Google XML Sitemaps

ÜCRETSİZ
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
345 TOPLAM İNDİRME
0.64 MB DOSYA BOYUTU

Sitenizde yer alan tüm içeriklerin haritasını oluşturarak, sitenizi arama motorlarına daha hızlı gösterebilirsiniz.

Google XML Sitemaps eklentisi, sitenizdeki içeriklerin, arşivlerin, sayfaların ve etiketlerin site haritasını oluşturarak arama motorlarında daha hızlı indekslenmesini sağlayan bir eklentidir.

SEO çalışmalarında site haritaları vazgeçilmez bir unsurdur. Arama motorlarının botları, oluşturduğunuz site haritaları sayesinde sitelerinizi daha rahat gezerek indeksleyebilmektedir. Sitenizde yer alan her tür içerik, etiket, arşiv, sayfa vb. içine alarak oluşturulan site haritaları Google, Bing, Yandex gibi arama motorlarını bilgilendirerek sitenizin daha kolay anlaşılabilmesini sağlamaktadır.

Eklentinin kullanımını da basitçe anlatmak gerekirse; WordPress kurulu ana dizine sitemap.xml ve sitemap.xml.gz dosyası oluşturarak yazma izinlerini 777 olarak ayarlayın. Bu işlemden sonra Google XML Sitemaps eklentisinin ayarlar panelinden site haritasına hangi içeriklerin dahil olacağını, hangi sıklıkta güncelleneceğini ve xml dosyalarının konumu gibi çeşitli ayarları düzenlemeniz yeterli olacaktır. Kurulumu ve kullanımı gayet basit olan Google XML Sitemaps eklentisi, SEO açısından önemli eklentiler arasında yer alıyor.

Volkan Yılmaz

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • XMLwriter XML Editor

    Windows pencereleri için XML ile CSS'yi birleştirmenize yardım eden bir XML editörü.
  • Xml Spy 2007

    Xml proglamlamacılığı yapanlar için harika bir program. En iyi Xlm düzenleme programlarından biri. Güzel bir ara yüze sahip bu program ile Xml'de herşeyi yapabiliceksiniz.
  • MoreMotion XML Editor 2

    Yeni başlayanlar ve profesoneller için XML editörü...
  • DriveImage XML

    Bilgisayarınızı yedekleme, yedeğinizi bilgisayarınızı yeniden açmadan yükleyebilme gibi özellikleri içinde barındıran, XML ve DAT uzantılı olarak yedeklerinizi bilgisayarınızda saklayabileceğiniz basit bir yedekleme programı.
  • Xml Content Translator

    XML uzantılı program, oyun v.b. içeriklerin dil dosyalarını kolayca kendi dilinize sorunsuz şekilde çevirmeniz için hazırlanmış basit bir program.
  • XML Copy Editor

    XML dosyalarınızı düzenlemek için gelişmiş ve ücretsiz bir kod editörü arıyorsanız bu programı denemeyi unutmayın.
  • Google Calendar

    Google Chrome tarayıcınızda kullanabileceğiniz Google Calendar eklentisidir.
  • Save to Google

    Save to Google, Google Chrome tarayıcılarınızda kullanabileceğiniz bir tarayıcı eklentisidir