Surespot

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
94 TOPLAM İNDİRME
6.9 MB DOSYA BOYUTU

Surespot uygulamasını kullanarak Android cihazlarınızdan dostlarınıza yüksek güvenlik ve şifrelemeye sahip mesajlar gönderebiliyorsunuz.

Surespot uygulaması, Android akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının mobil cihazlarını kullanarak şifrelenmiş ve güvenli mesajlar gönderebilecekleri ücretsiz mesajlaşma uygulamaları arasında yer alıyor. Uygulamanın en dikkat çekici yanı, 256 bit şifreleme tekniklerini kullanarak mesajınızı alıcıya göndermesi ve bu esnada 521 bitlik anahtarlar kullanarak güvenliği daha da sıkılaştırması.

Uygulamayı kullanarak gönderdiğiniz mesaj paketleri, ağınıza sızabilecek kişiler tarafından keşfedilseler bile onları herhangi bir şekilde çözme imkanı bulunmuyor ve bu gönderilen mesajların okunabilmesi için tek yöntem alıcının telefonundaki Surespot uygulaması. Dolayısıyla karşınızdaki kişinin telefonu kendi elinde olduğu sürece hiç kimse ona gönderdiklerinize yasadışı olarak ulaşamıyor.

Hem yazılı mesajlar göndermeyen imkan tanıyan hem de resimler ve sesli mesajlara izin veren uygulama, oldukça sıkı kişisel gizlilik prosedürlerine de sahip diyebilirim. Gönderdiğiniz mesajları geri almak isterseniz tek yapmanız gereken kendi sohbet ekranınızdan onları silmek ve böylece karşı tarafın telefonundan da silinmelerini sağlamak. Bu silme işlemi için herhangi bir ekstra efor sarfetmek gerekmediğini de belirtelim.

Birden fazla profil kullanmanıza müsaade eden ve herhangi bir şekilde telefon numarası yahut e-posta talep etmeyen uygulama, içerisinde reklam da barındırmıyor ve kullanıcı bilgilerinin hiç bir şekilde ticari amaçlarla kullanılmayacağını belirtiyor. Açık kaynak kodlu olduğu için bu konuda yeterince dürüst yapımcılara sahip olduğunu da söyleyebilirim.

Eğer yüksek güvenlikli ve kişisel gizliliğinizi korumak konusunda size yardımcı olacak bir Android mesajlaşma uygulaması arıyorsanız kesinlikle göz atmadan geçmemenizi öneriyorum.

Yiğit Ekim Demir

Surespot

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
23 TOPLAM İNDİRME
3.1 MB DOSYA BOYUTU

Surespot uygulamasını kullanarak iPhone ve iPad cihazlarınızdan sadece alıcının görebileceği güvenli mesajlar gönderebiliyorsunuz.

Surespot uygulaması, iPhone ve iPad cihazlarını kullanarak yüksek güvenlikli ve şifrelemeye sahip mesajlar göndermek isteyen kullanıcıların ücretsiz olarak yardımına koşan açık kaynak kodlu uygulamalardan bir tanesi. Hem alıcı hem de gönderen tarafında aktif olan simetrik bir 256 bit şifreleme mekanizmasına sahip olan uygulama, bunu 521 bitlik bir anahtar sistemiyle de mühürlüyor ve böylece mesajların alıcı ve gönderen haricinde kimse tarafından görüntülenememesini garanti altına alıyor.

Uygulamanın arayüzü bu şifrelemeden etkilenmiyor ve normal kullanıcılar için sadeliğini koruyarak oldukça basit bir şekilde çalışıyor. Hem yazılı mesajlara hem de resimli ve sesli mesajlara olanak tanıyan uygulama, dilerseniz gönderdiğiniz mesajların geri alınması ve karşı taraftan da silinmesi işlemine de izin veriyor. Böylelikle güvenliğinizden şüphe duyduğunuz anlarda direkt olarak gönderdiğiniz mesajlardan kurtulabiliyorsunuz.

Surespot'ta yer alan profilinizi oluşturmak için herhangi bir şekilde e-posta yahut telefon numarası bilgileriniz talep edilmiyor. Hatta birden fazla kullanıcı açmanıza izin verildiği gibi canınızı sıkan kullanıcıları engelleme şansına da sahipsiniz. İçeirsinde herhangi bir reklam barındırmadığı için mesajlaşma süreci içerisinde sizi rahatsız edecek bir şey de ekranınızda belirmeyecektir. Zaten uygulamanın üreticisi kullanıcı bilgilerinin hiç bir şekilde ticari amaçlı olarak kullanılmayacağını da özel olarak belirtiyor.

Çalışmak için bir 3G yahut WiFi internet bağlantısı gerektirmesi ise tahmin edebileceğiniz gibi mesajların gönderilip alınması için gerekli. Fakat çok fazla kota tüketimi gerçekleştirmemesi nedeniyle bu durumun sizin için bir problem oluşturacağını sanmıyorum. Güvenliği sıkı ve şifrelenmiş bir mesajlaşma uygulaması arayanların göz atmadan geçmemeleri gerektiğine inanıyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • RTÜK İletişim Merkezi

    RTÜK İletişim Merkezi uygulaması izleyicilerin programlar hakkındaki şikayetlerini ulaştırabileceği ücretsiz bir iletişim platformu.
  • IM+

    IM+, 2010 yılının en popüler çoklu iletişim protokollerini desteleyen, platform bağımsız, tüm iletişim servislerini desteleyen ücretsiz bir sohbet uygulamadır.
  • LoL Messenger

    LoL Messenger isimli uygulama, League of Legends hesabınızdaki kişileriniz ile iletişim kurmanızı sağlıyor. Bu sayede siz oyunda değilken bile League of Legends hesabınızdaki kişileriniz ile iletişim kurabiliyorsunuz.
  • Hello APK

    Hello APK, Facebook kişilerinizle daha rahat iletişim sağlayabilmenize imkan tanıyan bir Android uygulaması. Kim arıyor, arama engelleme özellikleri de mevcut.
  • Talkray

    Talkray, anlık mesajlaşma ve iletişim uygulamalarından biri.
  • iMeet

    iMeet, konferans görüşmesini ve çeşitli paylaşımları anlık olarak sunabilen bir iletişim uygulaması.
  • MessageMe

    MessageMe, WhatsApp benzeri ve oldukça kapsamlı bir mesajlaşma ve iletişim uygulaması.
  • Knock

    Knock kullanıcıların çok daha hızlı iletişim kurmasını sağlayan bir mobil uygulamadır