Kod Saati

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
4.3/5 ZİYARETÇİ
28,309 TOPLAM İNDİRME

Çocuklarınızın kodlamayı öğrenmesi için geliştirilmiş bir Angry Birds oyunudur.

Kod Saati, özellikle çocukların ve gençlerin kod yazmayı öğrenmesi ve bunu severek yapmasını sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir web sitesidir. Code.org tarafından geliştirilen bu web sitesi üzerindeki oyun Angry Birds karakterleri kullanılarak hazırlanmış.

Code.org, eski bir Microsoft yöneticisi tarafından kurulan, ve öğrencilere kod yazmayı sevdirerek öğretmeyi amaçlayan ve kar gütmeyen bir websitesidir. Kod Saati de Code.org'un 2013 senesinde başlattığı bir web servisidir.

Kodlamanın temel prensiplerini sürükle ve bırak yöntemiyle öğretmeyi amaçlayan web sitesin ile çocuklar basit tekrar döngüleri, algoritmaları ve koşulları öğrenebiliyorlar. Üstelik bunu yaparken de oyun oynayarak eğlenebiliyorlar.

Web sitesindeki oyunda amaç, Angry Birds oyununun meşhur sinirli kuşunu, domuza ulaştırmak. Bunun için de ilerle, sağa dön, sola dön gibi komutları alt alta dizmek gerekiyor. Başarıyla tamamladığınızda ise size aslında yazdığınız kodu gösteriyor.

Bilgisayar bilimlerini çocuklar için basitleştirmeyi, gizemli ve zor bir şey olmaktan çıkarmayı amaçlayan bu kampanyayı destekleyenler arasında, sitede çıkan video da görebileceğiniz gibi, Barack Obama, Bill Gates, Mark Zuckerberg gibi ünlü isimler de bulunmakta.

Eğer siz de çocuğunuzun kodlamayı eğlenerek öğrenmesini istiyorsanız, veya kendiniz kodlamaya başlamak istiyorsanız bu web sitesine göz atabilirsiniz.

Elifcan Mehekli Çakmak

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • CodeCombat

    Çevrimiçi kod yazmayı öğrenme platformudur.
  • Webydo

    Webydo ile kod bilgisine sahip olmadan, profesyonel tasarıma sahip web siteleri oluşturabilirsiniz.
  • Andromo

    Kod bilgisine gerek bırakmadan kendinize özel ve hızlı bir şekilde Android uygulamanızı oluşturmanızı sağlayan web servisidir.
  • edureka

    Edureka ile alanında uzman kişilerden kurs ve eğitim alabilir, sertifika kazanarak deneyiminizi artırabilirsiniz.
  • KursiyerNET

    KursiyerNET, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet kullanıcıları için hazırlanan uzaktan eğitim platformudur.
  • italki

    Dil öğrenim ve öğretim platformu olan italki kitlesini büyütmeye devam ediyor.
  • edX

    Çevrimiçi kurslar alabileceğiniz bir eğitim platformudur.
  • Dersmatik

    Dersmatik ile dershane ve özel eğitim merkezlerinin yönetimi çok daha kolay hale geliyor