Motorsport Manager

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
119 TOPLAM İNDİRME
152 MB DOSYA BOYUTU

Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz yarış yönetim oyunudur.

Motorsport Manager, Android cihazlarınıza indirip oynayabileceğiniz bir araba yarışı oyunudur. Fakat bildiğiniz yarış oyunlarının aksine burada tıpkı bir simülasyon oyununda olduğu gibi yönetim kısmını da siz yapıyorsunuz.

Farklı ve orijinal bir düşünce ile geliştirilmiş olan oyunda aslında mikro yönetim denilen şeyi yapıyorsunuz. Yani yarışçınızdan diğer elemanlara kadar herkesi siz işe alıyorsunuz, tesislerinizi genişletiyorsunuz, sponsorlarla görüşüyorsunuz ve arabaları satın alıyorsunuz.

Oyunda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise arabalara ve insanlara verebilecek kadar para kazandığınızdan emin olmak. Kolaymış gibi görünse de oyunun kolay olmaması için uğraşmışlar diyebilirim. Çünkü örneği en iyi sürücüye verecek kadar paranız hiç bir zaman kalmıyor bu yüzden elinizdekiyle en iyisini yapmanız gerekiyor.

Oyun boyunca çeşitli şeyleri upgrade etmeniz ve sponsorlarınızı memnun etmeniz gerekiyor. Firmanızı büyütmeye çalışırken aynı zamanda sponsorlar size bazı işler paslıyorlar ve onları da yerine getirmeniz gerekiyor. Kısacası karmaşık bir oyun olduğunu söyleyebilirim.

Elbette yönetim kısmı haricinde bir de yarış yaptığınız kısım var. Yarışlarda kullanacağınız arabaları iyi seçmeniz ve bakımlarını yapmanız gerekiyor. Ayrıca rakiplerinize de göz kulak olmalı ve stratejilerini öğrenmelisiniz. Yarışlarda gerekeni yapabilirseniz para kazanıyorsunuz ve bu parayı da yukarıda saydığım işlere harcıyorsunuz.

Ayrıca yarış esnasında beklemediğiniz olaylar da olabiliyor. Örneğin lastiğiniz patlayabiliyor ve yarışı bitiremiyorsunuz. Bu açıdan da tahmin edilemez bir oyun olduğunu söylemek mümkün. Bu da oyunu daha eğlenceli ve zorlayıcı kılıyor.

Eğer strateji oyunları ve araba yarışları ilginizi çekiyorsa, bu oyunu indirip deneyebilirsiniz.

Elifcan Mehekli Çakmak

Motorsport Manager

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
20 TOPLAM İNDİRME
232 MB DOSYA BOYUTU

iOS cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir yarış oyunudur.

Motorsport Manager, iPhone ve iPad'lerinize indirip oynayabileceğiniz bir araba yarışı oyunudur. Ücretli olmasına rağmen pek çok oyundan daha fazla indirilmeyi başarmış olan Motorsport Manager'ın bu başarıya ulaşmasını sağlayan ise orijinal bir oyun yapısına sahip olması.

Araba yarışı oyunu demenin haksızlık olacağı Motorsport Manager aslında bir mikro yönetim oyunu diyebilirim. Diğer yarış oyunlarının aksine burada yarış dışındaki her türlü yönetim işini de siz yapıyorsunuz.

Bu da şu demek oluyor, yarışçınızı seçmekten diğer elemanları işe almaya, tesislerinizi büyütmekten sponsorlarla görüşmeye kadar bütün yönetim işlerini de sizin yapmanız gerekiyor. Bu göründüğü kadar kolay olmuyor çünkü hepsini bir arada yönetmenin zorluğundan öte, parayı yetirmek genellikle çok zor oluyor bu yüzden elinizdeki imkanları doğru ve stratejik bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Fakat oyunun zorluğu tam kıvamında diyebilirim çünkü önceden strateji oyunu deneyiminiz olmasa bile oyunu rahatça oynayabiliyorsunuz.

Yine oyun boyunca upgrade edilmesi gereken malzemeler, arabaların bakımları, sponsorların pasladığı işler de size bakıyor. Örneğin rakiplerinizin stratejilerine de göz kulak olmalısınız ki bu sayede yarışları daha rahat kazanabilin.

İşin yönetim kısmı dışında bir de yarış kısmı var elbette. Yarış yaptığınız zaman da her şey yolunda gidecek diye bir şey yok çünkü bir anda lastiğiniz patlayabiliyor ve sonuncu olabiliyorsunuz. Ama eğer başarılı olursanız para kazanıyorsunuz ve bu parayı da stratejik olarak harcamanız gerekiyor.

Eğer araba yarışı oyunlarını seviyorsanız ve strateji oyunları ilginizi çekiyorsa bu oyunu da beğeneceğinizi düşünüyorum.

Elifcan Mehekli Çakmak

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Motorsport Manager 4 APK

    Tam anlamıyla bir formula patronu olduğunuz Motorsport Manager 4 APK'da, kendi takımınızı oluşturun ve yarışlarda en iyi performansı verin.
  • Motorsport Rivals: Team Game

    Motorsport Rivals: Team Game, sürüş becerilerinizi es geçerek, strateji mantığınızı göstermeyi hedefliyor.
  • NASCAR Manager APK

    Tüm kararları tek başınıza aldığınız NASCAR Manager APK, mobil cihazlar için geliştirilmiş bir yarış menajerlik oyunudur.
  • GT Manager APK

    Motor sporları takımınızı oluşturduğunuz GT Manager APK'da, takımınızı üst sıralara taşıyın ve şampiyonluklar kazanın.
  • Pit Stop Racing: Manager

    Pit Stop Racing: Manager, büyük turnuvalara katılan yarış araçlarını takip etmenizi ve araçların bakımını yapmanızı amaçlayan bir mobil oyundur.
  • Race Master MANAGER

    Eşsiz Formula yarışlarına tanıklık edebileceğiniz, eğlenceli bir yarış oyunudur.
  • iGP Manager

    Gerçek zamanlı yarışlara hazır olun.
  • Airline Manager 4

    Uçak ve havaalanı meraklıları için havaalanı yönetim oyunu Airline Manager 4, yüzlerce uçak, binlerce havalimanı Airline Manager 4’te sizi bekliyor.