RedPhone

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
291 TOPLAM İNDİRME

RedPhone uygulamasını kullanarak Android cihazlarınızdan kriptolu telefon görüşmeleri yapabiliyorsunuz.

RedPhone uygulaması, Android akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının dostlarıyla en güvenli şekilde telefon görüşmeleri sağlamayı hedefleyen ücretsiz ve açık kaynak kodlu uygulamalar arasında yer alıyor. Özellikle son senelerde kullanıcı gizliliği ihlallerinin ve güvensiz internet bağlantılarının ne kadar yaygın hale geldiğini dikkate aldığımızda, bu tür şifrelenmiş görüşmeler sağlayan uygulamaların değeri biraz daha anlaşılıyor diyebilirim.

Oldukça kolay kullanılır ve sade bir arayüzle birlikte sunulan uygulama, yükler yüklemez aramalar yapmanıza olanak tanıyor ve bu iş için çok fazla efor sarfetmenize gerek kalmıyor. Benzer pek çok uygulamada olduğu gibi RedPhone uygulamasında da karşı tarafı şifrelenmiş sesli görüşme ile arayabilmek için onun da RedPhone kullanması mecburi. Ancak karşı taraf uygulamayı kullanmıyorsa yine de arama yapabiliyorsunuz ancak şifreleme özelliğinden faydalanamıyorsunuz.

Uygulama normal telefon hattınız üzerinden değil, 3G yahut WiFi internet bağlantınızdan faydalandığı için görüşmeleri yapabilmek internet bağlantınızın hızına ve durumuna bağlı. Ancak aktarılan sesli görüşmelerin oldukça az yer kaplamaları sayesinde kotanıza dair herhangi bir korkuya düşmenize gerek kalmıyor. Normal hattı kullanmadığı için de dakikalarınızın gitmesi gibi bir sorunla karşılaşmak mümkün olmuyor.

Hem yerel hem de uluslararası görüşmeleri destekleyen uygulama, mesafelerin artması veya azalmasından etkilenmiyor. Ancak karşıdaki alıcının da stabil bir internet bağlantısına sahip olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Güvenli çağrılar yapmak isteyen ve özel bilgilerine erişilmesinden hoşlanmayan kullanıcıların göz atmadan geçmemeleri gerektiğine inanıyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • RTÜK İletişim Merkezi

    RTÜK İletişim Merkezi uygulaması izleyicilerin programlar hakkındaki şikayetlerini ulaştırabileceği ücretsiz bir iletişim platformu.
  • IM+

    IM+, 2010 yılının en popüler çoklu iletişim protokollerini desteleyen, platform bağımsız, tüm iletişim servislerini desteleyen ücretsiz bir sohbet uygulamadır.
  • LoL Messenger

    LoL Messenger isimli uygulama, League of Legends hesabınızdaki kişileriniz ile iletişim kurmanızı sağlıyor. Bu sayede siz oyunda değilken bile League of Legends hesabınızdaki kişileriniz ile iletişim kurabiliyorsunuz.
  • Hello APK

    Hello APK, Facebook kişilerinizle daha rahat iletişim sağlayabilmenize imkan tanıyan bir Android uygulaması. Kim arıyor, arama engelleme özellikleri de mevcut.
  • Talkray

    Talkray, anlık mesajlaşma ve iletişim uygulamalarından biri.
  • MessageMe

    MessageMe, WhatsApp benzeri ve oldukça kapsamlı bir mesajlaşma ve iletişim uygulaması.
  • Curse

    Curse oyun içi iletişim kurmanızı sağlayan bir mobil sohbet uygulamasıdır
  • iMeet

    iMeet, konferans görüşmesini ve çeşitli paylaşımları anlık olarak sunabilen bir iletişim uygulaması.