Rush to Adventure

ÜCRETSİZ
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
464 TOPLAM İNDİRME
15.3 MB DOSYA BOYUTU

Retro oyunseverler için sidescroller bir Aksiyon RPG olan Rush to Adventure ile isimsiz bir kahramano oynayıp canavarların istila ettiği bir adayı temizleyin.

Aksiyon ve RPG oyunlarını harmanlayan bir retro oyun arıyorsanız şu anda alpha sürümü çıkan Rush to Adventure'a bir göz atmanızı tavsiye ediyorsuz. Android versiyonu da çıkan oyundan maksimum keyif alabilmek için bir GamePad'e ihtiyaç duyulsa da PC başında siz bu oyunu oynarken bur tür bir sıkıntı ile karşılaşmayacaksınız. Zelda 2'den sonra sidecroller aksiyon ve RPG unsurlarını birbirne bağlayan klasik bir oyun bulamayanların yüzünü güldürecek olan bu oyun bağımsız Digital Awakening tarafından hazırlandı.

Grafiklere göz gezdirdiğinizde bu oyunu şişirerek anlattığımı düşünüyor olabilirsiniz ama oyunun mekaniklerini kendiniz oynayıp görünce nasıl bir Rush to Adventure'nin potansyelini sizin de fark etmeniz mümkün. Gelişim aşamasında kaydedilmiş adımlara bakacak olursak bu oyun bir sonraki aşamasına oldukça hazır gibi görünüyor. İsimsiz bir kahramanla maceraya atıldığınız bu RPG'de amacınız yatatıklar tarafından istila edilmiş bir adayı huzura kavuşturmak. Sizi bekleyen bol bol görev ve ondan fazla da kesilecek yaratık var. Nintendo'nin klasik oyunlarını andıran oyun dinamkileri gözü geçmişte kalanların isteklerini yerine getirebilecek düzeyde bir aksiyon sunuyor. İki boyutlu klasiklerin kulaklarını çınlatan bu oyunda kılıç ve kalkan dinamiklerine hakim olmanız isteniyor. Rakiplerinizin hareketlerine göre kılıç darbesi indirip onların hamlelerini karşılayabilmek için kalkanınızı kaldırmanız gerekiyor.

Planlı saldırılar gerçekleştirmeniz için farklı özel saldırılarınız da var. Akla gelen ilk örnekler Zelda oyunlarından bildiğimiz şarjlı saldırı ve koşarak saldırı gibi özel hareketler. Alpha versiyonunda oyun mekanikleri için gösterilen özeni oldukça beğendik ve daha fazlasının kapıda olacağını umuyoruz. Mobil veya PC fark etmeksizin, klasik bir oyun serüveni arıyorsanız Rush to Adventure tam da aradığınız şey.

Alper Çetiner

Rush to Adventure

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
67 TOPLAM İNDİRME

Retro oyunseverler için sidescroller bir Aksiyon RPG olan Rush to Adventure ile isimsiz bir kahramano oynayıp canavarların istila ettiği bir adayı temizleyin.

Aksiyon RPG arayan retro oyunseverlere müjdemiz var. Bağımsız Digital Awakening'den klasik oyunlara özlem duyanlar ve Zelda 2'den sonra aradığını bulamayanlar için Android'e güzel bir alternatif çıktı. 2 boyutlu sidecroller unsurları ile donatılmış bir RPG oyunu olan Rush to Adventure, ilk bakışta basit görünümünden ötürü geri çevirmek isteyebileceğiniz bir oyunun izlenimini yaratabilir. Yanıldığınızı görmek için oyunu mutlaka oynamanız gerekiyor.

Grafiklerine baktığımız zaman oyunu fazla şişirdiğimi düşünüyor olabilirsiniz, ancak oyunun mekaniklerini oynayarak deneyimlediğiniz zaman kontrollerini oldukça beğendik. Şu an tamamnlanmış bir versiyonunu oynamayacağınız oyunun gelişim aşamasına hazır olduğunu söylersek abartmış olmayız. İsimsiz bir kahraman olarak başladığınız oyunda yaratıklar tarafından ele geçirmiş bir adaya ulaşmanız gerekiyor. Tamamlanacak bir sürü görev ve öldürülecek bir sürü düşman var. Nintendo tarzında bir aksiyon arayanların ağzına bal döken Rush to Adventure, kılıçlı kalkanlı bir savaşa özlem duyanlara iki boyutlu bir klasik sunuyor. Her kılıç darbesiyle rakiplerinizin can barını eksiltirken doğru zamanlamayı öğrenip saldırılara karşı kalkan kaldırmanız esastır.

Sahip olacağınız bir kaç özel hareket de daha planlı saldırılar yapmanıza imkan tanıyor. İlk akla gelen hareketlerin bazıları da bir Zelda klasiği olan şarjlı saldırı ve koşarak saldırı. Unutmamak lazım ki, oyun henüz alpha aşamasında ve gelinen aşamaya gösterilen özeni oldukça beğendik. Daha fazlasının kapıda olmasını umuyoruz. Oyundan maksimum keyfi almak için de bir GamePad kullanmanızı öneriyoruz. PC için de çıkan bir versiyonun olduğunu hatırlatalım.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Adventure Craft

    Adventure Craft açık dünya tabanlı bir aksiyon RPG oyunudur
  • Return to Monkey Island

    Return to Monkey Island yepyeni bir korsan deneyimini karşımıza çıkaracak.
  • UNDAWN

    UNDAWN, size farklı bir MMO deneyimi sunar. PvP ve PvE mücadelelerinde hayatta kalmak için UNDAWN’ı indirin ve maceraya atılın.
  • GRIME

    GRIME, değişen silahlarla yaratıkları yok ettiğiniz aksiyon rpg oyunu.
  • Trine 5 A Clockwork Conspiracy

    Trine serisi devam ediyor. Trine 5 A Clockwork Conspiracy’yi hemen indirin ve dilerseniz arkadaşlarınızla isterseniz de tek başınıza bu hoş oyunu oynayın.
  • Ronin: Two Souls

    Ronin: Two Souls, oyuncuların Samuray olarak bulunduğu Türk yapımı aksiyon rpg oyunu. Ronin: Two Souls, Steam'de!
  • Hades

    Hades Steam'de! 2020'nin en iyi PC oyunları arasında gösterilen Hades, Supergiant Games imzalı aksiyon rpg oyunu.
  • Cyberpunk 2077

    Cyberpunk 2077 Steam'de! The Witcher 3 Wild Hunt'ın yaratıcılarından açık dünya aksiyon rpg oyunu Cyberpunk 2077 yüksek inceleme puanlarıyla da dikkat çekiyor.