Ortalama Hesapla

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
66 TOPLAM İNDİRME
2.8 MB DOSYA BOYUTU

Ders kredisi ve harf notunuzu girerek ortalamanızı hesaplayabilirsiniz.

Ortalama Hesapla uygulaması ile Android cihazlarınız üzerinden üniversite, lise ve ilköğretim seviyelerinden biri için ortalamalarınızı hesaplayabilirsiniz.

Ortalama hesaplama, hemen hemen her öğrencinin sıklıkla yaptığı bir eylem. Dönem sonlarına doğru hangi dersi hangi notla vereceğini merak edip sınav notlarını ve son sınavda almaları gereken notları hesaplamakla uğraşan öğrenciler için güzel bir haberimiz var. Sayılar arasında kaybolmamanız için sizin yerinize ortalama hesaplayan Ortalama Hesapla uygulaması ilköğretim, lise ve üniversite öğrencileri için kolaylık sağlıyor. İlköğretim ve lise için ortalama hesaplamanın zor olduğunu düşünmüyorum. Ancak, üniversitede işin içine harf notları da girince durum biraz karmaşık hale gelebiliyor.

Biraz önce bahsettiğimiz nedenden dolayı isterseniz üniversite ortalama hesaplamasına değinelim. Uygulamayı başlattığınızda Üniversite butonuna tıkladıktan sonra Devlet veya Özel Üniversite seçimini yapmanız gerekiyor. Devlet üniversitesi seçeneğinde harfli not sistemindeki AA, BA, BB şeklindeki sistem kullanılıyor. Özel üniversite seçeneğinde ise 3 çeşit harfli not sisteminden* birini seçebiliyorsunuz. Gerekli seçimleri yaptıktan sonra ders sayısını girebilir, ders adı, kredisi ve harf notunu yazarak ortalamanızı hesaplayabilirsiniz.

*: AA, BA, BB, CB / A, A-, B+, B, B-, C+ / A1, A2, A3, B1, B2 

Volkan Yılmaz

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • YGS Puan Hesapla

    YGS Puan Hesapla, YGS sınavında yapmış olduğunuz doğru ve yanlış sayısına göre tahmini olarak alacağınız puanı hesaplamanızı sağlayan yararlı bir Android uygulaması.
  • Ortalama Hesaplama

    Ortalama Hesaplama, lise öğrencilerinin takdir ve teşekkür alacaklarını önceden hesaplaması için geliştirilen hem pratik hem de yararlı bir Android eğitim uygulaması.
  • E-Okul Ortalama Hesaplama

    E-Okul Ortalama Hesaplama, öğrencilerin dönem sonu ortalamasını hesaplamasını kolayca gerçekleştiren ücretsiz bir Android uygulamasıdır.
  • Mesafe Yakıt Hesapla

    Mesafe Yakıt Hesapla, uzun yola çıkanlar için yol yakıt hesaplaması yapma uygulaması.
  • Maaş Hesapla

    Maaş Hesapla, brüt maaş, net maaş, işsizlik maaşı ve diğer maaşları hesaplayabilmeniz için geliştirilen pratik ve ücretsiz bir Android maaş hesaplama uygulaması.
  • Karne Ortalaması Hesapla

    Karne Ortalaması Hesapla, karne alan öğrenciler için özel olarak hazırlanan ve öğrencilere takdir veya teşekkür alıp almadıklarını hesaplamaları için yardımcı olan ücretsiz bir uygulamadır.
  • KDV Hesapla

    KDV Hesapla, faturalar için yapmanız gereken KDV hesaplamalarını kolayca ve pratik şekilde hesaplamanızı sağlayan ücretsiz ve yararlı bir Android uygulaması.
  • Lise Ortalama Hesaplama

    Lise öğrencilerinin notlarını hesaplamasında yardımcı olacak ücretsiz bir Android uygulaması.