Swing Copters

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
1,865 TOPLAM İNDİRME
1.7 MB DOSYA BOYUTU

Swing Copters, 2014'ün başlarında uygulama mağazalarında yerini aldıktan hemen sonra büyük bir patlama ile bir anda popüler olmayı başaran Flappy Bird'ün yapımcısı tarafından hazırlanan yeni beceri oyunudur.

Swing Copters, Android ve iOS uygulama marketlerinde yerini alan 2. orijinal Flappy Bird oyunudur. Bildiğiniz üzere Flappy Bird'ün yapımcısı Dong Nguyen aldığı tepkilerden sonra Flappy Bird'ü hem Google Play'den hem de Apple Store'dan çekmişti. Çok kısa bir sürede 10 milyon oyuncuya ulaşan oyunun yeni versiyonu Swing Copters sonunda çıktı.

Üretici Dong Nguyen sanırım dersini iyi almamış. Çünkü bu sefer çok daha zor bir oyun ile karşı karşıyayız. Oyuna ilk olarak kafasında pervaneli şapka takan bir solucan ile başlıyoruz ve platform ise Flappy Bird'ün aksine dikey hazırlanmış. Yani sağ yada sol yerine pervane yardımıyla yukarı doğru ilerlemeniz gerekiyor. Tabi bu tür oyunların temel öğelerinden engeller bu oyunda da karşımıza çıkıyor. Bleirli aralıklar ile oluşan platformlar arasından geçmek yetmezmiş gibi platformların kenarlarında sağa ve sola hareket eden balyozlar bulunuyor. Bu balyozlara çarparsanız pervaneniz kırılıyor ve düşüyorsunuz. Tabi büyük hırsla yeniden başlamayı söylemiyorum bile.

Oyuna kontrolü tıpkı Flappy Bird'teki gibi tek bir dokanış ile gerçekleşiyor. Ekrana her dokanışınızda solucanımız yön değiştirerek diğer yöne uçmaya başlıyor. Platformların arasından geçmeniz gerektiğini düşünürsek, parmağınız ile ekrana doğru zamanlarda dokunarak bir sağa bir sola şeklinde ilerlemeniz gerekiyor. Övünmek gibi olmasın Flappy Bird'de 372 gibi ulaşılması zor bir rekor elde etmiştim. Tabi uzunca bir süre oynamanın sonucunda. Swing Copters'deki rekorum şu an için sadece 1. Ama geliştireceğime eminim.

Flappy Bird'ü de ilk yüklediğimizde telefonu kırmak istediğimiz anlar oldu fakat zamanla alışarak rekorumuzu geliştirmeye başlamıştık. Swing Copters'de aynı şey olacak mı bilmiyorum fakat oyunun Flappy Bird'e göre çok daha zor olduğunu söyleyebilirim.

Android telefon ve tabletleriniz üzerinde biraz eğlenmek, biraz hırslanmak ve birazda sinirlenmek istiyorsanız Swing Copters'i ücretsiz olarak indirerek hemen oynamaya başlayabilirsiniz. Oyunda 4 madalyaya ulaştığınızda solucan yerine oynayabileceğiniz yeni karakterlerin kilidi açılmaktadır. Şimdiden bol şans. Oyunda aldığınız en yüksek skorları bizimle sayfanın altındaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Ayrıca nostalji yaparak Flappy Bird oynamak isterseniz, sitemiz üzerinden indirmek için tıklayınız.

Barış YANIK

Swing Copters

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
1,685 TOPLAM İNDİRME
7.9 MB DOSYA BOYUTU

Swing Copters, uzun süredir beklenen yeni Flappy Bird oyunu olarak Apple Store'da yerini alan ve oynarken oldukça iyi ve hızlı el hareketlerine ihtiyaç duyacağını bir iOS oyunudur.

Flappy Bird'ün varisi Swing Copters haftalardır yapılan haberler sonunda uygulama mağazaları üzerindeki yerini aldı. Kısa bir süre içerisinde 10 milyon gibi bir oyuncu sayısına ulaşarak geliştirici Dong Nguyen'in oldukça büyük paralar kazanmasına sebep olan Flappy Bird'den sonra gelecek olan 2. oyun merak ediliyordu. Geçtiğimiz hafta oyun hakkında yazılmaya başlayan haberlerden sonra Dong Nguyen süreci daha fazla uzatmayarak oyunu mağazalara koydu ve oyunculara sundu.

Baştan söylemem gerek. Eğer Flappy Bird'e zamanında sinir olduysanız ve sizi kızdırdıysa Swing Copters çok daha fazlasını yapabilir. Çünkü Flappy Bird'e göre çok daha zor bir oyun. Dong Nguyen oyunun yapısından ve zorluğundan dolayı aldığı tepkilerden ötürü oyunu uygulama mağazalarından geri çekmişti. Fakat hala akıllanmamamış gibi duruyor çünkü oyunculara bu defa çok daha zor bir oyun sunmuş.

Oyunu kısaca bahsedecek olursak, temel yapısı ile itibari ile neredeyse Flappy Bird'ün aynısı diyebilirim. Grafiksel anlamda hiç bir farkı olmayan oyunun arkaplanları ve renkleri de benzer. Oyunda kuş yerine kafasında pervaneli şapka olan bir solucanı kontrol ediyorsunuz. Üstelik oyunda 4 madalyaya ulaştığınızda farklı karakterlerinde kilidi açılıyor. Fakat uygulamayı bu sabah indirerek denediğimiz için henüz karakterleri açamadık. En kısa sürede açacağıma eminim. Oyunun kontrolleri de grafikleri gibi aynı. Solucanı kontrol etmek için ekrana dokanmanız yetiyor. Ekrana her dokunduğunuzda solucan uçtuğu yönün aksi yönüne uçmaya başlıyor. Yani sola giderken ekrana dokunursanız sağa, sağa giderken dokunursanız sola uçmaya başlıyor. Platformların arasından çarpmadan geçebilmek için bir sağa bir sola yaparak dengelemeniz gerekiyor. Tabi birde platformların kenarındaki sallanan balyozlara dikkat etmelisiniz. Platformlara, balyozlara yada ekranın kenarlarına değmeniz durumunda pervane kırılıyor ve düşüyorsunuz. Yani oyun sona eriyor ve baştan başlamnız gerekiyor.

Bu tür oyunların en güzel yanı hırs yapmanızı sağlıyorlar ve bunun sonucunda oynarken çok daha fazla keyif alabiliyorsunuz. Hele bir de yaptığınız rekoru geçen arkadaşınız varsa yandınız. Çünkü içinizdeki ses size o rekoru geçmeniz gerektiğini söyleyip duracak ve uzun uğraşlar sonucu o rekoru tekrar kırarak ele geçirmek isteyeceksiniz. Benim tavsiyem bu gibi durumlarda saatlerce oynamamanız. Arada gözlerini dinlendirmeyi de ihmal etmeyin.

iPhone ve iPad sahibi iseniz, Swing Copters'ı ücretsiz olarak indirerek hemen oynamaya aşlayabilirsiniz. Ayrıca iOS cihaz dışında Android cihaza sahip arkadaşlarınıza oyunu önerebilirsiniz. Oyunun Android versiyonu da iOS versiyonu ile birlikte uygulama mağazasındaki yerini aldı.

Barış YANIK

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Swing Copters 2

    Swing Copters 2, Flappy Bird'ü uygulama mağazasından kaldıran geliştirici yoluna Swing Copters 2 ile devam etmeye çalışıyor.
  • Brutal Swing

    Brutal Swing, Android cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz bir beceri oyunu.
  • Swing Shot

    Android Swing Shot, özellikle fizik tabanlı oyun severler için alternatif seçenekler sunmayı başarıyor. Onlara ormanın efendisi olduğunuzu ispat edin.
  • Whip Swing

    Whip Swing, yerlerin tamamen dikenlerle kaplı olduğu bir evrende belirli noktalara atış yapacağınız kırbaç yardımıyla sallanarak rekora koştuğunuz eğlenceli bir beceri oyunudur.
  • Swift Swing

    Swift Swing, Android telefonda ücretsiz oynayabileceğiniz yerli yapım refleks oyunu.
  • Swing

    Swing, ip sallayarak platformlar arasında gezdiğiniz bir Ketchapp oyunu.
  • Swing Farter

    Swing Farter'da gaz çıakrtarak ilerleyen bir karakteri kontrol ediyor ve engeller arasından geçerek en uzağa gitmeye çalışıyoruz.
  • Swing..!

    Harika deneyim sunan bir beceri oyunu