Special Enquiry Detail

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
215 TOPLAM İNDİRME
133 MB DOSYA BOYUTU

Special Enquiry Detail, Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarlarda da oynanabilen kaliteli bir dedektiflik oyunu.

Special Enquiry Detail, Windows 8.1 üzeri hem dokunmatik tablet hem de klasik bilgisayarınızda rahatlıkla oynayabileceğiniz ücretsiz ve ufak boyutlu bir dedektiflik oyunu.

Yüksek kalitede detaylı görseller sunan dedektifçilik oyununda adeta bir Sherlock Holmes gibi ipuçlarını ustalıkla birleştiriyor ve birbirinden karmaşık cinayetleri aydınlatıyoruz. Ortağımızla birlikte hareket ederek New York City’de ardı ardına işlenen gizemli cinayetlere çözmeye çalıştığımız oyunda kendinizi gerçekten bir dedektifmiş gibi hissedebiliyorsunuz. Çünkü parmak izi alma, cesetten bir parça alıp adli tıbın incelemesine sunma gibi her detay düşünülmüş ve oyuna çok iyi aktarılmış.

Kimi zaman banyoda, kimi zaman yatak odasında, kimi zaman da arka sokaklarda işlenen cinayetleri çözerek ilerlediğimiz oyunda gerçekçiliği artırmak adına diyaloglar dahil edilmiş. Olayları açığa kavuşturmak adına yardım alırken diyaloglar karşımıza çıkıyor. Bu, harika düşünülmüş ve oyuna kesinlikle renk katıyor. Lakin Türkçe dil seçeneği konulmamış. Yabancı dil sorununuz varsa oyunda oldukça zor ilerlemeniz ve zevk almamanız kuvvetle muhtemel.

Oyunda olayları çözmek için öncelikle gizli objelerin yerini tespit etmemiz gerekiyor. Bulduğumuz objelerden bazıları doğrudan işimizi görürken, bazılarını incelemeye vermemiz gerekiyor. Yakından incelememiz gereken bir ipucu olduğu vakit diyalog ekranı çıkıyor ve neler yapmamız gerektiği söyleniyor. Kısacası oynanış olarak kolay ancak ilerlemesi zor olan bir dedektiflik oyunu.

Special Enquiry Detail Özellikleri:

  • Merak uyandırıcı 12 bölüm
  • Gerçekçi 30 mekan
  • Heyecan veririci 25 mini oyun
  • Heyecanlı, sürükleyici hikaye
Erkan Calp

Special Enquiry Detail

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
34 TOPLAM İNDİRME

Special Enquiry Detail, ortağınızla birlikte karmaşık cinayetleri çözdüğünüz bir dedektiflik oyunu ve Android için ücretsiz.

Special Enquiry Detail, Android telefon ve tabletimizde oynayabildiğimiz dedektiflik oyunlarından biri. Turino ve Lamonte adında iki profesyonel dedektifle birbirinden karmaşık cinayetleri çözerek gizemli olayları gün yüzüne çıkarmaya çalıştığımız oyunda New York City’nin farklı noktalarına adım atıyoruz.

Kısmen ücretsiz olarak karşımıza çıkan dedetifçilik oyununda çözülmesi zor olayları tere yağından kıl çeker gibi çözebilen dedetifleri yönetiyoruz. Ortağımızla birlikte suç mahalini ziyaret ediyor ve ipuçları arayarak cinayetlerin nasıl işlendiğini anlamaya çalışıyoruz. İlk vakamız hayır kurumunda çalışan iki kızın şoke eden ölümü üzerine. Tabii ki ilerledikçe yani olayları çözmeye başladıkça daha fazla ölünün olduğu ve daha fazla şüphelinin olduğu vakalar veriliyor; çözmemiz isteniyor.

Kimi zaman yatak odasında kimi zaman banyoda kan içerisinde bulduğumuz cansız bedenleri incelemeye aldığımız oyunda ilerlemek gerçek hayattaki ile aynı. Odaları olabildiğince detaylı inceleyerek bizi katile götürecek ipuçları arıyor, parmak izlerini topluyor, kan örneklerini adli tıbın incelemesine sunuyoruz. Bir dedektiflik filminde karşımıza çıkan her şey oyuna aktarılmış.

Toplam 12 bölümden oluşan yani 12 cinayeti çözmeye çalıştığımız oyunun görselleri de oldukça kaliteli geldi. Odalardaki objeler, cesetler, dedetif araçları dahil her şey olabildiğince detaylı hazırlandığından göze oldukça hoş geliyor. Görsel çekiciliğin yanında oynanışı da başarılı buldum.

Obje bulmaya yönelik bulmaca oyunlarını oynamaktan keyif alıyorsanız, iki dedektifin çözdüğü olayları konu alan Special Enquiry Detail oyununa bayılacaksınız.

Erkan Calp

Special Enquiry Detail

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
32 TOPLAM İNDİRME

Special Enquiry Detail, işlenen esrarengiz cinayetleri açığa çıkarmanız gereken bir dedektif oyunu ve hem iPhone hem de iPad'le uyumlu.

Special Enquiry Detail, cinayetleri çözmeye dayanan bulmaca oyunlarını seviyorsanız iPhone ve iPad’inize indirmeniz gerektiğini düşündüğüm bir yapım. Hem tablette hem de telefonda rahat bir oynanış sunan dedektiflik oyununda New York şehrinde ardı arkası kesilmeyen cinayetleri açıklığa kavuşturmaya çalışıyorsunuz.

Oyunda üst üste işlenen esrarengiz cinayetleri ortağımızla birlikte çözmeye çalışıyoruz. Olay mahaline giderek ortağımızın da yardımıyla ipuçları arıyor ve bulduklarımızı bazen kendimiz inceliyor, bazen de doğrudan adli tıba gönderiyoruz. 12 cinayetin perde arkasını gün yüzüne çıkarttığımız oyunda ilerlemek için oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. Kanla bulanan odalarda bulduğumuz her obje işimize yarıyor. Bazen doğrudan cesedi incelerken, bazen de cesedin bulunduğu odayı incelemeye alıyoruz.

Dedektiflik oyunları arasında üst sıralarda karşımıza çıkan Special Enquiry Detail oyununda filmlerde gördüğümüz her şey başarılı bir şekilde yansıtılmış. Cesetten parça alarak adli tıbın incelemesine sunabilmemiz, parmak izi alabilmemiz, birden fazla şüphelinin çıkarılması dahil her detay oyunda mevcut. Bu yönden oyunun gerçeğe oldukça yakın olduğunu söyleyebilirim.

Görsel olarak ta oldukça başarılı bulduğum oyunun tek eksi yanı bir noktadan sonra satın alım sunması. Oyunda toplam 12 bölüm olmasına rağmen sadece ilk bölümü ücretsiz olarak oynayabiliyorsunuz. Bunun dışıında her yönüyle başarılı, uzun süre oynattıracak bir oyun olmuş. Olay çözmeye yönelik bulmaca oyunları olmazsa olmazlarınız arasındaysa Special Enquiry Detail iyi bir seçim olacaktır.

Erkan Calp

Special Enquiry Detail

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
65 TOPLAM İNDİRME
132 MB DOSYA BOYUTU

Special Enquiry Detail, Windows Phone telefonunuzda oynayabileceğiniz en iyi dedektiflik oyunlarından biri.

Special Enquiry Detail, Turino ve Lamonte adında iki dedektifin cinayet vakalarını çözmesini konu alan bir yapım. Windows Phone platformunda da ücretsiz indirilmeye sunularak bizleri oldukça sevindiren yapımda New York City’de ardı arkası kesilmeyen cinayetlerin neden işlendiğini bulmaya çalışıyor ve seri cinayetlerin perde arkasını ortaya çıkartıyoruz.

Ufak boyutlu olmasına rağmen oldukça kaliteli görseller sunan dedektiflik oyununda alanına en iyi dedektifleri kontrol ediyoruz. İlk vakamız hayır kurumunda çalışan iki kızın cinayeti. Oyunun başlangıcında verilen görev kolaymış gibi gözükse de ciddi anlamda zor. İpuçlarına ulaşmak, incelemek, şüphelileri ortaya çıkarmak kısacası bizi olayın çözümüne götürecek her detay çok iyi gizlenmiş. İlk vakamızı ortağımızın da yardımıyla çözdükten sonra diğer vakalar verilmeye başlanıyor. İlerledikçe daha fazla şüphelinin bulunduğu daha karmaşık cinayetlerle karşılaşıyoruz. Bunların içinden çıkmak ise dedektiflik yeteneğimizi açığa vurmakla mümkün oluyor.

Asla çözülemez denilen, katilin hiçbir iz bırakmadığı olaylara parmak attığımız oyunda çözmemiz gereken 12 olay var. Lakin oyunu ücretsiz olarak oynamayı seçersek sadece ilk bölümü görebiliyoruz. Görsel ve oynanış olarak kalite kokan oyunda ilerlemek oldukça keyifli olsa da bu keyfimiz fazla sürmüyor.

Oyun oynanış olarak oldukça basit. Olayları çözmek için gizli objeleri bulmamız ve adli tıp kurumuna yollamamız yeterli oluyor. Olaylar karşılıklı diyalog şeklinde ilerliyor. Bu noktada eğer yabancı diliniz yoksa oyundan hiçbir şey anlamayacağınızın, oyunun zevk vermeceğinin garantisini verebilirim. Keşke oldukça kısa olan diyalogları Türkçe olarak görebilseydik. Tamamen ücretsiz olmaması ve Türkçe dil desteği sunmaması dışında her yönüyle başarılı ve uzun süreli oynamada sıkmayacak türde bir yapım.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Devil May Cry 3 Special Edition Türkçe Yama

    Devil May Cry 3 Special Edition Türkçe Yama, Devil May Cry 3 Special Edition oyunu için özel olarak hazırlanan Türkçe dil paketidir.
  • Samurai Shodown 5 Special

    Samurai Shodown 5 Special klasik bir atari oyunudur
  • Fatal Fury Special

    Fatal Fury Special bilgisayarlarınızdao ynayabileceğiniz bir dövüş oyunudur
  • SKILL: Special Force 2

    SKILL: Special Force 2, ücretsiz oynanabilen aksiyon dolu bir FPS oyunudur.
  • Special Tactics Online

    Special Tactics Online kuşbakışı kamera açısıyla oynanan bir taktiksel savaş oyunu
  • Special Image Player

    Special Image Player, bilgisayarınızda bulunan resimlerden slayt şovları hazırlamanıza ve hazırladığınız slayt şovlarını oynatmanıza olanak tanır.
  • The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition

    The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition açık dünya tabanlı bir rol yapma oyunudur
  • Tiny Troopers 2: Special Ops

    Tiny Troopers 2: Special Ops, Windows tablet ve bilgisayarınızda ücretsiz oynayabileceğiniz kaliteli bir savaş oyunu.