smcFanControl

ÜCRETSİZ
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
260 TOPLAM İNDİRME
1.5 MB DOSYA BOYUTU

Mac'lerinizi soğutmaya yardımcı olan bir araç!

smcFanControl, Mac bilgisayarlarınızda kontrol imkanı olmayan bir konuda size yardımcı olan küçük ama etkili bir fan soğutma uygulaması. Soğutma fanlarının ne zaman çalışacağını bilmediğiniz cihazlarda kontrolü ele almanıza yardımcı olan bu uygulama, fanlardaki minimum hızı ayarlamanıza izin veriyor. 

Öncelikle bir konuda uyaralım: Fan ayarlarıyla uğraşmak aşırı dikkatli yapılması gereken bir olay. Eğer bu konuda bilgi sahibi değilseniz hiç bulaşmayın derim. Özellikle sıcak bir ortamda çalışmadığınızda smcFanControl kullanmadan önce iki kere düşünün. Her zaman kontrol sahibi olmak zorunda değilsiniz.

Bu konuda anlaştıysak şimdi programa geçebiliriz. smcFanControl yaklaşık 1.5 MB boyutlarında küçük bir program olarak karşımıza çıkıyor. Mac'inizin daha soğuk olması için gerekli olan fan hızını artırmaya yardımcı olan program, minimum hızınızı da ayarlamanıza imkan veriyor. Fakat otomatik ayarlarınız geçersiz kılınmıyor. Sıcaklık ve fan hızı görüntüleniyor ve her fan için ayrı ayrı hız ayarlamanıza izin veriliyor. 

Eğer fan kontrolü konusunda basit ama etkili bir çözüm arıyorsanız smcFanControl programını ücretsiz indirebilirsiniz. Dikkatli olmanız kaydıyla denemenizi mutlaka öneririm.

Gökhan Abay

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Open365

    Open365, Mac OS X işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz bir dosya senkronizasyon programıdır.
  • CCleaner

    Mac OS X sisteminizi temizlemek ve kayıt dosyalarını onararak optimizasyon sağlamak için CCleaner'ın tecrübesinden para ödemeden yararlanabilirsiniz.
  • Infinit

    Infinit ile Mac OS X işletim sisteminizdeki büyük dosyalarınızı arkadaşlarınızla, iş arkadaşlarınızla ya da herhangi bir kişiyle paylaşmak artık çok kolay. Birçok dosya transfer servisinin aksine büyük dosyalar için bir boyut limiti k
  • Java 2 SE for Mac

    Mac OS X 10.4 işletim sistemi için Java 2SE güncellemesi.
  • Cocktail

    Coctail ile Mac OS X işletim sistemlerinde temizlik, onarım ve optimizasyon işlemleri yapılabilir.
  • OS X Mountain Lion

    OS X Mountain Lion, Apple tarafından üretilen işletim sisteminin 10.8 sürümüdür.
  • Microsoft Messenger for Mac

    Mac OS X işletim sisteminize Microsoft Messenger kurarak kurumsal veya kişisel hesabınızla sohbete başlayabilirsiniz.
  • Accounts

    Mac OS X için kişisel finans ve muhasebe uygulaması...