Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
2,306 TOPLAM İNDİRME

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain yüksek kaliteli bir aksiyon oyunudur

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, uzun yıllardır oyun severler tarafından keyifle oynanan Metal Gear Solid serisinin son üyesidir.

Başında Hideo Kojima olan bir ekip tarafından geliştirilen son Metal Gear oyunu olan Metal Gear Solid 5 The Phantom Pain'de tek gözünü yitirmiş kahramanımız Snake'in geri dönüş ve intikam mücadelesine tanık oluyoruz. Oyunun hikayesi Metal Gear Solid - Ground Zeroes'dan sonra başlıyor. Tehlikeli görevlerdeki başarısıyla tanınan bir paralı asker olan Snake daha önceden bir Amerikan özel istihbarat ağı olan Cipher tarafından hedef alınmış ve uğradığı saldırı sonucu komaya girmiştir. Bu saldırıdan Ocelot adlı dostu tarafından kurtarılan Snake komadan gözlerini açtığında tek kolunu kaybettiğine şahit oluyor. Kolu bir protez ile tamamlanan kahramanımız komadan uyandıktan sonra ilk iş olarak eski partneri Kazuhira Miller'ı kurtarmak için Afganistan'a yolculuk ediyor. Bizi Soğuk Savaş döneminin en çetin olduğu 1984 yılına taşıyan oyunda kahramanımız Snake geri döndüğünü belli etmek için tek başına ölümcül bir göreve atılıyor ve Sovyet ordusu tarafından kaçırılan arkadaşını düşman üssünden kurtarmaya çalışıyor. Bu ilk adımdan sonra Snake kendisini komaya sokan ve neredeyse öldüren Cipher'in peşine düşecek ve hedeflerini birer birer avlayacaktır. Bize de kahramanımıza bu intikam mücadelesinde eşlik etmek ve aksiyonun içerisine dalmak düşüyor.

Metal Gear Solid 5 oyunculara geniş bir açık dünya sunan bir aksiyon oyunu olarak tanımlanabilir. Fox Engine kullanılarak geliştirilen oyun fotoğraf kalitesinde grafikleri gerçekçi fizik hesaplamaları ile birleştiriyor. Oyunda geniş haritalarda at gibi binekleri kullanabiliyor, jip gibi araçlarla seyahat edebiliyoruz. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain her noktasına büyük özen gösterilmiş üst kalite bir yapım. Oyunun sahip olduğu Fox Engine'in kabiliyetlerinin bir kısmına Metal Gear Solid Ground Zeroes'ta tanık olmuştuk.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'in minimum sistem gereksinimleri şu şekilde:

  • 64 Bit Windows 7 veya üst versiyonu 64 Bit işletim sistemi
  • 3.4 GHZ Intel Core i5 4460 veya eşdeğer özelliklere sahip 4 çekirdekli işlemci
  • 4 GB RAM
  • 2 GB Nvidia GeForce GRX 650 veya eşdeğer özelliklere sahip DirectX 11 ekran kartı
  • DirectX 11
  • 28 GB boş depolama alanı
  • DirectX 9.0c uyumlu ses kartı
Can Erdil Şentürk

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

ÜCRETSİZ
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
379 TOPLAM İNDİRME

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Android için geliştirilmiş harika bir yardımcı uygulamadır.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain oyununa sahipseniz ve uzun yıllardır keyifle oynanan bu oyunun büyük bir hayranıysanız Konami tarafından yayınlanan yardımcı uygulamayı kullanmanızı kesinlikle öneriyorum. Android işletim sistemine sahip akıllı telefon veya tabletlerinizden ulaşabileceğiniz bu uygulamada, Metal Gear Solid'in son oyunu tamamen avcunuzun içine geliyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan oyun tüm dünyada büyük sükse yaptı ve unutulmazlar arasına girmeye aday diyebiliriz. Konami'de çok geç kalmadan bir yardımcı uygulama yayınlayarak bu devasa yapımın hanesine bir artı puan daha kazandırdı. Konsol kullanıcılarının oldukça hoşuna gidecek özellikleri de beraberinde getiren uygulamaya biraz daha yakından bakalım.

Öncelikle uygulamayı kullanırken yerel bir Wi-Fi ağına bağlı olmanız gerektiğini belirtmem gerekiyor. Aksi halde bazı özelliklerden faydalanamıyorsunuz. Ayrıca şunu da vurgulamak istiyorum; Android 4.2 ve üzeri bir sisteme sahip olmadığınız taktirde uygulamayı kullanamıyorsunuz. Şimdi, mobil platformlar için geliştirilen bu hizmette neler var onlara bakalım:

Destek Helikopteri Çağırma: Oyununuzu bir yandan konsolda oynarken diğer yandan akıllı telefonunuzdan destek helikopteri çağırabilirsiniz.
iDROID Kullanımı: Navigasyon sistemi ve destek terminali olarak iDROID kullanabilirsiniz. Haritayı kontrol etmek için avcunuzun içine bakmanız yeterli.
Müzikleri Dinleyin: Metal Gear Solid müziklerinin ne kadar güzel olduğunu bilmeyen yoktur. Oyun içindeki şarkıları bu uygulama sayesinde rahatlıkla dinleyebileceksiniz.

Playstation 3, Playstation 4 ve Xbox One kullanıcılarının yararlanabileceği bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Eğer sağlam bir Metal Gear Solid fanıysanız denemenizi mutlaka öneriyorum.

Gökhan Abay

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

ÜCRETSİZ
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
235 TOPLAM İNDİRME

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain oyununa sahip olanların iPhone ve iPad cihazlarında mutlaka bulunması gereken bir yardımcı uygulamadır.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, oyuna sahip olan kullanıcıların mutlaka indirmesi gereken bir yardımcı uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Konami tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve kısa zamanda milyonlarca oyuncunun beğenisini kazanan oyunun ek hizmetleri de yavaş yavaş online mağazalarda yerini almaya başladı. iPhone ve iPad cihazlarınızdan rahatlıkla erişebileceğiniz bu uygulamaya gelin biraz daha yakından bakalım. 

Hideo Kojima ve ekibi tarafından geliştirilen son Metal Gear oyunu olan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'de tek gözünü yitirmiş kahramanımız Snake'in geri dönüş ve intikam mücadelesine tanık oluyoruz. Snake geri döndüğünü belli etmek için tek başına ölümcül bir göreve atılıyor ve Sovyet ordusu tarafından kaçırılan arkadaşını düşman üssünden kurtarmaya çalışıyor. Bize de bu zorlu görevlerde ona yardım etmek düşüyor. 

Konsolda oynadığımız oyunu avcumuzun içine getiren bu uygulamada ise Snake'in işini birazda olsa kolaylaştıracak özellikler yer alıyor. Öncelikle uygulamayı kullanırken yerel bir Wi-Fi ağına bağlı olmanız gerektiğini belirtmem gerekiyor. Aksi halde bazı özelliklerden faydalanamıyorsunuz. İşimizi kolaylaştıracak özelliklere dönecek olursak, destek helikopteri çağırma bunlardan biri ve bir yandan konsolda oyunu oynarken diğer yandan akıllı telefonumuzdan destek helikopteri çağırabiliyoruz. iDROID kullanımına gelince, navigasyon sistemi ve destek terminali olarak iDROID'i kullanabiliyoruz. Haritayı kontrol etmek için avcumuzun içine bakmak yeterli oluyor. Benim en sevdiğim özelliklerden biri de bu uygulama sayesinde Metal Gear Solid serisinin efsanevi müziklerini dinleyebiliyor oluşumuz. Oyun içindeki şarkıları bu uygulama sayesinde rahatlıkla dinleyebileceksiniz.

Playstation 3, Playstation 4 ve Xbox One kullanıcılarının yararlanabileceği bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Eğer sağlam bir Metal Gear Solid fanıysanız denemenizi mutlaka öneriyorum.

Gökhan Abay

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • METAL GEAR SOLID 5 GROUND ZEROES

    Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes’u indirin ve bu serideki en önemli kısmı oynamaya başlayın.
  • METAL GEAR SOLID: SNAKE EATER REMAKE

    Efsane geri dönüyor. Metal Gear Solid Snake Eater Remake indirin ve Metal Gear Solid serisinin benzersiz hikayesini deneyimleyin.
  • METAL GEAR SOLID: MASTER COLLECTION

    Metal Gear Solid Master Collection ile oyun dünyasının en iyi serilerinden biri olan Metal Gear efsanesini bilgisayarınızda yaşayın.
  • Metal Gear Solid Demo

    Metal Gear Solid , Emekli Özel Kuvvetler gazisi Solid Snake rolünü alın.
  • Metal Gear Rising: Revengeance

    Destansı bir aksiyon deneyimi sunan Metal Gear Rising: Revengeance deli gibi satmaya devam ediyor.
  • Metal Gear Survive

    Metal Gear Survive, Steam üzerinden satın alınıp oynanabilen bir tür hayatta kalma shooter oyunudur.
  • The Land of Pain

    The Land of Pain bilgisayarlarınızda oynayabileceğiniz bir korku oyunudur
  • Pain Train

    Pain Train sınırsız aksiyon sunan bir FPS oyunudur