SmartCam

ÜCRETSİZ
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
2,922 TOPLAM İNDİRME
0.44 MB DOSYA BOYUTU

Android akıllı telefonunuzu bilgisayarınızın web kamerası olarak kullanmak için bu ücretsiz programı kullanabilirsiniz.

Pek çok kullanıcının bir akıllı telefona sahip olması elbette günümüzde çoğu çözümü de beraberinde getirmiş durumda. Geçmişte sık sık görüntülü sohbet yapanların bir web kamerasına sahip olması mecburiydi ancak artık yavaş yavaş akıllı telefon ve tabletler de bilgisayarın web kamerası olarak kullanılabiliyorlar. Şimdiye dek sorunsuzca çalışan bir program bulmak zordu ancak SmartCam tam da bu ihtiyacı karşılamak için üretilen programlardan birisi ve kolayca kullanılabiliyor.

Uygulamanın hem ücretsiz hem de kolay kullanılır ve açık kaynak kodlu olması onu yeterince güvenli kılıyor. Zira açık kaynak kodlu olduğu için herkes programın kaynak kodları üzerinde incelemeler gerçekleştirebiliyor.

Çalışması için Android mobil versiyonuna da ihtiyacınız var ve bu nedenle kullanmadan önce Android cihazınıza gereken uygulamayı yüklemiş olmanız gerektiğini de unutmayın. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak mobil versiyonuna ulaşabilirsiniz.

Bilgisayarınız ve telefonunuzu aynı internet ağına bağladıktan sonra cihazlar arasındaki bağlantıyı kurabileceğiniz gibi Bluetooth bağlantıları destekleyen bir bilgisayarınız ve telefonunuz varsa internet bağlantısı gerekmeden de mobil cihazınızı webcam olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Zaman zaman bağlantı sorunlarıyla karşılaşılsa da programın ilerleyen sürümlerinde tüm bu sorunların da ortadan kalkacağına inanıyorum. Eğer bilgisayarınızda akıllı telefonunuzu kullanarak bir webcam sahibi olmak istiyorsanız programa göz atmayı unutmayın.

Yiğit Ekim Demir

SmartCam

ÜCRETSİZ
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
544 TOPLAM İNDİRME

SmartCam Android uygulaması ile akıllı telefonunuzu bilgisayarınızın web kamerası olarak kullanabilirsiniz.

SmartCam uygulaması, Android akıllı telefonlarınızda kullanabileceğiniz belki de en işe yarar uygulamalardan bir tanesi. Temel olarak Android telefonlarınızı bilgisayarınızın web kamerası olarak kullanmanıza yardımcı olan uygulama, her ne kadar bazı bilgisayar ya da telefonlarda sorun çıkarsa da, genel olarak sorunsuzca çalışıyor denilebilir. Android işletim sisteminizin güncelliği ve donanım seviyesi de elbette bu konuda belirleyici rol oynuyor.

Arayüz olarak basit diyebileceğimiz bir tasarıma sahip olduğu için çok deneyimli olmayan kullanıcılar da bir sorun yaşamayacaklardır. Uygulama hem Wi-Fi üzerinden hem de Bluetooth üzerinden kullanılabiliyor ancak Wi-Fi kablosuz bağlantı üzerinden kullanmak isterseniz her iki cihazınızın da aynı kablosuz ağa bağlı olması gerekiyor ve Bluetooth bağlantılarda ise bilgisayarınızın bu bağlantı tipini desteklemesi gerekiyor.

Uzun süreli webcam kullanımları için çok verimli olmadığını itiraf etmek gerek fakat acil webcam ihtiyaçlarında bir kurtarıcı görevi görecektir. Bilhassa üzerinde web kamerası olmayan laptoplarda kameraya ihtiyaç duyarsanız direkt olarak kullanabilirsiniz.

Android uygulamasını yükledikten sonra aşağıdaki bağlantıyı kullanarak bilgisayarınıza Windows sürümünü de kurmayı unutmayın!

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Bloom

    Bloom, Facebook üzerine kolayca video ve fotoğraf dosyalarınızı yüklemenize olanak tanıyan başarılı bir uygulamadır.
  • Wireless Transfer App for Windows

    Bu araç, bilgisayar ile iPhone/iPad/iPod arasında fotoğraf ve video aktarımını WiFi üzerinden hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirmenizi sağlar.
  • DearMob iPhone Manager

    iPhone'dan bilgisayara müzik, fotoğraf ve video atmak, zil sesi yapmak, yedeklemek bu programla çok kolay.
  • KooRaRoo Media Free

    KooRaRoo Media Free, evinizdeki tüm cihazlar üzerinde yer alan film, dijital fotoğraf veya videolara kolayca ulaşabileceğiniz bir DLNA sunucusudur.
  • UltFone iOS Data Manager

    UltFone iOS Data Manager, iTunes olmadan iPhone bilgisayara yedekleme/geri yükleme, iPhone bilgisayara fotoğraf atma vb. işlemleri kolayca yapabilirsiniz.
  • AtHome Video Streamer

    AtHome Video Streamer web kameranızı bir güvenlik kamerasına çeviren bir yazılımdır
  • MultiPlay

    MultiPlay, özellikle ses teknisyenlerine yardımcı olmak için tasarlanmış ücretsiz bir yardımcı ses programıdır.
  • EazyFlixPix

    EazyFlixPix ile fotoğraf ve video koleksiyonlarınızı kolayca yönetebilirsiniz