Star Chart

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
677 TOPLAM İNDİRME
30 MB DOSYA BOYUTU

Star Chart Android uygulamasını kullanarak kolayca gök cisimleri hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

Star Chart Android uygulaması, mobil cihazlarınızda en kolay yoldan gökyüzü gözlemleri yapabilmenizi sağlayabilen ücretsiz uygulamalar arasında yer alıyor ve sunduğu tüm özellikleri kullanışlı, basit bir arayüz sayesinde sorunsuzca kullanıcılara aktarabiliyor. Bilhassa astronomi bilimi ile amatör veya profesyonel olarak ilgilenenlerin beğenecekleri uygulamalardan birisi olduğuna inanıyorum.

Mobil cihazınızı gökyüzüne tuttuğunuzda, karşınıza çıkan gök cisimleri hakkında bilgileri size sunan uygulama, bunu cihazınızda bulunan GPS sensörü ve pusula sayesinde gerçekleştiriyor. Dünyanın öte yanında bulunan insanların gökyüzünde ne gördüklerini görmek isterseniz uygulamada tek yapmanız gereken yeryüzüne doğru mobil cihazınızı tutmak.

Star Chart'ta hakkında bilgi alabileceğiniz gök cisimleri şu şekilde:

  • Yıldızlar
  • Gezegenler
  • Uydular
  • Takım yıldızları
  • Gizemli uzay objeleri

Uygulamada bulunan tüm objeler 3 boyutlu olarak hazırlandıkları için örneğin dünyanın veya herhangi bir gezegenin çevresinde dolanabilir, o esnada o gezegen üzerinden yıldızların nasıl göründüğünü de tespit edebilirsiniz.

Takım yıldızlarının şekillerini tarihi çizimlerden alan uygulama, böylece atmosferi yoğun bir astronomi deneyimi sunabiliyor. Eğer gökyüzü ve astronomiye dair herşeyi öğrenmek istiyorsanız kolayca yükleyebileceğiniz Star Chart'ı kesinlikle deneyin.

Yiğit Ekim Demir

Star Chart

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
149 TOPLAM İNDİRME
23.3 MB DOSYA BOYUTU

Star Chart uygulaması sayesinde iPhone ve iPad cihazlarınızda kolayca gök cisimlerini inceleyebilirsiniz.

Star Chart uygulaması, iPhone ve iPad cihaz sahibi olan ve gök bilimleri yani astronomi ile ilgilenenlerin kesinlikle indirmeleri gereken uygulamalar arasında yer alıyor. Star Chart'ı kullanarak gök cisimlerine, yıldızlara, uydulara, gezegenlere ve diğer konulara dair tüm bilgileri canlı olarak görebilir, cihazınızı gökyüzüne doğru tutarak takım yıldızlar hakkında bilgiler de edinebilirsiniz.

Uygulama geçmişte ücretli olarak sunuluyordu ancak artık ücretsiz hale geldiği için herkes tarafından erişilebilir durumda. Her ne kadar tüm özellikler ücretsiz sürümde açık gelmese de daha sonra uygulama içi satın alma seçeneklerini kullanarak uygulamanın tüm yeteneklerine erişebilirsiniz.

Uygulamanın arayüzü ve kullanımı da çok kolay bir şekilde hazırlandığı için kafa karışıklıklarına mahal vermiyor denilebilir. Cihazınızın GPS verilerinden ve açısından faydalanan uygulama, böylece gökyüzüne doğrultulduğunda karşınıza çıkan gök cisimlerine dair tüm bilgileri kolayca görmenize imkan tanıyor. Ayrıca gökyüzüne değil cihazınızı yere doğru tutarak dünyanın öteki yanındaki insanların nasıl bir gökyüzü gördüğünü de tespit edebiliyorsunuz.

Egzotik gök cisimleri kategorisinde bulunan 110 adet farklı ilgi çekici gök cismi hakkında bilgi edinmek ve böylece uzayın derinliklerinde keşiflerde bulunmak da uygulamanın kabiliyetleri arasında.

Zoom yapma, ayarlamalar yapma, manuel gökyüzü taraması, gezegenleri keşfetme ve 120.000'den fazla yıldız barındırma özelliği sayesinde uygulamanın amatör gök bilimcilerin kesinlikle hoşuna gideceğine inanıyorum. Göz atmadan geçmemeniz gereken uygulamalardan bir tanesi.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • LEGO Star Wars: Microfighters

    LEGO Star Wars Microfighters, aksiyon dozu yüksek bir Star Wars oyunu.
  • Star Trek Timelines APK

    Star Trek Timelines APK, galaksi üzerinde kendi istasyonunuzu oluşturup yönetebildiğiniz bir aksiyon-strateji oyunudur.
  • Star Wars: Tiny Death Star

    Star Wars: Tiny Death Star, oynaması oldukça eğlenceki ve Tiny Tower'a benzer olarak farklı bir tema ile hazırlanan Android oyunudur.
  • Soccer Star 2020 APK

    Soccer Star 2020 APK Android futbol oyunu, Dünya Kupası maçlarına odaklanıyor. Mili takımlarla oynayabildiğiniz futbol oyununda kritik dokunuşlar yapıyorsunuz.
  • New Star Manager APK

    New Star Manager APK, mobildeki en popüler futbol oyunlarından New Star Soccer'ın yapımcılarına ait ücretsiz futbol menajerlik oyunu.
  • Star Wars Force Collection

    Star Wars Force Collection ile Star Wars filmlerinde geçen büyük olaylara tanık olabiliyoruz
  • Star Wars: Galaxy of Heroes

    Star Wars: Galaxy of Heroes mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir Star Wars oyunudur
  • Star Wars Rebels: Recon

    Star Wars Rebels: Recon, Star Wars evreninde geçen bir aksiyon oyunudur