabileceğinize inanıyorum. Elbette ücretsiz olduğuna değinmeye bile gerek yok.

Sadece doküman görüntüleme değil, aynı zamanda döküman yaratmaya ve kaydetmeye de olanak tanıyan uygulama, böylece mobilde en hızlı şekilde Google Drive’da yer alan dokümanları açmanıza yahut yeni dokümanları Drive hesabınıza eklemeye yarıyor.

Dokümanları başka kişilerle ortak olarak düzenleme ve çeşitli paylaşma seçenekleri de Google Dokümanlar uygulamasında mevcut. İstediğiniz dokümanları çevrimdışı erişim sağlamak üzere işaretleyebilir, böylece cihazınızda internet bağlantısı o an mevcut olmasa bile düzenlemeye ve görüntülemeye devam edebilirsiniz. Doküman üzerinde notlar ve yorumlarla kendinize çeşitli hatırlatıcılar bırakmanız da bir o kadar kolay.

Google Drive kullanırken gerçekleşen otomatik kayıt etme özellikleri de Google Dokümanlar’da mevcut ve böylece her yaptığınız değişiklikte kaydetme butonuna basmanız da gerekmiyor. Sık sık Google Drive üzerindeki belgelerinize erişmeniz gerekiyorsa ve çoğunlukla Dokümanlar belge formatını kullanıyorsanız uygulamayı Android akıllı telefon ve tabletinize yüklemeden geçmeyin.

Yiğit Ekim Demir

Google Dokümanlar

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
559 TOPLAM İNDİRME
19.9 MB DOSYA BOYUTU

Google Dokümanlar, kullanıcıların online olarak yazı,sunum, tablo ve form oluşturma dokümanları oluşturabilmesi ve düzenlemesini sağlayan yararlı bir Google servisidir.

Google Dokümanlar, her bilgisayar kullanıcısının mutlaka bir kez kullanmış olduğu Microsoft Word uygulamasını çevrim içi kullanarak ihtiyacınız doğrultusunda dokümanlar hazırlayabilmenizi sağlıyor.

Google'ın kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu Google Docs'u kullanabilmek için Google hesabına sahip olmanız yeterlidir. Servisin yeni çıkan uygulaması sayesinde tüm dokümanlarınıza dünyanın neresinde olursanız olun kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Google Docs'un en iyi yanlarından bir tanesi ise, oluşturmuş olduğunuz dokümanların internet üzerinde depolanması. Böylelikle dokümanlarınıza istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca gerçek zamanlı olarak senkronize olan dokümanlarınıza farklı cihazlar üzerinden ulaşarak işlerinize devam edebilirsiniz. Örneğin evden çıkmadan oluşturduğunuz bir dokümanı iş yerinizde tamamlayabilir yada kontrol edebilirsiniz.

Kendi düşünceme göre Google Dokümanların en iyi özelliği ise birden fazla kişi ile aynı doküman üzerinde çalışabilmek. Bunu yapabilmek için sahip olduğunuz dokümanların erişimini herkese yada sadece birlikte kullanacağınız kişilere açabilirsiniz. Bu aşamadan sonra ise o dokümanı paylaşımda bulunduğunuz kişi veya kişiler ile eş zamanlı düzenleyebiliyorsunuz. Özellikle iş hayatında oldukça verim artışı sağlayan uygulama bir çok alanda kullanılarak yarar sağlanabilir.

Microsoft Word alternatifi olarak kullanabileceğiniz Google Dökümanlar sayesinde iş arkadaşlarınız ile birlikte ortak dokümanlar kullanarak işlerinizi çok daha hızlı ve kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin iş yerinizde bir proje hakkında 3 arkadaş çalışıyorsunuz ve çalıştığınız proje ile ilgili verileri yazmanız gerekiyor. Google Dokümanlar ile bir ortak doküman oluşturarak diğer ortak çalıştığınız arkadaşlarınızın da girdiğiniz verileri eş zamanlı olarak görüntülemesini sağlayabilirsiniz.

Metin editörü sayesinde Microsoft Word'de hazırlayabileceğiniz her türlü dokümanı oluşturabileceğiniz Google Dokümanlar uygulamasına daha önceden Google Drive üzerinden ulaşabiliyorken, kendi uygulaması sayesinde direkt olarak servisten yararlanabileceksiniz.

Uygulamayı iPhone ve iPad'lerinize ücretsiz olarak indirerek Google Dokümanlar servisinden yararlanabilirsiniz.

Barış YANIK

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Office Delve

    Office Delve, iş arkadaşlarımızla aynı dokümanlar üzerinde çalışabileceğimiz bir uygulama.
  • Google Slaytlar

    Google Slaytlar, akıllı telefon ve tablet üzerinden sunu hazırlama, düzenleme ve paylaşma izni veren ücretsiz bir uygulamadır.
  • ONLYOFFICE

    ONLYOFFICE, dokümanlar, elektronik tablolar, sunumları tek bir uygulamada toplayan ücretsiz ofis paketi.
  • Not Defteri+

    Not Defteri+ pratik bir not alma uygulamasıdır
  • Xodo

    Xodo, bulut desteği sunan ücretsiz ve kaliteli bir pdf uygulamasıdır.
  • Prezi

    Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz sunum hazırlama uygulamasıdır.
  • AudioNote

    AudioNote ile notlarınızı ses kayıtları ile birleştirebilirsiniz
  • DropTask

    DropTask uygulamasını kullanarak Android cihazlarınızdan projelerinizi, ekibinizi ve görevlerinizi kolayca yönetebiliyorsunuz.