Slayin

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
3.5/5 EDİTÖR
3.5/5 ZİYARETÇİ
989 TOPLAM İNDİRME
5.6 MB DOSYA BOYUTU

Klasik oyunseverlere benzersiz bir arcade zevki yaşatacak, soluksuz oynanan bir oyun.

Bu aralar iOS için trend olan Slayin'in aslında bir PC versiyonunun da bulunduğunu biliyor muydunuz? Slayin, günün stresinden kurtulmak isteyen ve kendini tamamen oyuna odaklamak isteyen bünyelere tesiri yüksek bir ilaç. Oyunda, bıraktığınızda, kendi kendine yürüyen bir şövalyeyi sağa ve sola oynatıp zıplıyorsunuz. Sürekli değişen dinamik arkaplanından yeni bir seviyeye geçtiğinizi anladığını bu oyunda karşınıza durmaksızın yeni yaratıklar geliyor.

Oyunda amacınız, karşınıza çıkan tüm düşmanları kılıçtan geçirmek. Yeterince beyin gücü harcamamızı sağlayan Slayin yapımcıları bizi bir nebze olsun düşünmüş: Saldırmak için ayrı bir buton yok. Kılıcı öne tutarak yürüyen yağız delikanlımız sağ olsun, kılıcın dokunduğu tüm yaratıklar hakkettikleri sona ulaşıyorlar.

PC için alışılagelmemiş basit grafiklere sahip olan bu oyun, gönlünüzü şirin tasarımlarıyla okşamayı deniyor. Aslında bakarsanız minimalist bir perspektiften bu işi de oldukça iyi başarmışlar. 100 Level süren bir macera eşliğinde dönem dönem karşınıza mitolojik bölüm sonu canavarları çıkıyor. Ve oyunun bize sunduğu bir güzel sürpriz de 25’inci Level sonrası bir büyücüyü ve 50’nci Level sonrası bir bıçak ustasını karakter seçkilerine çıkarması. Büyücü, diğer iki karakterin aksine zıplamıyor ama bunun yerine kendi etrafında girdaplar oluşturarak tehlikeyi savuşturuyor. Bıçak ustası önlü arkalı bıçaklarla şövalyeden daha çevik ama daha dayanıksız bir karakter.

Oyun içersinde kestiğiniz yaratıklardan düşen altınları toplayarak zaman zaman ekranın sağında veya solunda beliren satıcılardan yeni silahlar, zırhlar ve enerjinizi doldurması için et alabiliyorsunuz.

"Basit görünsün, zor olsun ve bana hayatı unuttursun" diyenleriniz varsa Slayin sizi dünyevi sorunlardan kurtaracak bir numaralı terapidir.

Alper Çetiner

Slayin

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
63 TOPLAM İNDİRME

Slayin içerisinde bolca aksiyona yer veren bir platform oyunudur

Slayin, retro tarzdaki grafikleri zengin bir içerikle birleştiren bir aksiyon oyunu ve platform oyunu karışımıdır.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinize ücretsiz olarak indirip oynayabileceğiniz bir oyun olan Slayin'de oyuna 6 farklı kahramandan birini seçerek başlıyoruz. Knight, Wizard, Archer, Tamer, Ninja veya Knave adlı kahramanlarımız kendilerine özel yetenekler ve oyun stillerine sahipler. Kahramanımızı seçtikten sonra ise destansı maceramız başlıyor. Her köşe başında tehlikenin kol gezdiği Slayin'de yapmamız gereken önümüze çıkan, yukarıdan bize yakkaşan tuzakları atlatmak, karşımıza çıkan düşmanları yok etmek ve ilerlemek. Oyunun kontrollerinin gayet basit olduğu söylenebilir; fakat oyunda ilerledikçe işler karışıyor ve daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bölüm sonlarında ejderhalar gibi dev bölüm sonu canavarlarıyla karşılaşıyoruz ve heyecan dolu savaşlara katılıyoruz. Bu savaşlarda bu canavarları yok ederek hazinelerini ele geçirebiliyoruz.

Slayin'de rol yapma öğeleri de yer almakta. Oyunda düşmanlarımızdan değerli eşyalar, büyülü silahlar ve zırhlar düşebiliyor ve yeni büyüler öğrenebiliyoruz. Ayrıca oyunda NPC'lerden eşyalar da satın alabiliyoruz. Oyunda bizi çok sayıda bölüm beklemekte. Slayin sahip olduğu 8 bit grafikleri, özel chiptune müzikleri ile tam anlamıyla retro bir atmosfer yaratmakta. Oyunun giderek artan zorluğu ve eğlendirici oyun yapısı kısa sürede oyuna bağımlı olmanıza neden oluyor. Eğer kaliteli bir platform-aksiyon oyunu oynamak isterseniz Slayin'i tavsiye ederiz.

Can Erdil Şentürk

Slayin

x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
19 TOPLAM İNDİRME
19.1 MB DOSYA BOYUTU

Slayin, başınızı kaldırmadan, nefesinizi tutarak oynayacağınız ve gerilimi her saniye artan bu arcade oyununda sürekli artarak gelen düşmanları biçmeniz gerekiyor.

Slayin oynakmak için haklı bir sebebiniz olabilir. Peki neden mi? Oyun oynamayan insanlar amaçlarının aynı olmadığını varsayarsak, kimimiz engin bir dünya keşfetmek için, kimilerimiz ise yeteneğini sınamak için vaktini geçiriyor diyebiliriz. Bazılarımız senaryolara hayran kalırken, grafiklerden etkilenenlerimiz de çoktur.

Bazen farklı zevklerimiz ve renklerimiz olsa da oyun oynamak farklı bir amaca da hizmet ediyor:

Slayin eski güzel günleri geri getiriyor. Stresli veya yorucu bir günün ardından bazen öyle bir oyun oynamak istiyoruz ki, bizim -bir saniye bile- olsun başka bir şeyi düşünmemize izin vermesin. Nefesimizi tutarak ve günün çilesinden kaçarak geçirdiğimiz bu vakit bir meditasyon veya derin bir trans durumu olarak da nitelendirilebilir. İşte tam da bu durumu yaşamak isteyenler için Slayin elindeki tüm malzemesini bizlere sunuyor.

Slayin, oyun salonlarından alışıldık olan bir oynanış tarzına sahip. Dinamik olarak değişen bir arkaplan görseli ve sürekli daha zor yaratıkların ekranı doldurmasıyla birlikte yapmanız gereken şey, haritayı bu iblislerden temizlemek. Oyunda otomatik olarak hareket eden bir karakteri sağa ve sola oynatıp havadan gelen tehlikeler veya yerde bulunan engeller için zıplatabiliyorsunuz. Yaratık kesmek için ayrı bir tuşunuz yok. Kılcın burnu rakipe dokunsun yeter. Ne var ki, her şey bu kadar kolay değil.

Oyunu zevkli hale getiren şey, zorluk seviyesinin sürekli artması ve 100 level arası meydana çıkan muhtelif bölüm sonu canavarlarına karşı mücadele etmek. Biçtiğiniz yaratıklar para düşürüyorlar. Çok bekletmeden arka arkaya ortalığı dağıtmayı başarırsanız artan combo sayısı ile birlikte kazandığınız para artıyor. Bu para ile belli zamanlarda ekranın sağında veya solunda beliren yaşlı satıcıdan yeni silahlar ve zırhlar ediniyorsunuz, veya canınızı doldursun diye orta çağ stilinde kocaman bir dana butunu afiyetle yiyorsunuz.

Oyun tek bir karakterle de sınırlı değil. 25 Level’ı arkada bırakanlara zıplamayan ama onun yerine ufak girdaplar oluşturan bir büyücü, 50 Level’ı arkada bırakanlara bir bıçak ustası karakter seçkilerinde sunuluyor. Açık söylemek gerekirse 60’a vardım ama betim benzim de attı. Yine de “keşke yapmasaydım” diyemedim ve terapim sonucu size bu yazıyı ulaştırıyorum.

Flappy Bird gibi tam odaklanma isteyen bir oyuna meraklıysanız ve 3-5 komut sizi daha çok neşelendirecekse Slayin kesinlikle sizin kaleminiz. iOS’a $ 0.99 ödemek riskli bir yatırım diye düşünenlere ücretsiz PC versiyonunu denemeleri önerilir. Oyunun bağımlılık yapma potansyeli çok yüksek. 

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Alkekopter

    Alkekopter, oynaması basit ancak ustalaşması zaman alan, arcade türünde başarılı bir Türk oyunudur.
  • SnowBros

    Atari salonlarının vazgeçilmez oyunlarından birisi olan Snow Bros'un bilgisayara uyarlanmış bu versiyonu ile nostalji yapabilirsiniz.
  • Echoes+

    Echoes+ muhteşem ve canlı görselleriyle dikkatimizi çeken aksiyon dolu bir arcade oyunu.
  • Smash

    Smash, eski arcade dövüş oyunlarından ilham alınarak hazırlanmış bir aksiyon MMORPG oyunudur.
  • Towerfall Ascension

    Towerfall Ascension, PlayStation 4 konsolundan sonra PC ortamına da getirilmiş harika bir arcade aksiyon oyunudur.
  • Crimsonland

    Crimsonland yenilenmiş Steam versiyonuyla karşınızda
  • Air Assault

    Air Assault eğlenceli bir savaş oyunudur
  • Chicken Invaders 2

    Chicken Invaders 2 ücretsiz bir Windows 8 oyunudur