ReadMe!

x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
121 TOPLAM İNDİRME

ReadMe!, Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir e-kitap okuma uygulamasıdır.

ReadMe!, Android cihazlarınıza indirip kullanabileceğiniz bir e-kitap okuma uygulamasıdır. Biliyorsunuz ki artık teknolojik araçlar günlük hayatımızda kullandığımız pek çok şeyin yerini alıyorlar.

Kitaplar da buna dahil elbette ki. Artık yanımızda koca koca ağır kitapları taşımak zorunda kalmadan tablet ya da telefonlarımızdan kitap okuma şansına sahibiz. Bunu da epub okuyucu uygulamalara borçluyuz.

ReadMe! de güzel ve farklı bir e-kitap okuma uygulaması. Uygulama sadece size bir okuyucu sunmuyor, bunu çok daha farklı ve kullanışlı bir şekilde yapıyor. Bunun için kullandığı sistemin adı ise Spritz.

Spritz, çok daha hızlı ve rahat okuyabilmemiz için yeni geliştirilmiş bir sistem. Bu sistemde siz bir yazıyı okurken gözlerinizi hareket ettirmiyorsunuz, fakat kelimeler tek tek gözünüzün önüne geliyor.

Yani bir makaleyi ya da yazıyı okurken Spritz kelimenin Optik Tanıma Noktası denen bir noktasını buluyor, oradaki harfi kırmızı yapıyor ve o kelimeyi karşınıza çıkarıyor. Ardından da bir sonraki kelimeyi. Böylece belli bir hızda kelimeler üstüste karşınıza çıkıyor ve siz de gözünüzü hareket ettirmeden yazıyı okuyabiliyorsunuz.

Spritz sistemi ile bir yazıyı okuyacağınız zaman kelimelerin çıkma hızını da istediğiniz yavaşlıkta ya da hızlılıkta ayarlayabiliyorsunuz. Böylece isterseniz hızlı okuma yapabiliyorsunuz isterseniz de okumanın keyfini çıkarabiliyorsunuz.

Bu uygulama da size yazıları Spritz ile okuma rahatlığını sunuyor. Uygulamaya giriş yapmadan dakikada 450 kelimeye kadar hızı yükseltebiliyor, eğer üye olursanız bunu dakikada 1000 kelimeye kadar yükseltebiliyorsunuz.

Uygulama size bookmark sistemi de sunuyor, istediğiniz sayıda nerede olursanız olun bookmark oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca uygulama sayfaları otomatik olarak çeviriyor. Kendi kitaplarınızı da ekleyip okuyabildiğiniz uygulamada farklı renk temaları da mevcut.

Eğer siz de hızlı bir şekilde kitap okumak istiyorsanız bu uygulamayı tavsiye ediyorum.

Elifcan Mehekli Çakmak

ReadMe!

x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
62 TOPLAM İNDİRME
37.9 MB DOSYA BOYUTU

ReadMe!, iPhone ve iPad cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir e-kitap okuma uygulamasıdır.

ReadMe!, iPhone ve iPad cihazlarınıza indirip kullanabileceğiniz bir e-kitap okuma uygulamasıdır. Spritz denen bir sistemi kullanan uygulama size gerçekten farklı ve orijinal bir kitap okuma deneyimi sunuyor diyebilirim.

Bildiğiniz gibi artık hayatın her alanında olduğu gibi teknoloji kitap okuma alışkanlıklarımızı da değiştiriyor. Artık yanımızda kitap taşımak zorunda kalmadan telefon ya da tabletlerimizden rahatça kitap okuyabiliyoruz.

Spritz sistemi de kitap okuma alanında teknolojiden biraz daha fazla faydalanmak adına geliştirilmiş bir uygulama diyebilirim. Gerçekten hızlı bir şekilde okumanızı sağlayacak olan uygulama aynı zamanda gözlerinizi de yormuyor.

ReadMe! de Spritz sistemini kullanan bir e-kitap okuma uygulaması. Spritz sisteminin nasıl bir şey olduğundan bahsedecek olursak, bu sisteme göre siz yazıyı okurken gözlerinizi hareket ettirmiyorsunuz. Onun yerine kelimeler aynı noktada sürekli olarak üstüste beliriyor ve siz de yazıyı bu şekilde okuyorsunuz.

Optik Tanıma Noktası adı verilen bir nokta belirleyip kelimelerin o noktasındaki harfini de kırmızı yaparak okumanızı çok daha rahat hale getiren bu sistemde okuma hızınızı isterseniz yükseltebiliyor isterseniz de düşürebiliyorsunuz.

ReadMe uygulaması ile dakikada 100 kelimeden dakikada 1000 kelimeye kadar farklı seçeneklerden size uygun olanını seçip kitap okuma şansına sahipsiniz. Ayrıca uygulamadaki bookmark sistemi sayesinde nerede kaldığınızı unutmuyorsunuz.

Yine uygulamaya kendi kitaplarınızı da ekleyip okuyabilme şansına sahipsiniz. Bununla birlikte uygulamanın farklı renk temaları da hoş bir dokunuş olmuş. Eğer siz de hızlı bir şekilde kitap okumak istiyorsanız bu uygulamayı tavsiye ediyorum.

Elifcan Mehekli Çakmak

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • EZ Tools

    Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz yardımcı araçlar uygulamasıdır.
  • ZDbox

    ZDbox, birçok faydalı alt uygulamayı bünyesinde barındıran bir yardımcı araçlar uygulaması.
  • Photo Recovery Shop

    Photo Recovery Shop silinen fotoğraflarınızı kurtarmanıza yardımcı olan bir Android uygulamasıdır
  • Play!

    Play!, PlayStation 2 oyunlarını Android cihazlarınızda çalıştırmanıza yardımcı olan bir emülatördür
  • Adobe Shadow

    Adobe Shadow, web sitelerinin mobil tarayıcılardaki görünümünü Android cihazlar üzerinden test etmek için web geliştiricilere özel olarak hazırlanmış kullanışlı bir uygulama.
  • Toucher

    Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz yardımcı bir araçtır.
  • Tinkerplay

    3 boyutlu yazıcılar için model tasarımı yapabileceğiniz ücretsiz bir uygulama.
  • Shutdown7

    Shutdown7 ile bilgisayarınızı cep telefonunuz üzerinden kapatabilirsiniz