modTuner

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
350 TOPLAM İNDİRME
4 MB DOSYA BOYUTU

modTuner, Windows Mağazası'ndaki en kaliteli akort etme uygulaması ve de ücretsiz.

modTuner, Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarınızda kullanabileceğiniz en iyi akort etme uygulaması ve gitar, viyola, kema, ukulele, çello enstrümanları dahil çok sayıda müzik enstrümanını akort etmenize yardımcı oluyor.

Mobilde tarafta GuitarTuna uygulamasını alternatif olarak gösterebileceğim uygulamanın Windows platformunda bir alternatifi bulunmuyor. Ücretsiz deneme sürümü olarak indirip kullanabildiğimiz akort etme uygulaması sayesinde yeni çalmaya başladığınız bir enstrümanı fazla uğraşmadan kolaylıkla akort edebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken entrümanınızdan notalara teker teker basmak ve sonrasında uygulamadan ilgili notanın rengini takip etmek.

Yeni aldığınız veya akortu bozulmuş bir enstrümanı birkaç saniye içerisinde akort edebileceğiniz uygulamanın çalışma mantığı ise oldukça basit. Enstrümanınızın herhangi bir notasına bastığınızda uygulama Windows cihazınızın mikrofonunundan sesli alıyor ve doğru bir şekilde iletiyor. Notanın yanındaki renge göre ayarlamanızı kolaylıkla yapıp akort etme işlemini tamamlıyorsunuz. Tabii ki sesin mikrofondan alınması demek hassas bir algılama demek. Bu noktada sesli bir ortamda enstrümanınızı yanlış akort edeceğinizi düşünebilirsiniz ancak böyle değil. Gürültü azaltma seçeneğini aktif ederek arkadaki sesi kesebiliyor ve enstrümandan çıkan sesin yanlışsız uygulamaya iletilmesini sağlayabiliyorsunuz.

Kapo ve standart kullanıma yönelik akort etme seçenekleri sunan uygulamada akorların nasıl basılacağını sesli olarak duyamıyor veya göremiyoruz. Bence ücretli bir akort etme uygulamasında bu seçenekler de olmalıydı ki GuitarTuna gibi ücretsiz alternatiflerde dahi var. Bunun haricinde uygulamanın bir eksiğini görmedim ve kullanılabilir düzeyde olduğunu söyleyebilirim.

Enstrüman akort etmek için site dolaşma zahmetinden kurtaran modTuner Windows 8.1 uygulamasını yeni enstrüman çalmaya başlamış, enstrümanı akort ederken zorlanan herkese öneririm.

Erkan Calp

modTuner

DENEME SÜRÜMÜ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
160 TOPLAM İNDİRME
1 MB DOSYA BOYUTU

modTuner, çeşitli müzik enstrümanlarını akort etmenize yardımcı olan bir Windows Phone uygulaması.

modTuner, daha çok yeni müzik enstrümanı çalmaya başlamış kişilerin kullanacağını düşündüğüm bir Windows Phone uygulaması. Gitarın yanı sıra keman, viyola, ukulele gibi akort etmesi yeni başlayanlar için oldukça zor olan enstrümanları kolaylıkla akort etmenize yardımcı olan bir müzik uygulaması ve ücretsiz deneme sürümü olarak indirilmeye sunulmuş.

Sadece Windows Mağazası’nda karşımıza çıkan nadir kaliteli uygulamalar arasında yer alan modTuner, GuitarTuna uygulamasına alternatif olarak kullanabileceğiniz bir akor etme uygulaması. Tabii ki ücretli geldiğinden alternatifine göre birçok artı yönü var. Örneğin; enstrümanınızı akort ederken uygulamadan çıkan nota sesi dinlemek yerine doğrudan bastığınız notayı ekrana görebiliyorsunuz ve doğru rengi gördüğünüzde akort etme tamamlanmış oluyor. Bunun yanında gitar çalarken kapo kullanmayı tercih ediyorsanız akortu ona göre yapabileceğiniz bir seçenek bulunuyor.

Açık ve koyu tema seçenekleri ile gelen modTuner uygulaması o anda bastığınız notayı mikrofon aracılığıyla Windows Phone cihazınıza iletiyor. Bu noktada enstrümanınızı sesli bir ortamda akort etmeye çalışırken notanın doğru algılanmaması sorunu ile karşılaşabileceğiniz düşünebilirsiniz ancak uygulamanın gürültü önleme fonksiyonu ile bu sorununu kolaylıkla ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Çalınan notanın frekansını doğru bir şekilde tespit etmek için ileri düzeyde dijital sinyal işleme algoritmasını kullanan modTuner’ın ücretsiz alternatifi GuitarTuna’dan eksikleri de yok değil. Ritim tutmanıza yardımcı olan metronom, akorların nasıl basılacağını gösteren bir seçenek veya akorları öğreten mini oyunlar bulunmuyor. modTuner’ın enstrüman akort etmemize yardımcı olması dışında bir numarası yok diyebilirim.

Hangi enstrümanı çalmaya başladıysanız başlayın enstrümanınızı akort ederken zorluk çekiyorsanız modTuner uygulamasını Windows Phone cihazınıza indirip yardım alabilirsiniz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • MixRadio

    MixRadio, müzik zevkinize uygun çalma listelerini yüksek kalitede ve çevrimdışı dinleyebileceğiniz bir müzik uygulaması.
  • n7player

    n7player, Windows'un modern müzik çalarına alternatif olarak kullanabileceğiniz bir müzik dinleme uygulaması.
  • Deezer

    Deezer, Windows 10 cihazlarınızdan 35 milyon yerli ve yabancı şarkıya ulaşabileceğiniz müzik dinleme servisi.
  • Groove

    Groove, Microsoft'un Windows 10 PC ve tablet kullanıcıları için hazırladığı çevrimiçi müzik dinleme uygulaması.
  • Music

    Music, Windows 10 cihazlarla uyumlu modern ve sade arayüze sahip yepyeni müzik uygulaması.
  • Music Download Unlimited

    Music Download Unlimited, Windows 8 için en popüler müzik indirme ve dinleme uygulaması.
  • Sidify Spotify Müzik Dönüştürücü

    Spotify müziklerini ücretsiz indirin ve MP3'e dönüştürün.
  • Client for Google Music 8.1

    Client for Google Music 8.1, Play Müzik kitaplığınıza internet tarayıcısın açmadan erişmenize izin veren bir Windows 8.1 uygulaması.