Mini DayZ

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
2,620 TOPLAM İNDİRME

Mini DayZ, popüler online hayatta kalma oyunu DayZ'nin tarayıcı tabanlı ve piksel görünümlü versiyonudur.

Steam'de çıktığı andan itibaren yoğun ilgi gören açık dünya hayatta kalma oyunu DayZ'nin yaşadığı talihsiz günlerin ardından üretici firma, DayZ'i geliştirme aşamasına devam ederken bir yandan da oyuncuları için farklı bir alternatif sunacak Mini DayZ'i tanıttı. Mini DayZ, öncelikle internet tarayıcısı üzerinden oynayabilen ufak ancak çok tatlı bir DayZ varyasyonu. DayZ'de olduğu gibi açık alanda pikselleştirilmiş grafiklerle hayatta kalmaya çalışıyorsunuz, üstelik bu sefer yukarıdan görünümlü olarak tatlı bir retro havasıyla beraber!

DayZ'nin tarzı benim pek ilgimi çekmediğinden oyunu sadece günde 25 saat oynayan ev arkadaşımdan biliyorum. Yine post apokaliptik bir dünyada tek başımıza hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Ancak DayZ online bir oyun olduğu için size tehdit oluşturan tek şey zombiler değil, oyuncular da oluyor. Bu şekilde etraftan araç gereç bulmakla ilerleyen oyunda hayatta kalma ilkesi olarak gerçekten çok emek verilmiş. Yiyecek, hava sıcaklığı, sağlık gibi birçok faktör oyunda tutunmanızı etkiliyor ve dolayısıyla oyunda dikkatli bir şekilde ilerlemenize neden oluyor. Şimdi DayZ'nin tüm bu özelliklerini pikselleştirilmiş, retro bir tarzda düşünün. İşte Mini DayZ'i kafanızda kurdunuz bile!

Bağımsız bir ekip tarafından geliştirilmiş Mini DayZ başta sadece bir mod olarak düşünülmüş. Ancak daha sonra oyuncu çeken havası ve yukarıdan görünümü sayesinde DayZ oyuncuları için ayrı bir alternatif oluşturabileceği düşünülerek oyunun resmi web adresine yerleştirilmiş. Sayfayı ziyaret ettiğinizde belirecek ufak bir pencereden hemen bir hesap oluşturup Mini DayZ'ye başlayabiliyorsunuz. Aslında Mini DayZ, DayZ'nin de temeli gereği sürekli baştan başlayabilecek bir oyun olması nedeniyle harika düşünülmüş alternatiflerden bir tanesi. Ancak oyun şu anda yeni yeni yeşillenmeye başladığından etrafta pek oyuncu göremeyebiliyorsunuz. Zamanla mutlaka artacağını düşünüyorum.

Ne yalan söyleyeyim Mini DayZ bana Steam'de bulunan DayZ'den çok daha ilgi çekici geldi. Minik karakterlerle etrafta çılgınca koşturup silah aradım ve piksel köşelerde saklanarak zombi avına giriştim. Bana retro oyunları anımsattığı için mi yoksa ilgi çekici havasından mı bilmiyorum ama Mini DayZ şimdiye kadar DayZ için düşünülmüş en güzel alternatiflerden biri olabilir. Üstelik Mini DayZ'yi oynamakta tamamen ücretsiz.

Cenk Barkın Us

Mini DayZ

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
101 TOPLAM İNDİRME

Mini DayZ mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir hayatta kalma oyunudur

Mini DayZ, ünlü zombi oyunu DayZ'nin 2 boyutlu versiyonu şeklinde tasarlanmış bir mobil oyun.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinize tamamen ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir hayatta kalma oyunu olan Mini DayZ, herhangi bir uygulama içi satın alım işlemi içermiyor. Yani oyunda belli bir yerii geçebilmek için veya ilerleyebilmek için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek kalmıyor. Mini DayZ'de oyuncular tek başlarına zombiler tarafından istila edilmiş bir dünyada yaşamlarını devam ettirebilmek için mücadele ediyorlar. Bunun için sığınaklar keşfetmeli, yiyecek ve içecek gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılayacak şeyleri bulmalı ve zombilere yakalanmamalıyız.

Mini DayZ'deki oyun dünyasının rastgele yaratılıyor oluşu oyunu daha da heyecanlı hale getiriyor. Bu sayede attığınız bir sonraki adımda karşınıza ne çıkacağınızı kestiremiyor ve büyük sürprizlerle karşılaşıyorsunuz.

Mini DayZ'de kendi bitkilerinizi yetiştirip, kendi eşyalarınızı inşa edebiliyorsunuz. Ayrıca kamp ateşine sahip olan ve çitlerle çevrili bir sığınak da inşa edebilmektesiniz. Gece - gündüz döngüsüne yer veren oyun oldukça güzel grafiklere sahip.

Can Erdil Şentürk

Mini DayZ

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
70 TOPLAM İNDİRME
80 MB DOSYA BOYUTU

Mini DayZ mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir hayatta kalma oyunudur

Mini DayZ oyunculara uzun süreli eğlence sunan bir mobil hayatta kalma oyunu.

iOS işletim sistemini kullanan iPhone telefonlarınıza ve iPad tabletlerinize ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir oyun olan Mini DayZ ilk olarak blgisayarlar için yayınlanmıştı. Bu oyun bize popüler online rol yapma oyunu DayZ üzerinde yaşayabildiğimiz heyecanı 2 boyutlu olarak yaşama imkanı veriyordu. Mini DayZ'de bir zombi kıyametine tanık oluyoruz. Medeniyet çökerken insanlar zorlu şartlarda hayatta kalmaya çalışıyorlar. Oyunda yiyecek, içecek ve cephane bularak hayatta kalmanız gerekiyor; fakat her an etrafınızı zombiler çevreleyebiliyor. Bu nedenle sürekli tetikte olmanız gerekmekte.

Mini DayZ'de terk edilmiş binaları, uçak ve helikopter enkazlarını ve farklı mekanları keşfederek kaynak toplamamız gerekmekte. Mini DayZ'de harita rastgele bir şekilde yaratılıyor. Yani hiçbir zaman karşınıza hangi tehlikelerin çıkacağını veya nelerle karşılaşacağınızı bilemiyorsunuz. Oyunda yiyecek, içecek, mermi toplayabiliyor ve kendi silahlarımızı ve eşyalarımızı inşa edebiliyoruz.

Retro tarzda 2 boyutlu grafiklere sahip olan Mini DayZ zengin bir içeriğe de sahip.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • DayZ

    DayZ "hardcore" yapıya sahip olan açık dünya tabanlı bir MMO oyunudur
  • UNDAWN

    UNDAWN, size farklı bir MMO deneyimi sunar. PvP ve PvE mücadelelerinde hayatta kalmak için UNDAWN’ı indirin ve maceraya atılın.
  • GRIME

    GRIME, değişen silahlarla yaratıkları yok ettiğiniz aksiyon rpg oyunu.
  • Trine 5 A Clockwork Conspiracy

    Trine serisi devam ediyor. Trine 5 A Clockwork Conspiracy’yi hemen indirin ve dilerseniz arkadaşlarınızla isterseniz de tek başınıza bu hoş oyunu oynayın.
  • Hades

    Hades Steam'de! 2020'nin en iyi PC oyunları arasında gösterilen Hades, Supergiant Games imzalı aksiyon rpg oyunu.
  • Ronin: Two Souls

    Ronin: Two Souls, oyuncuların Samuray olarak bulunduğu Türk yapımı aksiyon rpg oyunu. Ronin: Two Souls, Steam'de!
  • Clockwork Revolution

    Clockwork Revolution oldukça ilginç ve farklı bir oyun. Steampunk estetiğini kullanan bu oyunda zamanı dilediğimiz gibi yönetebiliyoruz.
  • Immortals Fenyx Rising

    Aksiyon ve macera oyunları arasında yer alan Immortals Fenyx Rising gizemli bir dünyayı karşımıza çıkardı.