Picasa

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
4.3/5 ZİYARETÇİ
3,804,077 TOPLAM İNDİRME
25 MB DOSYA BOYUTU

Picasa ücretsiz olarak sunulan, kullanıcılara fotoğraflarını diledikleri gibi yönetme ve düzenleme imkanı tanıyan kapsamlı bir fotoğraf düzenleme aracı.

Not: Picasa yayından kaldırılmıştır. Eski sürümünü indirebilirsiniz; ancak performans sorunları ve güvenlik sıkıntıları yaşayabilirsiniz.

Picasa, Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarımız üzerinde kullanabileceğimiz bir resim görüntüleme ve düzenleme aracı olarak öne çıkıyor. Google imzası taşıyan bu yalın ve pratik program sayesinde bilgisayarımız üzerinde sakladığımız görüntüleri görüntüleyebilir ve küçük düzenlemelerle onları daha ilgi çekici bir hale getirebiliriz.

Bilindiği gibi resim ve fotoğraf düzenleme programı denince akla ilk olarak Photoshop geliyor. Photoshop’un domine ettiği bu kategoride basitliğiyle fark yaratan Picasa, herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilecek düzeyde bir program. Karmaşık olmayan tasarımı, kullanıcıları efektif bir şekilde yönlendiren arayüzü ve sunduğu işlevsel araçlar sayesinde Picasa, ücretsiz fakat etkin bir resim düzenleme programı arayan herkesin ilk tercihleri arasında yer almayı başarıyor.

Peki Picasa ile neler yapabiliyoruz? Öncelikle program sayesinde bilgisayarımızda farklı klasörler altında depoladığımız fotoğrafları tek bir merkezden yönetebilme ve onları görüntüleyebilme şansına sahip oluyoruz. Açıkçası fotoğraf görüntüleme programları kategorisinde birçok alternatif olmasına rağmen Picasa başı çekiyor. Picasa Web Albümü adı verilen özelliği sayesinde fotoğraflarımızı hem çevrimiçi hem de çevrimdışıyken rahatça düzenleyebiliyor ve beklentilerimize göre onları yönetebiliyoruz.

Picasa’nın en dikkat çeken özellikleri arasında yüz tanıma ve konum etiketleme özellikleri bulunuyor. Yüz tanıma teknolojisi sayesinde Picasa, kitaplığımızı tarıyor ve tespit ettiği aynı yüzleri ortak etiket çatısı altında birleştiriyor. Elbette işlem süresi fotoğraf miktarıyla doğru orantılı. Konum etiketleme özelliği ise kullanıcılara çektikleri fotoğraflara konum bilgileri ekleme şansı veriyor. Google Haritalar ile entegre çalışan bu özelliği kullanabilmek için ‘Yerler’ butonuna tıklayıp, Google Haritaları açıp uygun konumu seçmemiz yeterli oluyor.

Windows’un varsayılan fotoğraf göstericisinden çok daha şık ve işlevsel bir görüntüleyici sunan Picasa’da bu arayüz üzerinde fotoğraflarımıza şık dokunuşlar yapabiliyoruz. Elbette bu özellikler Photoshop kadar kapsamlı değil fakat basit işlemleri rahatlıkla yürütebilecek düzeyde. Bu durumun en büyük avantajı, araçların her seviyeden kullanıcı tarafından rahatlıkla kullanılabilmesini garantiliyor olması. Birkaç kullanımdan sonra Picasa’nın sunduğu tüm özelliklere alışmış ve her birinin ne işe yaradığını çözmüş duruma geliyoruz.

Picasa Özellikleri

  • Üst düzey güvenlik: Başkaları tarafından görülmesini istemediğimiz fotoğraflara şifreler ekleyerek onları daha güvenli bir şekilde saklayabiliyoruz.
  • Fotoğraf oylama: Favori fotoğraflarımızı diğerlerinden ayırmak için kullanabileceğimiz bu özellik sayesinde bir sonraki sefer onları daha kolay bulabiliyoruz.
  • Fotoğraf efektleri: Picasa’da birbirinden göz alıcı filtreler sunuluyor ve tüm filtreler sadece tek bir tıklama ile fotoğraflara eklenebiliyor.
  • Fotoğraf düzenleme araçları: Kesme, kırpma, kırmızı göz düzeltme, renk ayarları gibi işlemleri birkaç tıklama neticesinde gerçekleştirebiliyoruz. Hatta kolaj araçlarından yararlanarak birkaç fotoğrafımızı aynı karede buluşturabiliyor, ilgi çekici kolajlar hazırlayabiliyoruz.
  • Yedekleme çözümleri: Fotoğraflarımızı kaybetmemek için yedekleme özelliğinden faydalanıyoruz.
  • Poster oluşturma: Resimlerin kalitelerini bozmadan onları beklentilerimiz ölçülerinde büyütebiliyor ve poster boyutuna getirip bastırabiliyoruz.
  • Gelişmiş web entegrasyonu: Hoşumuza giden fotoğrafları anında kişisel blogumuzda yayınlayabiliyor veya web sitemize gömebiliyoruz.

Genel olarak başarılı bir fotoğraf düzenleme ve görüntüleme programı olarak özetleyebileceğimiz Picasa, ücretsiz olarak bulabileceklerinizin en iyileri arasında. Üstelik hiçbir bilgi birikimine sahip olmadan daha Picasa’yı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bu program en iyi ücretsiz Windows programları listesinde yer almaktadır.

Emircan Erdoğan

Picasa

ÜCRETSİZ
x
x
5/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
39,571 TOPLAM İNDİRME
33.1 MB DOSYA BOYUTU

Dijital fotoğrafları arşivlemek, efektlerle süslemek, albümler oluşturup paylaşmak gibi pek çok özellik Picasa ile ücretsiz.

Google'ın ücretsiz fotoğraf düzenleme ve arşivleme yazılımı Picasa, kapsamlı pek çok özelliği kullanıcılara sunuyor. Gelişmiş filtreleme seçeneklerinden Google+ entegrasyonuna kadar geniş bir yelpazede araçlar sunan Picasa geniş dijital fotoğraf arşivlerini yönetmek için çok doğru bir seçim.

Resim düzenlemek, efektlerle süslenmiş albümler hazırlamak, yüz tanıma fonksiyonuyla tüm fotoğrafları gruplandırmak Picasa ile mümkün hale geliyor. Google+ profilinizle tam uyumlu çalışan program kurulumdan hemen sonra bilgisayarınızdaki resimleri tarayarak arşivlemeye başlıyor.

Öne Çıkan Özellikler:

  • Yüz Tanıma: Programın yeni versiyonunun en dikkat çeken özelliği yüz tanıma özelliği. Bu özellik sayesinde fotoğraflardaki yüzler tanınıyor ve kişiler gruplandırılıyor. 
  • Google Map Entegrasyonu: Google Map ile entegre edilmiş konum bilgisi özelliğiyle geliştirilmiş coğrafi etiketlemelerle fotoğraflarınızı çektiğiniz yeri harita üzerinden ilişkilendirebiliyorsunuz.     
  • Fotoğraflarınızı organize edin: Picasa bilgisayarınızda bulunan tüm fotoğrafların yerlerini belirler ve bu fotoğrafları anında bir düzene sokar. Varlığını unuttuğunuz fotoğraflarınızı bulun. Picasa bilgisayarınızdaki tüm tarattığınız, kaybettiğiniz kısaca sahip olduğunuz fotoğrafları bulur ve tarihsel sıralama yöntemi ile onları sıralar.
  • Fotoğraflarınızı yeniden adlandırın ve taşıyın: Fazlalık yapan klasörlerden kurtulmak ve bu klasörler içerisinde bulunan fotoğrafları bir bütün halinde başka bir yere taşımak mı istiyorsunuz? Picasa içerisinde bu fazlalık klasördeki fotoğrafları açın ve bu fotoğrafların bulunmasını istediğiniz klasöre doğru sürükleyin. Bu kadar basit. Veya 198723981723c.jpg isimle bir fotoğrafı rerörö.jpg olarak mı değiştirmek istiyorsunuz? Picasa ile bir grup fotoğrafın adını değiştirmek sadece bir kaç saniyenizi alır.
  • Albüm yaratın: "Albums" bölümünü kullanarak fotoğraflarınızı hızlıca gruplandırın ve bir albüm içine koyun. Slayt şovları hazırlayarak bu şovları arkadaşlarınıza e-mail yolu ile göndermek de artık çok kolay.
  • Fotoğrafları oylayın: Sevdiğiniz favori fotoğraflarınıza altın yıldızlar vererek daha sonraki açışlarınızı daha da kolay yapabilirsiniz. En iyi fotoğrafları sıralayarak da bir kategori oluşturabilirsiniz.
  • Şifre korumalı koleksiyonlar: Fotoğraflarınızı kendinize mi saklamak istiyorsunuz? İstediğiniz fotoğraflarınıza Picasa ile şifre koyabilir ve bunların başkaları tarafından görülmelerini engelleyebilirsiniz.
  • Düzenleyin: Gri gökyüzünü mükemmel bir hale getirin.
  • Standart çözümler artık daha iyi: Picasa'nın standart çözümleri artık çok daha kolay. Kırmızı göz düzeltme, kesme, küçültme, renk ayarlarını düzeltme gibi bir çok olanak mevcut.
  • Mükemmel efektler ile fotoğraflarınızı sanat harikası yapın: Picasa'nın 12 görsel efekti ile fotoğraflarınızı bir kaç saatte değil bir kaç saniyede mükemmel bir sanat eseri haline getirebilirsiniz. Sepya modu, siyah-beyaz modu ve daha bir çok özellik ile fotoğraflarınız artık çok daha güzel görünecek.
  • Yakınlaş, Açıyı ayarla: İstediğiniz şekilde bir kare çekemediniz mi? Picasa ile bu kareyi istediğiniz açılarda değiştirmek artık çok kolay.
  • Paylaşın: Fotoğraf paylaşmanın en zor yolu artık hangi fotoğraflarınızı göndereceğinizi seçmek... Email yolu ile fotoğraflarınızı yollayın. Bir kaç tıklama ile fotoğraflarınızı arkadaşlarınıza, sevdiklerinize gönderebilirsiniz. Google Mail yolu ile artık fotoğraf paylaşımı çok kolay.
  • Fotoğraflarınızı kendi sitenize koyun, ücretsiz olarak: Picasa Web Album'lerini internete koymanın en kolay yolunu size sunuyor. Sadece istediğiniz fotoğrafları seçin ve yayınla tuşuna basın.
  • Blogunuza koymak istiyorsanız "BlogThis!" tuşu sayesinde resimlerinizi anında Blogger blogunuza yükleyebilirsiniz.
  • Yedekleyin: Dijital hafızalarınızı kaybetmeyin. Picasa ile güvenle yedekleyin.
  • CD veya DVD'ye tüm arşivlerinizi yazdırın: İster CD veya DVD'ye isterseniz de sabit diskinizin istediğiniz bir bölümüne tüm fotoğraf arşivinizi yedekleyin. Üstelik çok kısa bir sürede bu işlemi yapabilirsiniz. Ve bu yedeklenen dosyalara da istediğiniz şifreleri vererek yedekleri sadece sizin kullanabileceğinizi garanti altına alabilirsiniz.
  • Yaratın: Fotoğraflarınız ile uğraşırken eğlenin, fotoğraflarınızı bir filme çevirin. Filmmaker ile istediğiniz fotoğrafları bir slayt şov halinde film formatına sokabilirsiniz.
  • Masaüstü Resmi veya Ekran Koruyucusu yapın: En iyi fotoğraflarınızı masaüstünde görüntüleyin veya istediğiniz fotoğrafları seçerek bir ekran koruyucusu oluşturun. Bu sayede kendinize özel bir ekran koruyucunuz olsun.
  • Poster yaratın: %1,000 oranında büyüterek yine de aynı kaliteye sahip resimler ortaya çıkartabilir ve bunları bastırarak odanıza poster yapabilirsiniz. Picasa ile herşeyi yapabilirsiniz.
  • Kolaj çalışması yapın: Bir grup fotoğrafınızı kolaj çalışması yapmak için kullanabilirsiniz. Bu güzel çalışmaları daha sonra ister poster olarak bastırabilir isterseniz de sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.
Yeşim Halıcı

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Tintii

    Tintii resimlerinizin üzerindeki renklere canlılık katabileceğiniz başarılı bir resim filtresi uygulamasıdır.
  • Fragment

    Fragment, çapraz platform desteğine sahip, hızlı, benzersiz ve ücretsiz bir resim görüntüleme programıdır.
  • Tiler v2.0.1

    Tıler, Windows resim görüntüleme ve düzenleme uygulamasıdır.
  • PostcardViewer

    PostcardViewer ücretsiz ve özelleştirilebilir nitelikte bir Flash resim yükleyicisidir.
  • Fotobounce

    Fotobounce, fotoğraflarınızı arşivleyip düzenleyebileceğiniz kullanışlı bir program.
  • PolyView 4.30

    Polyview, 32-bit bir resim görüntüleme ve dosya biçimi dönüştürme aracıdır.
  • PolyView 4.36

    Polyview, 32-bit bir resim görüntüleme ve dosya biçimi dönüştürme aracıdır.
  • PhotoGrok

    PhotoGrok, bilgisayarınızda yer alan resim dosyalarını hızlı bir şekilde aramanıza ve kategorize etmenize olanak sağlayan ücretsiz bir programdır.