Skullgirls

x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
383 TOPLAM İNDİRME

Skullgirls eski dövüş oyunlarına benzer oynanışa sahip, hızlı ve dinamik bir bağımsız dövüş oyunudur.

Skullgirls ile ilk tanışmam bir arkadaşımın önerisi üzerine olmuştu. Bağımsız oyunların yine baş gösterdiği bir dönemde bu derece kaliteli bir dövüş oyunu tüm dövüş tutkunlarının ilgisini çekmiş, aslında daha o zamanda bile birçok kişi tarafından olumlu puanlar almıştı. Dövüş oyunlarının zamanımızda çok fazla ilgi görmemesiyle birlikte ciddi anlamda ortaya bir proje atmış her stüdyo şu sıralar yoğun ilgi görüyor. Özellikle dünya çapında oynanan başlıkları bir kenara bırakırsak yeni çıkan her dövüş oyunu iyisiyle kötüsüyle oynanıyor ancak hala beklenilen ilgi karşılanamıyor. Bu seferki örneğimiz de yine bağımsız bir stüdyodan çıkma, iddiasız ancak çok eğlenceli bir yapım olan Skullgirls.

2 boyutlu, klasik dövüş oyunu sınıfına giren Skullgirls hızlı temposu ve eğlenceli dinamikleriyle hem ustaları hem de yeni oyuncuları cazbeden bir yapıya sahip. Oyundaki hareket ve kombo sistemleri çok zor olmamakla birlikte, her koşula ayak uydurmaya alışmakta öyle kolay olmuyor. Alışması kolay ancak ustalaşması zor olan dövüşçü kızlarımız da bir garipler. İlk başta oyunun karakter detayları ve animasyonları nedeniyle Skullgirls'ü, Capcom'un eski dövüş oyunu Darkstalkers'a benzettim. Ancak daha şirin grafikler, yumuşak animasyonlar ve elbette yoğun temposuyla Skullgirls "yeni" bir dövüş oyunu olduğunu da oyunculara hissettiriyor.

Denge noktasına gelecek olursak Skullgirls'te sonsuz komboları engellemek için yaratılmış özel bir recovery sistemi bulunuyor. Ne kadar ustalıkla özel hareketleri birbirine bağlasanız da belirli bir noktada rakibin recovery hakkı oluyor. Bu sayede çekişmeli bir maç istismara kurban gitmeden eğlenceli bir ortama dönüşebiliyor. Zaten en başta da yapımcıların hedefi turnuvalık bir yapımdansa arkadaş ortamında eğlenmek için tasarlanan, arcade tadında bir oyun olmuş. Bunu Skullgirls'ün her anında hissetmek oyuncuya büyük bir keyif veriyor.

Marvel vs. Capcom gibi bazı dövüş oyunlarından hatırlayacağımız assist sistemi Skullgirls'te de boy gösteriyor. Yardımcı karakteri ekrana bir saniyeliğine çağırıp zor durumlarda veya kombo planlarınızda kullanıyorsunuz. Ekranı çok fazla meşgul etmemekle birlikte karışık bir izlenim de yaratmayan assist'ler tam da olması gerektiği gibi oyuna uymuş. Karakterler demişken Skullgirls'te adından anlaşılacağı gibi tüm karakterlerimiz birbirinden tuhaf yeteneklere sahip kızlar. Her birinin farklı özel saldırıları ve yetenekleri bulunuyor, daha çok fantastik animasyonlar ve mizahi bir algı sizleri bekliyor. Dövüşle birlikte oyunda seçebileceğiniz hikaye moduyla karakterler hakkında da birkaç şey öğrenebiliyorsunuz. Ancak tabii ki oynanışın yanında bu daha çok merak edenler için tasarlanmış.

Skullgirls her türden dövüş oyuncusuna hitap edebilecek, eğlenceli bir yapım olarak belki de son zamanlarda çıkmış en denenesi dövüş oyunu. Eğer yumruklarınızı konuşturmak istiyorsanız ücretine aldırmadan satın alabileceğinizin garantisini veriyoruz.

Not: Skullgirls, Steam'in yılbaşı indirimi dolayısıyla şu anda 8 TL. Kaçırılmayacak dövüş fırsatı diye buna denir!

Cenk Barkın Us

Skullgirls

ÜCRETSİZ
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
85 TOPLAM İNDİRME

Skullgirls, LINE'ın Android platformuna ücretsiz çıkardığı iki boyutlu dövüş oyunu.

Skullgirls, LINE Corporation tarafından geliştirilen iki boyutlu dövüş oyunu. Android platformunda ücretsiz indirilmeye açılan oyunda anime karakterlerle aksiyona giriyoruz. Kurukafa kızlar olarak bilinen acımasız karakterlerle mistik bir dünyada yolculuğa çıkıyoruz.

Karakter modellemeleri kadar animasyonları da oldukça başarılı, etkileyici bulduğum oyun, farklı türleri bir arada sunuyor. Aksiyon, rpg, dövüş, strateji… Her şey oyunda mevcut. Oyunu diğer dövüş oyunlarından ayıran en önemli nokta; mesajlaşma uygulaması olarak bildiğimiz LINE’ın geliştiricileri tarafından hazırlanmış olması. Zaten bu yansımayı grafiklerden anlamışsınızdır. 

Tek dokunuş veya kaydırma hareketleriyle müthiş hareketler, kombolar yapabildiğiniz (seviye atladıkça özel hareketlerin kilidi açılıyor) oyunda şu an için dört oyun modu yer almakta. Hikaye modunda kurukafayı bulmak için uğraş veriyorsunuz. Bulmaca moduna geçtiğinizde diğer oyuncularla mücadele ederek yeni dövüşçülerin kilidini açıyorsunuz. Günlük etkinlik modu, adından da tahmin edeceğiniz üzere her gün karaktere özel etkinliklerin açıldığı sınırlı süreli mod. Son olarak eğitim modu yer alıyor ki burası komboları öğrenmek, farklı kombinasyonları denemek, tekniğinizi geliştirmek için harika bir yer.

Erkan Calp

Skullgirls

ÜCRETSİZ
x
x
4/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
12 TOPLAM İNDİRME
228 MB DOSYA BOYUTU

Skullgirls, LINE'ın iPhone ve iPad'de oynanabilen iki boyutlu dövüş oyunu.

Skullgirls, LINE’ın PC’den sonra mobil platforma çıkardığı dövüş oyunu. Karakterleri yandan gördüğünüz, iki boyutlu dövüş oyunlarını seviyorsanız anime çizgilerini taşıyan bu yapımın bağımlısı olacaksınız. iOS için de ücretsiz ve hem iPhone hem de iPad’de zevkli oynanış sunuyor.

Tek dokunuş ve kaydırmaya dayanan yenilikçi kontrol sistemiyle tüm cihazlarda rahatlıkla oynanabilen Skullgirls’ü diğer dövüş oyunlarından ayıran tek şey LINE Corporation tarafından geliştirilmiş olması değil. Anime severleri ekran başına kilitleyeceğini düşündüğüm yapımda kurukafa kızlar olarak bilinen dövüşçülerin hem görünümleri hem de hareketleri üzerinde çalışıldığını görüyoruz. Animasyonlar da çok başarılı. Dövüştükçe yeni özel hareketler kazanan karakterleri oynanış stilinize göre özelleştirme şansına da sahipsiniz.

Oyunda şu an için oynanabilir 4 mod var. Kurukafanın planlarını suya düşürdüğünüz hikaye modu ve yeni dünya genelinde oyuncularla dövüşerek yeni dövüşçülerin kilidini açtığınız bulmacaya dayalı dövüşler dışında karaktere özel etkinlikler, eğitim modu yer alıyor.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • UNDAWN

    UNDAWN, size farklı bir MMO deneyimi sunar. PvP ve PvE mücadelelerinde hayatta kalmak için UNDAWN’ı indirin ve maceraya atılın.
  • GRIME

    GRIME, değişen silahlarla yaratıkları yok ettiğiniz aksiyon rpg oyunu.
  • Trine 5 A Clockwork Conspiracy

    Trine serisi devam ediyor. Trine 5 A Clockwork Conspiracy’yi hemen indirin ve dilerseniz arkadaşlarınızla isterseniz de tek başınıza bu hoş oyunu oynayın.
  • Hades

    Hades Steam'de! 2020'nin en iyi PC oyunları arasında gösterilen Hades, Supergiant Games imzalı aksiyon rpg oyunu.
  • Ronin: Two Souls

    Ronin: Two Souls, oyuncuların Samuray olarak bulunduğu Türk yapımı aksiyon rpg oyunu. Ronin: Two Souls, Steam'de!
  • Clockwork Revolution

    Clockwork Revolution oldukça ilginç ve farklı bir oyun. Steampunk estetiğini kullanan bu oyunda zamanı dilediğimiz gibi yönetebiliyoruz.
  • Immortals Fenyx Rising

    Aksiyon ve macera oyunları arasında yer alan Immortals Fenyx Rising gizemli bir dünyayı karşımıza çıkardı.
  • Brutal Legend

    Aksiyon ve macera yüklü yapısı ile oyuncuların beğenisini kazanan Brutal Legend, sürükleyici anlara ev sahipliği yapıyor.