Microsoft Translator

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
4,060 TOPLAM İNDİRME
74 MB DOSYA BOYUTU

Microsoft Translator, ses, yazı ve kamera ile çevrimdışı kelime - cümle çevirisi yapma uygulaması ve ücretsiz.

Microsoft Translator, sesli ve yazılı olarak veya cihazın kamerasını kullanarak kelime – cümle çevirisi yapabileceğiniz ücretsiz bir Windows 10 uygulaması. Yabancı dil probleminiz varsa günlük hayatta, seyahat esnasında kullanabileceğiniz faydalı bir çeviri uygulaması. Hem mobil hem de bilgisayar platformunda milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan Microsoft Translator, kullanıcılara diledikleri kadar çeviri yapma imkanı veriyor. Tamamen ücretsiz olarak dağıtılan uygulama, Microsoft imzası ile geliştirildi ve yayınlandı.

Microsoft Translator Özellikleri

  • Tamamen ücretsiz kullanım,
  • Hem mobil hem bilgisayar sürümü,
  • Sesli ve yazılı çeviri imkanı,
  • Çevrimdışı kullanım,
  • Hızlı ve pratik,

Microsoft Çeviri, Google Çeviri gibi sesle, yazıyla ve kamera ile çeviri yapma seçenekleri sunuyor ve desteklenen dil sayısı oldukça fazla. Bu noktada “Neden Microsoft’un çeviri uygulamasını tercih etmeliyim?” sorusunu sorabilirsiniz. Microsoft’un internetsiz (çevrimdışı) de kullanılabilen çeviri uygulamasının fark yaratan noktası cümleleri anlamlı şekilde çevirebilmesi. Google Translate uygulamasında bildiğiniz üzere cümle çevirisinde sadece kelimeler çeviriliyor ve cümleyi anlamak oldukça güç oluyor. Devrik ve yarı çevrilmiş cümlelere Microsoft Translator’da rastlamak pek mümkün değil.

Windows 10’da evrensel uygulama olarak karşımıza çıkan dolayısıyla da hem mobil hem de bilgisayarda aynı deneyimi sunan Microsoft Translator’ın çevrimdışı çeviri özelliği de bulunuyor. Ücretsiz sunulan çeviri paketini cihazınıza indirdikten sonra yurt dışında internet kotanızdan harcamadan rahatlıkla çeviri yapabiliyorsunuz.

Ses ile çeviride 50 dil, kamera ile çeviride 19 dil, ses ile çeviride de 10 dil desteği sunan Microsoft Translator uygulamasında çevirilerinizi kaydederek, favorilere ekleyerek sonradan hızlıca ulaşmanız da mümkün. Kelime dağarcığınızı geliştirme açışından da her gün sunulan kelime ve cümle önerilerine de bakmanızı tavsiye ederim.

Microsoft Translator İndir

Android, iOS , Windows ve WindowPhone üzerinde lansmana çıkan Microsoft Translator, ücretsiz bir kullanıma sahip. Ücretsiz olarak lansmana çıkan uygulama kullanıcılarına hızlı ve pratik bir şekilde çeviri yapma fırsatı veriyor. Uygulamayı ücretsiz olarak indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Erkan Calp

Microsoft Translator

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
439 TOPLAM İNDİRME
5.3 MB DOSYA BOYUTU

Microsoft Translator, Microsoft'un resmi çeviri uygulamasıdır

Microsoft Translator yurt dışı seyahatlerinizde veya  yabancı dil ile ilgili ihtiyaçlarınızda oldukça işinize yarayabilecek bir çeviri uygulaması.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinize tamamen ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz resmi bir Microsoft tercüme asistanı olan Microsoft Translator temel olarak kullanıcılara yazılı ve sesli çeviri yapma imkanı sunuyor. Uygulama ile farklı bir dilde anlamını bilmediğiniz kelime veya kelime gruplarını, cümleleri kolay ve hızlı bir şekilde farklı bir dile çevirebiliyorsunuz. Uygulamanın çalışabilmek için internet bağlantısına ihtiyaç duyması biraz problem olabilmekte. Android Wear desteğine sahip olan Microsoft Translator'ı akıllı saatlerinizle birlikte kullanabiliyorsunuz.

Microsoft Translator'un sesli çeviri özelliği İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça, Arapça, Çince, Danca, Hollandaca, Fince, Norveççe, Japonca, Korece, Lehçe, Portekizce, İsveççe dillerindeki konuşmaları algılayabiliyor ve aralarında Türkçe'nin de olduğu farklı dillere çevirebiliyor. Uygulama belli başlı diller için de çevrilen kelime veya cümlelere sesli telaffuz desteği sunuyor.

Microsoft Translator'un yazılı çeviri özelliği ise Türkçe'den aşağıda listelenen dillere veya aşağıdaki dillerden Türkçe'ye çeviri yapmanızı mümkün kılıyor:

Arapça, Boşnakça, Bulgarca, Katalanca, Çince, Hırvatça, Çekçe, Danca, Hollandaca, İngilizce, Estonyaca, Fince, Fransızca, Almanca, Yunanca, Haiti dili, İbranice, Hintçe, Macarca, Endonezyaca, İtalyanca, Japonca, Korece, Litvanyaca, Letonyaca, Malezyaca, Malta dili, Norveççe, Farsça, Lehçe, Portekizce, Romence, Rusça, Sırpça, Slovakça, Slovence, İspanyolca, İsveççe, Taylandca, Ukraynaca, Urduca, Vietnamca, Galler dili, Yukatan Maya dili

Can Erdil Şentürk

Microsoft Translator

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
124 TOPLAM İNDİRME
6.7 MB DOSYA BOYUTU

Microsoft Translator ücretsiz bir Microsoft çeviri uygulamasıdır

Microsoft Translator yabancı dil çevirisi ve tercümesi konusunda oldukça kullanışlı bir çözüm olabilen bir çeviri uygulaması.

iOS işletim sistemini kullanan iPhone telefonlarınıza ve iPad tabletlerinize ücretsiz olarak indirip faydalanabileceğiniz bir tercüme aracı olan Microsoft Translator hem kelimeleri hem de kelime gruplarını ve cümleleri farklı dillere çevirebiliyor. Uygulamanın yazılı çeviri ve sesli çeviri özelliklerinden yararlanabilmeniz mümkün. Appe Watch akıllı saatlerinizde de kullanılabilen uygulama saniyeler içerisinde çeviri işlemini gerçekleştirebiliyor. Uygulamanın çalışmak için internet bağlantısına ihtiyaç duyması yurt dışı seyahatlerinizde biraz problem yaratabilir.

Microsoft Translator'un sesli çeviri özelliği belli dillerdeki konuşmaları algılayarak bu konuşmaları aralarında Türkçe'nin de olduğu farklı dillere çeviriyor. Bazı dillerde çevrilen konuşmalar sesli olarak da telaffuz edilebilmekte. Microsoft Translator'un sesli çeviride algılayabildiği diller şunlar:

İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça, Arapça, Çince, Danca, Hollandaca, Fince, Norveççe, Japonca, Korece, Lehçe, Portekizce, İsveççe

Uygulamanın yazılı çeviri özelliğinde ise Türkçe'den farklı dillere ve farklı dillerden Türkçe'ye çeviri yapabiliyoruz. Uygulamanın yazılı çeviride desteklediği diller de şunlar:

Arapça, Boşnakça, Bulgarca, Katalanca, Çince, Hırvatça, Çekçe, Danca, Hollandaca, İngilizce, Estonyaca, Fince, Fransızca, Almanca, Yunanca, Haiti dili, İbranice, Hintçe, Macarca, Endonezyaca, İtalyanca, Japonca, Korece, Litvanyaca, Letonyaca, Malezyaca, Malta dili, Norveççe, Farsça, Lehçe, Portekizce, Romence, Rusça, Sırpça, Slovakça, Slovence, İspanyolca, İsveççe, Taylandca, Ukraynaca, Urduca, Vietnamca, Galler dili, Yukatan Maya dili

Can Erdil Şentürk

Microsoft Translator

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
78 TOPLAM İNDİRME
74 MB DOSYA BOYUTU

Microsoft Translator, sesli, yazılı ve kamera ile çeviri yapmayı destekleyen ücretsiz bir Windows Phone uygulaması.

Microsoft Translator (Microsoft Çeviri) uygulaması, Windows Phone telefonunuzla internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çeviri yapabileceğiniz ücretsiz bir yardımcı uygulama. Özellikle seyahatte işinize yarayacak kamera ile çeviri özelliğini oldukça beğeneceğinizi söyleyebilirim.

Microsoft Çeviri uygulaması ile sesli, yazılı ve kamera ile kelime ve cümle çevirisi yapmanız mümkün. Uygulamanın en dikkat çeken özelliği hangi türde çeviri yaparsanız yapın çevrilen metni Google Translate’in çoğunlukla yaptığı gibi devrik olarak almıyorsunuz. Cümleler düzgün bir şekilde, olması gerektiği gibi çevriliyor.

Ülkelere özgü çeviri paketi sunarak çevrimdışı kullanım seçeneği sunan Microsoft Translator uygulamasında yazıyı sese dönüştürme (text-to-speech) fonksiyonu da bulunuyor ki bu da oldukça kullanışlı olmuş. Çevrilen metinlerin kaydediebilmesi ve favorilere eklenebilmesi de daha sonrasında hızlıca ulaşmak açısından harika bir özellik olmuş.

Evrensel uygulama olduğundan Windows 10 cihazların tümünde aynı arayüz ve işlevsellikte olan Microsoft Translator uygulaması, benzerleri gibi ses ile, kamera ile ve yazılı olarak çeviri yaparken tüm dillere destek sunmuyor. Örneğin; yazılı olarak çeviri yapmak istediğinizde desteklenen dil sayısı 50 iken, kamera ile çeviride bu sayı 19’a düşüyor, sesli çeviride ise 10’a düşüyor. Tabii ki desteklenen diller arasında Türkçe de var ve İngilizce – Türkçe çeviri işini rahatlıkla görebilirsiniz.

Her gün yeni bir kelime sunarak kullanıcıların kelime dağarcıklarını geliştirmelerine katkıda bulunan Microsof Translator, Windows 10 tarafında beta aşamasında karşımıza çıkıyor. Bu yüzden sorunlarla karşılaşmanız muhtemel.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Site Translator

    Webmasterlara oldukça yardımcı olacak bu program, web sitelerin sayfalarını çeviri yapabilmektedir.
  • SRT Translator

    Elinizdeki yabancı dildeki altyazıları kolayca kendi dilinize tercüme etmek istiyorsanız bu programı kullanabilirsiniz.
  • Microsoft Phone

    Microsoft Phone, 3G ve WiFi üzerinden arama yapabildiğiniz, telefon konuşmalarınızı kaydedebildiğiniz ücretsiz bir uygulama.
  • Microsoft To Do: Lists, Tasks & Reminders

    Microsoft To Do: Lists, Tasks & Reminders ile Windows bilgisayarınızda unutmamanız gereken şeyleri not alabilir, görevler atayabilirsiniz.
  • Subtitles Translator

    Ekranı 2 parçaya bölerek altyazı çevirilerinde kolayık sağlayan ve biribiri ile senkronize çalışarak sorunsuz bir altyazı çevirisi sunabilen altyazı ekleme ve düzenleme programıdır.
  • Xml Content Translator

    XML uzantılı program, oyun v.b. içeriklerin dil dosyalarını kolayca kendi dilinize sorunsuz şekilde çevirmeniz için hazırlanmış basit bir program.
  • Free Language Translator

    Free Language Translator, Google çeviri hizmetini kullanarak çeviri yapmanızı sağlayan kullanışlı ve ücretsiz bir program.
  • Bing Translator

    Windows 8 için Bing Translator, çevirilerinizi hızlıca yapabileceğiniz yenilikçi bir çeviri uygulamasıdır.